دکتر حداد عادل درجمع دانشگاهیان علم و صنعت:
دانشگاه حلقه مهم از زنجیره توسعه کشور است
مراسم آغاز سال تحصیلی 91-1390 دانشگاه علم وصنعت ایران با حضور دکتر حداد عادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اعضای هیات رئیسه و جمعی از دانشگاهیان علم و صنعت ایران، روز دوشنبه چهارم مهرماه در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم دکتر حداد عادل با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و گرامیداشت هفته دفاع مقدس از حضور در جمع دانشگاهیان علم وصنعت ایران ابراز خرسندی کرد . وی تاکید کرد در دانشگاهها باید از دو منظر تدبیر کرد. اول اداره داخلی دانشگاه و دوم توجه به جایگاه آن در کل کشور. وی افزود: مسایل زیادی وجود دارد که دانشگاه خوب را از دانشگاه بد متمایز میکند از جمله اینکه علم در دانشگاه چه قدر جدی است و استاد و دانشجو تا چه حد به وظایف خود عمل میکنند و رشد و توسعه دانشگاه در چه جهاتی است اما نکته دیگری که اهمیت دارد این است که همه اجزا در یک مدار باید با دقت کار کنند.
دکتر حداد عادل با اشاره به پذیرش دانشجوی دکتری مهندسی راهآهن در دانشگاه علم وصنعت ایران گفت: کار دانشگاه همین است که ببینید در کجا ضعف داریم که متخصص آن را تربیت کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این درست است که دانشجو باید آرمانگرا و حساس به سرنوشت کشور باشد ولی هر دستگاهی وظیفهای دارد و وظیفه خاص دانشگاه، تولید علم است. کمال اول آن باید علم باشد. آن چیزی که از دانشگاه انتظار میرود این است که دانشگاه مولد علم باشد اما باید توجه کرد جایگاه دانشگاه در هندسه توسعه کشور کجاست؟
دکتر حداد عادل با این تصریح که دانشگاه، حلقه مهم از زنجیره توسعه کشور است، گفت: نباید تصور کنیم وظیفه ما به تدریس در کلاس ختم میشود بلکه باید به عنوان یک دانشگاهی، خود را جزیی از این مجموعه عظیم که کشور را اداره میکند بدانیم و رابطه خود با نیازهای کشور را بشناسیم.
دکتر حداد عادل توجه به تحولات علمی جدید و رصد کردن وضعیت رشتههای علمی در دنیا را وظیفه دانشگاهها تلقی کرد و گفت: دانشگاهها باید نقاط کور را پیدا کنند و به علم صرف ، بسنده نکنند. امروز پارکهای رشد علم و فناوری و شهرکهای صنعتی در کشور ما فعال شدهاند تا تحقیقات کاربردی شوند و به بازار کار و جامعه عرضه شوند
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز استقلال کشور نعمت بزرگی است و دست خارجی کوتاه شده اما دست خود ما در اداره این کشور کجاست؟ وی افزود: بدون داشتن نگاه کلان به هندسه علم و فناوری کشور نمیتوان امیدوار بود که بتوانیم در برابر موج عظیم تحولات علمی دانشگاهها و مسایل اقتصادی جهان مقاومت کنیم.
در این مراسم، دکتر جبلعاملی، رئیس دانشگاه، هم گزارشی از روند فعالیتهای گسترده در طی برنامه پنجساله دانشگاه ارایه کرد. وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سرفراز دفاع مقدس گفت: سال تحصیلی جدید را در حالی شروع میکنیم که طی برنامه 5 ساله گذشته و اندوخته سالهای قبل، موفقیتهای بسیار خوبی نصیب دانشگاه علم وصنعت ایران شده است.
وی در گزارش خود به اصلاح هرم هیات علمی (افزایش به 48% دانشیار و استاد)، افزایش سرانه مقالات ISI از 92/0 سال 1385 به 11/2 در سال 1389، افزایش وصولی قرارداد صنعتی از 33 میلیارد سال 1385 به 58 میلیارد در سال 1389، بهبود هرم دانشجویان دکتری (افزایش دو برابری طی 5 سال) و ارتقای هرم دانشجویی به سمت تحصیلات تکمیلی، افزایش سرانه فضاهای فیزیکی، کسب رتبه دوم کشور به لحاظ سرانه مقالات ISI ، دو برابری قطبهای علمی دانشگاه طی 5 سال، دو برابر شدن تعداد مجلات علمی- پژوهشی که همگی در ISI ایندکس شدهاند و دریافت لوح تقدیر برترین دانشگاه کشور در ارتقای فرهنگی، اشاره کرد و گفت: طی چهار سال گذشته با صرفهجویی در هزینههای جاری، حدود 10 میلیارد تومان در زیر ساختهای پژوهشی کل دانشگاه هزینه شده که البته با برآورد نیازها، فاصله بسیاری دارند.
رئیس دانشگاه گفت: در حوزه گرنت نیز طی 5 سال گذشته حدود 15 میلیارد تومان هزینه شده که این روند ادامه خواهد داشت.
دکتر جبلعاملی دستاورد مهم و کلیدی دیگر دانشگاه را افزایش وجهه علمی دانشگاه در مجامع تصمیمگیر آموزش عالی کشور و جامعه دانست و گفت: فضای دانشگاه به دور از التهابات کاذب سیاسی و آماده انجام کار علمی است و گفتمان غالب هم باید گفتمان علمی باشد. وی تاکید کرد ورود جدیتر دانشگاهها به حوزه فناوری، مطالبه جدی مسئولان نظام است و از دانشگاه علم وصنعت ایران انتظار خط شکنی و پیشروی دارند بنابراین باید تلاش کنیم و منابع پایدار را از طریق ارتباط با صنعت و با شکل جدیدتری دنبال کنیم.
دیگر سخنران این مراسم حجهالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد، مسئول دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه، بود. وی با اشاره به مراحل متفاوت استعمار گفت: اکنون استعمار فرانو با شیوههای جنگ نرم در مقابل نظام، ایستادگی میکند. وی با اشاره به برکات دفاع مقدس برای مردم ایران گفت: جنگ تحمیلی علیه ایران تنها جنگ خاک نبود بلکه جنگ عقیده نیز بود. آنها به دنبال زمینگیر کردن انقلاب و نگران این بیداری بودند اما جنگ ما مبدأیی برای شکوفایی کشور بود و مراکز علمی ما در جنگ، سهم بسزایی داشتند. وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه که علمزدایی و دینزادیی را دو خطر جدی برای دانشگاه دانستند، گفت: اگر میبینیم دانشمندان هستهای ما را ترور میکنند برای ایجاد ترس و یاس در بین فرهیختگان ماست و اگر اخلاق و معنویت حاکم نباشد نمیتوانیم وظایف خود را به خوبی ایفا کنیم.
شرکتکنندگان در مراسم پس از آن با حضور در مقبرهالشهدای دانشگاه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کردند.