برگزاری دفاعیه نهایی دکتری آقای مهندس محسن لشکر بلوک

 | تاریخ ارسال: 1392/2/14 | 
AWT IMAGEآقای مهندس محسن لشکر بلوک، دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی آب، 28 اردیبهشت ماه سال 92 از رساله خود تحت عنوان «حل معادلات حاکم بر حرکت دوبعدی سیالات غیر نیوتنی مستقل از زمان با استفاده از روش بدون شبکه حداقل مربعات گسسته هم‌پوش» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقای دکتر ابراهیم جباری دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
مدلسازی عددی حرکت سیالات غیر نیوتنی کاربرد گسترده‌ای در علوم مهندسی دارد. به دلیل پیچدگی معادلات حاکم و رفتار اینگونه سیالات، مدلسازی عددی آن‌ها همواره چالش برانگیز بوده است. از بین روشهای گوناگون عددی، اخیرا روشهای بدون شبکه به دلیل انعطاف پذیریشان در گسسته سازی حوزه‌های مکانی، مورد توجه قرار گرفته‌اند. روشهای بدون شبکه، نیازی به فرآیند شبکه‌بندی حوزهٔ مکانی نداشته و گسسته سازی این حوزه تنها با استفاده از نقاطی پراکنده صورت می‌پذیرد. در این پایان نامه از روش بدون شبکه حداقل مربعات گسسته همپوش برای حل معادلات حاکم بر حرکت دو بعدی سیالات غیر نیوتنی استفاده شده است. از مزایای این روش بدون شبکه می‌توان به سادگی، عدم نیاز به انتگرال‌گیری و کم هزینه بودن آن اشاره کرد. در گسسته سازی معادلات دیفرانسیل از دو رهیافت با نامهای روش گام جزیی نیمه افزایشی و تراکم پذیری مصنوعی استفاده شده است. در این پایان نامه سیالات غیر نیوتنی به دو دستهٔ کلی سیالات ویسکوز و سیالات ویسکوالاستیک تقسیم شده‌اند. در ابتدا نحوهٔ فرمولبندی و مراحل حل معادلات حاکم بر حرکت سیالات غیر نیوتنی از نوع ویسکوز با استفاده از هر دو روش گام جزیی نیمه افزایشی و تراکم‌پذیری مصنوعی ارائه شده و مسائل نمونهٔ مختلفی حل شده‌اند. سپس با استفاده از نتایج به دست آمده، مقایسه‌ای بین دو رهیافت ارائه شده صورت گرفته و در ‌‌نهایت معادلات حاکم بر حرکت سیالات ویسکوالاستیک حل شده‌اند. هرچند فرمولبندی‌ها و مسائل حل شده همگی در فضای دو بعدی هستند ولی تعمیم روشهای ارائه شده به بعد سوم ساده خواهد بود.
در این پایان نامه، فرمولبندیی ماتریسی برای حل مسائل ارائه شده است. به این ترتیب برای کدنویسی تنها نیاز به چند عملگر ماتریسی بوده و استفاده از توابع آماده مانند مجموعه بلس برای پردازش موازی ماتریسهای تنک و مجموعه کودا برای پردازش در پردازنده‌های گرافیکی به سادگی امکانپذیر خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: رئولوژی، گام جزیی نیمهافزایشی، تراکمپذیری مصنوعی، سیالات ویسکوالاستیک، درون‌یابی شعاعی نقاط
رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: mlbolok [AT] iust.ac.ir

دفعات مشاهده: 6151 بار   |   دفعات چاپ: 1315 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 47 بار   |   0 نظر