با حضور اولیای دانشجویان جدید الورود
هفدهمین گردهمایی خانواده و دانشگاه برگزار شد
هفدهمین همایش ارتباط خانواده و دانشگاه، ویژه اولیای دانشجویان کارشناسی ورودی 1390 دانشگاه، یکشنبه 27 شهریور ماه توسط مرکز مشاوره دانشجویی برگزار شد.
در این مراسم که با استقبال گسترده والدین دانشجویان جدیدالورود دانشگاه و با حضور رئیس و هیات رئیسه دانشگاه، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و جمعی از روسای دانشکدهها در محل آمفیتئاترشهید بهرامی برگزار شد، دکتر جبلعاملی (رئیس دانشگاه) ضمن تبریک به والدین دانشجویان و تشکر از برگزار کنندگان همایش گفت: حتما میدانید که دانشگاه علم وصنعت ایران قدیمیترین موسسه آموزش عالی کشور است و امروز این دانشگاه پس از طی دو برنامه موفق، براساس گزارشات موسسات معتبر بینالمللی توانسته است به رتبه دوم دانشگاههای فنی – مهندسی کشور برسد و در افق 1404 تلاش دارد به عنوان یکی از دانشگاههای معتبر در منطقه فعالیت نماید.
رییس دانشگاه، اساتید شناخته شده و منحصر به فرد، دانشآموختگان ممتاز و دانشجویان بسیار مستعد، با شخصیت، فهیم و آگاه را سرمایههای اصلی این دانشگاه توصیف کرد و گفت: اگر چه ما بهترین و زیباترین فضای فیزیکی دانشگاههای تهران و آزمایشگاههایی مجهز با تجهیزات منحصر به فرد را در اختیار داریم اما معتقدیم بزرگترین سرمایه دانشگاه، نیروی انسانی آن است.
وی افزود: ما هیچ گاه در دانشگاه علم وصنعت ایران به دنبال شاگرد اولی و جذب نفرات برتر کنکور سراسری نبودهایم و به این منظور، سرمایهگذاری نکردهایم، اما مدعی هستیم دانشآموختگان ما در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری با دانشآموختگان بهترین دانشگاههای دنیا رقابت میکنند و فارغالتحصیلان ما در ورود به مقاطع تحصیلات بالاتر، همواره رتبههای اول تا سوم را کسب کردهاند.
رئیس دانشگاه، با اشاره به ظرفیتسازی خوب موجود در دانشگاههای کشور و این دانشگاه برای تحصیلات تکمیلی گفت: در سال جاری قریب به 700 دانشجوی کارشناسی را در این دانشگاه پذیرفتهایم در حالی که 1400 دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری جذب کردهایم. امسال حدود 160 دانشآموخته ممتاز کارشناسی دانشگاه را در مقطع کارشناسیارشد و شاید یک سوم این تعداد از ممتازان را در مقطع دکتری دانشگاه علم وصنعت ایران جذب کردهایم.
وی تصریح کرد: این فرصت زمانی خوبی برای دانشجویان ورودی جدید ماست که بدانند با همت بلند میتوانند برای دوره 10 ساله در این دانشگاه، برنامهریزی کنند.
سخنران دیگر این مراسم حجهالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد، مسئول دفترنهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، بود. وی با تاکید بر اینکه در اسلام، هیچ بنایی مهمتر از خانواده نیست، گفت: باید از روزی بترسیم که در ایران خانوادهها دچار فروپاشی و مسئولیتگریزی شوند. وی در جمع والدین دانشجویان افزود: فکر نکنید اگردر دوران دانشآموزی فرزندانتان، مدیریت کردهاید دیگر نظارت و توجه شما در دوران دانشجویی او، جایی ندارد بلکه مسئولیت شما همان است که بود ولی نوع اعمال مسئولیت متفاوت خواهد بود.
حجهالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد از استحاله فکری، سیاسی و اخلاقی به عنوان سه خطر جدی که نسل حاضر جامعه را تهدید میکند نام برد و از خانوادهها خواست ارتباط خود با دانشگاه را حفظ نمایند.
همچنین در این همایش، دکتر شرفی (روانشناس) نیز با موضوع نقش والدین در موفقیت دانشجویان سخنرانی کرد. دکتر شرفی با طرح این سوال که والدین در این مرحله از رشد فرزندانشان چه نقشهایی میتوانند ایفا کنند به تبیین چهارده مسئولیت جدی والدین در قبال فرزندان دانشجو پرداخت و بر ایجاد تعادل و آرامش در خانواده، تسری نشاط به جوانان، برقراری ارتباطات مطلوب، افزودن به عزت نفس فرزندان، حمایت از دانشجویان در هنگام بروز ناکامیها و قدردانی از موفقیتهای نسبی آنان تاکید کرد.
در ابتدای این مراسم، ساویز(سرپرست مرکز مشاوره دانشگاه)، ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به مهمانان، گزارشی از فعالیت این مرکز و خدمات مرکز مشاوره، تعداد مشاوران وتواناییهای مرکز مشاوره را به والدین حاضر در جلسه ارائه نمود.
در انتهای این مراسم، میزگرد و جلسه پرسش و پاسخ با حضور معاونان دانشجویی، آموزشی و فرهنگی و مدیر مرکز مشاوره دانشجویی برگزار شد.
بخش فتوکلیپ عملکرد علمی و فرهنگی دانشگاه و معرفی مرکز مشاوره، اجرای تواشیح گروه طه، اقامه نماز جماعت و صرف ناهار از دیگر بخشهای این همایش بود.