همایش طرح کلان دفاع سایبری در دانشکده کامپیوتر برگزار شد

AWT IMAGE

دانشکده مهندسی کامپیوتر

همایش طرح کلان دفاع سایبری برگزار شد

    همایش طرح کلان دفاع سایبری، روز دوشنبه 24 مهرماه 1391 با حضور ریس کمیسیون تخصصی دفاع، امنیت ملی و سیاست خارجی شورای عالی عتف، در محل سالن جلسات دانشکده مهندسی کامپیوتر برگزار شد.

در این همایش، که با حضور تعدادی از اعضای هیات علمی دانشکده های مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق دانشگاه برگزار شد؛ ابتدا دکتر ولوی (ریس کمیسیون تخصصی دفاع، امنیت ملی و سیاست خارجی شورای عالی عتف و مشاور وزیر و مسئول برنامه سایبری) به ارایه توضیحاتی از روند کار در این شورا و معرفی طرح کلان ملی دفاع سایبری پرداخت. این طرح کلان و فراسازمانی میباشد. وی توضیح داد: از حدود دو سال قبل که طرحهای کلان ملی در شورای عالی عتف شکل گرفته است، کمیسیونهای زیادی در شورا تشکیل شد که یکی از آنها کمیسیون دفاع، امنیت ملی و سیاست خارجی است.

در این راستا اسناد بالا دستی تحلیل شدند و مطالعات تطبیقی بر روی مختلف انجام شده است که سبب شده است در نهایت طرحهایی بدست آید و از بین آنها 11 اولویت استخراج شده است. اولویتها بر اساس مسائل دفاعی، امنیتی، فراسازمانی و تاثیرگذار بودن انتخاب شده اند.

وی افزود: حوزه سایبری و دفاع از آن در اولویت قرارگرفت و سازمانها و دستگاهای مرتبط و متاثر از آن مشخص گردید. دکتر ولوی گفت: برای اجرای هر یک از این طرحهای کلان، باید یک کاربر، یک دانشگاه محور - که شکست کار و هماهنگی بین دانشگاههای همکار را بر عهده دارد- و دانشگاه یا دانشگاههای همکار معرفی شود که در طرح کلان دفاع سایبری، وزارت دفاع، متولی است و دانشگاه مالک اشتر با توجه به شرایط و مقتضیات کار، دانشگاه محوری و دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه همکار میباشد. دانشگاه شبکه همکاران نیز میتواند پروژههای مورد نظر خود را به کمسیون پیشنهاد دهند.

 اهمیت موضوع

    رییس کمیسیون تخصصی دفاع، امنیت ملی و سیاست خارجی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، تصریح کرد: نقطه قوت ما در کشور در حوزه فناوری اطلاعات و سایبری است چرا که فضای دانشی و ظرفیت های نیروی انسانی ما در حدی است که در این حوزه می توانیم حرف برای گفتن داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه امروز نگاه منفعلانه ای در حوزه سایبری وجود ندارد و کارها همگرا شده اند، تاکید کرد: به سمت بومی سازی حرکت میکنیم و در حال ایجاد دانش سایبری خود می باشیم. دانشگاهها ظرفیت فوق العاده ای برای این کار دارند و به مسائل صنعتی روانشناسی موضوع کمک شایانی مینمایند. لذا یکی از سیاستهای شورای عتف این است که دانشگاههای کشور را به سمت علوم کاربردی سوق دهد.

پس از آن، اعضای حاضر در جلسه به طرح سوالات و بیان دیدگاههای خود در مورد راهکار اجرایی و نحوه انجام طرح کلان ملی دفاع سایبری پرداختند. در ادامه نیز دکتر آنالویی(مدیر طرح کلان دفاع سایبری و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر) به موضوع دفاع سایبری و اهمیت آن از نقطه نظر تحقیقات و آموزش دانشگاهی پرداختند. سپس با ارایه توضیحات تخصصی در زمینه تهیه RFP و ارایه پیشنهاد پروژه برای طرح کلان«معماری مرکز دفاع سایبری و سامانه های زیرساختی فضای سایبر» پرداخت و توضیح داد پیشنهادات پروژه ها در کمیته ای مرکب از دانشگاه مالک اشتر(به عنوان محور) و نمایندگان دانشگاههای همکار، بررسی و پایش خواهد شد و مرحله بعد، تهیه پورپوزال خواهد بود. شرکت کنندگان حسب تخصص و تجربیات خود پیرامون تک تک پروژههای مطروحه اظهار نظر نمودند.

    گفتنی است طرح کلان «سامانه های نرم افزاری پایه امنیتی»، پروژه دیگری است که علاوه بر طرح کلان «معماری مرکز دفاع سایبری و سامانه های زیرساختی فضای سایبر»، با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران انجام خواهد شد.

AWT IMAGEAWT IMAGE


دفعات مشاهده: ۷۲۸۷ بار   |   دفعات چاپ: ۱۷۲۷ بار   |   دفعات ارسال به دیگران: ۱۹۲ بار   |   ۰ نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.