از هفتم شهریور ماه سال 91 به مدت دو روز،
یازدهمین کنفرانس آمار به میزبانی دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد
یازدهمین کنفرانس آمار ایران از روز سهشنبه، هفتم شهریور ماه سال 91، به مدت دو روز و با حضور جمع کثیری از مسوولان اساتید، متخصصان و پژوهشگران آمار در دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.
دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه علم وصنعت در سخنانی در افتتاحیه این کنفرانس اظهار داشت: برگزاری این کنفرانس در یک دانشگاه فنی مهندسی میتواند سمت و سوی خاصی را برای جامعه آمار رقم بزند تا این علم که کاربردهای بسیاری در علوم مختلف داشته و دارد، بتواند با نگاهی جدید در فرآیندهای تصمیمگیری و تصمیمسازی و برنامهریزیهای خرد و کلان کشور موثر باشد.
وی گفت: علم آمار حدود 60 سال است که در علوم مختلف مدیریتی کاربرد یافته و مطرح شده است و از آنجا که در فضای برنامهریزی و تصمیمسازی عوامل نامعلوم بسیاری وجود داشته و این فضا با پیچیدگیهای بسیاری روبهرو شده است، جایگاه علم آمار به صورت روزافزون در حال ارتقاء بوده و این علم هر روز کاربرد بیشتری در علوم مدیریتی پیدا میکند.
دکتر جبلعاملی با بیان این که در شرایط کنونی مطالبات جدی در زمینه آمار از دانشگاهها وجود دارد تا بیش از پیش به حوزه کاربرد ورود پیدا کند، تصریح کرد. ورود بیشتر به حوزه کاربرد به عنوان یکی از انتظارات و مطالبات جدی از علم آمار در زنجیره تصمیمگیری از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و در این زمینه نیازمند هوشمندسازی سازمان و زیر سیستمها و ایجاد پایگاه دانش برای تصمیمگیری بهتر هستیم که علم آمار در این زمینه نقش موثر و مهمی دارد.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: انتظار میرود در جهت کاربردی سازی علم آمار، این کفنرانس موفق بوده و بتواند در حوزههای مدیریت پایگاه علم و دانش و هوشمندسازی فرآیند تصمیمسازی راهکارهای مفیدی ارائه کند تا زمینه ساز مناسبی برای کنفرانسهای آتی باشد.
اما سخنران دیگر افتتاحیه یازدهمین کنفرانس آمار ایران، دکتر عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران بود که در سخنانی اظهار داشت: گستره علم و دانش آماری ایران گستره وسیعی بوده و این علم درحوزههای مختلف از جمله تولید دانش برای کاربران قابل توجه و مهم است.
وی در ادامه در خصوص رویکردهای تعالی نظام آمار ایران تصریح کرد: افزایش کیفیت، افزایش سرعت، حرفهایگرایی، افزایش آمارهای ثبتی، دسترسی به جدیدترین ابزار فناوری اطلاعات، یکپارچگی نظام آماری کشور، تعاملات بینالمللی، ارتقاء فرهنگ آماری پاسخگویان، کاربران و برنامهریزان و پیگیری برنامه ملی آمار کشور از جمله رویکردهای تعالی نظام آماری ایران است.
عادل آذر در پایان صحبتهای خود اظهار داشت: از جامعه آمار کشور انتظار میرود که در جهت مشارکت در فعالیتهای برنامه ملی آمار کشور، اختصاص سهمی از تحقیقات و پایان نامهها به موضوعات آمار رسمی، برگزاری نشستهای تخصصی، همایشهای ویژه بررسی موضوعات نظام آماری کشور در دانشگاهها، استفاده از دادههای واقعی در موضوعات و پروژههای درسی، تحلیل آمارهای رسمی با هدف ارزیابی و بهبود کیفیت و برقراری ارتباط با صاحبنظران و سایر کشورها بیش از پیش فعالیت کرده و مرکز آمار ایران، آماده ارائه هر گونه آمار و اطلاعات در حوزههای مختلف بوده و از نظرات و اظهارات کارشناسانه جامعه علمی آمار در زمینههای مختلفی مانند چگونگی محاسبه نرخهای مختلف بیکاری و تورم و غیره در کشور استقبال میکند.
همچنین در بخشی از مراسم افتتاحیه یازدهمین کنفرانس آمار ایران، دکتر رحمان فرنوش، دبیر کنفرانس اظهار داشت: یازدهمین کنفرانس آمار ایران که هر دو سال یکبار در دانشگاههای کشور برگزار میشود درحالی در این دانشگاه کار خود را آغاز کرده است که تا پایان مهلت فراخوان ارسال مقالات 425 مقاله در حوزه آمار نظری، آمار کاربردی، احتمال و کاربردهای آن، آمار زیستی، آمار رسمی، آموزش آمار و آمار در سایر علوم به دبیرخانه کنفرانس واصل شد که از این میان 378 مقاله در دو بخش سخنرانی و پوستر در روزهای این کنفرانس ارائه میشود.
گفتنی است، یازدهمین کنفرانس آمار ایران با ارائه 378 مقاله از دانشگاههای سراسر کشور و کشورهای آلمان، لهستان، بلغارستان، ارمنستان، نیجیریه، مالزی، کویت، هندوستان، کانادا و آمریکا در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد و در بخشی از این کنفرانس از دکتر ناصر رضا ارقامی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان استاد برجسته و از مهندس محمدباقر سخاوت به عنوان پیشکسوت اجرایی جامعه آماری تقدیر به عمل آمد و همچنین به دکترمحمدآرشی از دانشگاه شاهرود و مهدی دوست پرست به عنوان پژوهشگر جوان زیر 40 سال جایزه دکتر بهبودیان (استاد برجسته آمار ایران) اعطا شد.