ماهواره تدبیر به زودی در مسیر عملیات پرتاب قرار خواهد گرفت

 | تاریخ ارسال: 1392/7/17 | 

 

  دکتر بلندی :

  ساخت ماهواره تدبیر به اتمام رسیده و به زودی در مسیر عملیات پرتاب قرار خواهد گرفت

  AWT IMAGE

در مراسم آغاز به کار هفته جهانی فضا که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد ، دکتر حسین بلندی (رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم وصنعت ایران) گفت: این ماهواره که نمونه ارتقا یافته ماهواره نوید علم و صنعت است برای تحویل و پرتاب آماده است و به زودی در مسیر عملیات پرتاب قرار خواهد گرفت.

  وی اظهار داشت: ماهواره تدبیر طی چند ماه اخیر در راستای پروژه ماهواره ظفر ۲ و با همکاری حدود ۸۰ تن از محققان ساخته شده است که ویژگی بارز آن استفاده از سامانه های پیشرفته تعیین موقعیت و GPS و قدرت تفکیک بالاتر در محموله تصویربرداری نسبت به ماهواره نوید است که در بهمن ماه ۱۳۹۰ به فضا پرتاب شد.

  وی افزود: قابلیت ذخیره و ارسال داده از طریق هندست های زمینی بین کاربران نیز در این ماهواره دیده شده است.

  بلندی همچنین درباره پرتاب ماهواره نوید علم و صنعت گفت: تمام اجزای این ماهواره به غیر از سلول های خورشیدی توسط متخصصان داخلی طراحی و تولید شده است و ۷۰ شرکت صنعتی در این زمینه فعالیت هایی انجام داده اند. سلول‌های خورشیدی آن نیز از شرکت‌های داخلی تامین شده است

  رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت گفت: اکنون کشور می تواند با ارایه فناوری های ماهواره های چرخان راهی برای ایجاد کسب کار فضایی باز کند.

  وی توضیح داد: در کشورهای توسعه یافته ماهواره های کوچکی که یکبارعملیات پرتاب را با موفقیت سپری کرده اند، با هزینه کشورهای متقاضی انتقال فناوری دوباره‌سازی و با همکاری کشور مبدا به فضا پرتاب می شوند.

  بلندی گفت: اکنون ایران آمادگی طراحی و ارایه خدمات فناوری در حوزه ماهواره های کوچک را دارد

  همچنین افزود: توسعه روبات های فضایی راهی میانبر برای توسعه زود هنگام پروژه اعزام انسان به فضا است و همچنین کاربرد توسعه فناوری اپتیک فضایی برای تولید دوربین های مقاوم به تشعشعات فضایی می تواند به عنوان راه میانبری برای عملیاتی سازی ماهواره‌های سنجش از دور باشد.

  در همین رابطه دکتر حمید فاضلی قائم‌مقام سازمان فضایی ایران نیز، در این مراسم در تشریح ماهواره تدبیر گفت: این ماهواره را با همکاری دانشگاه علم و صنعت انجام می‌دهیم که این دانشگاه ماهواره نوید را در سال 90 با موفقیت به فضا پرتاب کرد و اولین تصویرهای فضایی را از این ماهواره دریافت کردیم؛ در ماهواره تدبیر در جهت همین مسیر از فناوری‌های جدیدتری استفاده شده است.

  وی ادامه داد: سامانه‌های ناوبری جدیدتری در این سامانه استفاده شده و همچنین دقت تصویربرداری را در این ماهواره سنجش از راه دور افزایش داده‌ایم.قائم‌مقام سازمان فضایی ایران در خصوص زمان پرتاب این ماهواره، گفت: ما آمادگی‌های لازم را داریم و در حال حاضر نیز با سازمان هوافضای وزارت دفاع صحبت کرده‌ایم و آنها نیز آمادگی کامل را دارند و ان‌شاءالله با یکدیگر پیش می‌رویم. آنها نیز باید تست‌های قبل از پرتاب را انجام دهند و این تست‌های سازگاری دو الی سه ماه طول می‌کشد و بعد از آن آماده پرتاب این ماهواره خواهیم بود تا این ماهواره همانند دیگر ماهواره‌‌های دانشگاهی در مدار 250کیلومتری حضیض و 370 کیلومتری اوج قرار گیرد.

AWT IMAGE

  محمد حسن انتظاری، رئیس پژوهشکده سامانه های ماهواره ای سازمان فضایی ایران نیز، با بیان اینکه هم اکنون تست های ماهواره تدبیر با موفقیت در حال انجام است، اظهار داشت: پیش بینی می‌شود تا قبل از پایان امسال، این ماهواره آماده تست فضایی و پرتاب شود.

  وی با تاکید براینکه چنانچه پرتاب کننده ماهواره “تدبیر” آماده باشد این ماهواره به فضا پرتاب می‌شود، ادامه داد: از اینکه پرتاب کننده ماهواره آماده است یا خیر، اطلاعی ندارم اما ما ماهواره را انشالله تا قبل از پایان سال آماده ارسال می کنیم.

  انتظاری با بیان اینکه این ماهواره در مدار ۳۰۰ کیلومتری زمین ارسال خواهد شد در مورد قابلیتهای ماهواره تدبیر نیز گفت: از آنجایی که پرتاب کننده های ما عمدتا ماهواره ها را در مدار پایین ۳۰۰ کیلومتری پرتاب می‌کنند، این ماهواره ها عمدتا ماهواره هایی محسوب می شوند که یک تکنولوژی به خصوصی را تست می کنند و کاربردهای آن کاربردهای عام برای جامعه به حساب نمی آیند در واقع زمانی که یک تکنولوژی تست فضایی می‌شود برای توسعه تکنولوژی ماهواره مهم است.

  رئیس پژوهشکده سامانه های ماهواره ای سازمان فضایی ایران با تاکید براینکه در ماهواره تدبیر آنچه که مهم است تست تکنولوژی تصویربرداری آن و دوربینی که برای آن ساخته شده است خواهد بود افزود: قابلیت تصویربرداری در این ماهواره دیده شده است و حتی می تواند سیگنال مخابراتی بفرستد اما طول عمر آن آنقدر نیست که توقع کاربرد مشخصی از آن داشته باشیم.

  وی گفت: این ماهواره که از سوی مسئولان نام تدبیر روی آن گذاشته شده است با همکاری دانشگاه علم و صنعت فاز پایانی خود را می گذراند.

 

     


دفعات مشاهده: 5488 بار   |   دفعات چاپ: 1612 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 87 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.