بازدید مسئولان شرکت مپنا و پرتو از آزمایشگاه رشد تک بلور

 AWT IMAGE

 

بازدید مسئولان شرکت مپنا و پرتو از آزمایشگاه رشد تک بلور

  صبح یکشنبه سی‌ام مهرماه سال 1391، هیاتی مرکب از مسئولان شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) و شرکت تولید پره های توربین ایران (پرتو) برای بازدید از آزمایشگاه رشد تک بلور در دانشگاه علم و صنعت ایران حضور یافتند.

  این بازدید به منظور مشاهده نتایج عملی و روند پیشرفت پروژه «طراحی سلکتور رشد پره تک کریستال سوپر آلیاژ پایه نیکل» که در آزمایشگاه رشد تک بلور در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی انجام می‌شود، صورت پذیرفت.

  هیات بازدید کننده، مرکب از دکتر محسن حامدی (معاون تحقیق و توسعه شرکت مپنا) دکترمجید بهمنی (مدیر عامل شرکت پرتو) و کارشناسان تحقیق و توسعه این دو شرکت، ابتدا در جلسه‌ای که در سالن جلسات دفتر همکاری‌های علمی و صنعتی برگزار شد، شرکت کردند. در این جلسه ابتدا دکتر شبستری خلاصه ای از روند پیشرفت پروژه ارایه کرد و سپس مهندس قنبری (دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی مواد و متالورژی و همکار پروژه)، گزارش کاملی از عملیات اجرایی که در فاز چهارم پروژه انجام گرفته به همراه دستاوردهای آن ارایه نمود. سپس هیات بازدید کننده در محل آزمایشگاه رشد تک بلور حضور یافتند. در این بازدید که با حضور دکتر شبستری و دکتر ابوطالبی (مجریان پروژه)، دکتر سیدین(مدیر دفتر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری)، مهندس قنبری و مهندس شادفر (همکاران پروژه) و دکتر جعفریان مدیر روابط عمومی انجام شد، هیات بازدید کننده ضمن بازدید از مراحل آزمایش نحوه رشد تک بلور و نمونه‌های تولید شده، نتایج حاصله را جهت رسیدن به اهداف نهایی، مثبت ارزیابی کردند.

  گفتنی است پروژه مذکور که به ساخت پره های توربین تک بلور سوپر آلیاژ پایه نیکل منجر می‌شود از یک سال قبل طی قراردادی از سوی شرکت مپنا (مدیریت پروژه‌ های نیروگاهی ایران) و شرکت پرتو (تولید پره‌های توربین مپنا) جهت اجرا به دانشگاه علم وصنعت ایران محول شده است. هدف از انجام این پروژه، ساخت پره‌های تک کریستال پایه نیکل توربین های گازی است که تکنولوژی ساخت آن در ایران موجود نیست.

  در راستای انجام این پروژه مهم، سیستم رشد تک بلور از اردیبهشت ماه 1391 در مجموعه آزمایشگاه‌های ریخته‌گری و انجماد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، تماما توسط متخصصان این دانشگاه و با حمایت مالی مپنا طراحی و ساخته شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت که در کشور، مراکز تحقیقاتی معدودی دارای چنین آزمایشگاهی هستند.

  بنا به گفته دکتر شبستری (مجری پروژه)، روش کار در این طرح تحقیقاتی، تلفیقی از مدلسازی کامپیوتری، طراحی و ساخت دستگاه رشد بلور و تولید تک کریستال از آلیاژهای گوناگون می‌باشد.

  این پروژه در شش فاز تعریف شده که در حال حاضر، در پایان مرحله چهارم اجرا «طراحی و ساخت مدل فیزیکی و ارزیابی عملکرد سلکتور طراحی شده و اصلاح آن» قرار دارد. بنا بر گفته دکتر شبستری، آزمایشگاه رشد تک بلور، مکانی مناسب برای کسب نتایج تجربی حین فرآیند انجماد فلزات برای اصلاح شبیه سازی­های عددی و همچنین انجام پروژه‌های تولید تک کریستال، به طور تجربی است.

  این آزمایشگاه تخصصی، آماده خدمات دهی در سطح ملی در قالب انعقاد قرار دادهای صنعتی با دانشگاه می‌باشد.

آلبوم تصاویر

AWT IMAGE

 


دفعات مشاهده: ۸۸۱۴ بار   |   دفعات چاپ: ۳۹۲۸ بار   |   دفعات ارسال به دیگران: ۱۰۰ بار   |   ۰ نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.