[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
مدیریت دانشکده::
درباره دانشکده::
قطب علمی" بهســــا"::
درباره مهندسی صنایع::
معرفی افراد::
امور آموزش::
امور پژوهش::
مرکز کامپیوتر::
دانشجویان::
اخبار دانشکده::
تقویم دانشکده::
تسهیلات پایگاه::
::
شعار دانشگاه علم و صنعت ایران
..
مرام‌نامه اساتید
..
منشور اخلاقی دانشجویان
..
اخبار و اطلاعیه‌‌های آموزشی

..
دفاعیه‌ها و سمینارها

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE 

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
کارآموزی
..
مطالب علمی
..
راهنمــای تصویب پروپــوزال دانشجویان کارشنــاسی ارشد
..
برنامه 8 ترمه (مقطع کارشناسی)

AWT IMAGE

..
امروز: سه شنبه مورخ 28 اسفند 1403
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: درگذشت پدر گرامی دانشجوی شهید حسین شکرائیان - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
:: طرح تقدیر و تشویق فرزندان روزه اولی اساتید و کارکنان دانشگاه/ رمضان ۱۴۴۶/ اسفند ۱۴۰۳
:: نشست فرهنگی اساتید /"بهره گیری صحیح از قرآن" / استاد مهدی نخاولی/ ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
:: نشست فرهنگی اساتید / جایگاه تدبر در قرآن، در رابطه ما و قرآن / ۱۴۰۳/۱۲/۱۳
:: نشست فرهنگی اساتید با موضوع: " جریان شناسی مهدویت/ ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
..
نظرسنجی
نقطه قوت سایت دانشکده صنایع کدام گزینه است؟
درج اطلاعیه های آموزشی
درج اخبار کنفرانس ها و همایش ها
درج اخبار دانشجویان و عمومی
امکانات سایت( ارسال پیام، پرسش،نظر و...)
   
..
:: دفاعیه دکتری ::

AWT IMAGE

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

مهندس کریم آتشگر،دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی صنایع،روزدوشنبه،هفدهم آبان ماه سال جاری،از رساله خود با عنوان« برآورد نقطه تغییردر فرآیند نرمال چند متغیره با تغییرات ایزوتونیک به کمک شبکه عصبی» به راهنمایی دکتر نورالسناء دفاع نمود.

چکیده این رساله به شرح زیر می باشد:

زمانی که نمودار کنترل فرآیند، به خارج از کنترل بودن فرآیند دلالت می کند، جستجو برای حذف علت / علل انحراف در آن فرآیند آغاز می شود. شناسایی زمان واقعی شروع انحراف فرآیند که از آن به عنوان "" نقطه تغییر [1] " نام برده می شود، یک اقدام کاملا مؤثر در شناسایی و حدف اثربخش علت ایجاد انحراف در یک فرآیند تک متغیره محسوب می شود. اما هنگامیکه از بردار مشخصه های کیفی با ساختار همبسته جهت کنترل یک فرآیند چند متغیره استفاده می شود، شناسایی نقطه تغییر به تنهایی نمی تواند در شناسایی و حذف علت / علل ایجاد شرایط خارج از کنترل مؤثر واقع شود. بعبارت دیگر، در فرآیندهای چند متغیره لازم است علاوه بر شناسایی نقطه تغییر، متغیر یا متغیرهایی که موجب ایجاد شرایط خارج از کنترل در فرآیند شده اند نیز شناسایی شوند، تا بتوان به طور اثربخش اقدامات بهبود را انجام داد. محققان متعددی با رویکرد آماری توانسته اند برای شناسایی شرایط خارج از کنترل فرآیند، شناسایی نقطه تغییر و تشخیص متغیر یا متغیرهایی که موجب انحراف در فرآیند شده اند، روشها وطرحهایی مجزا از یکدیگر ارائه دهند. بطوریکه مهندسین کیفیت برای ریشه یابی علت / علل انحراف الزام می یابند که از چند طرح در زمانهای متوالی استفاده نمایند. بعبارت دیگر، زمانی مهندسین کیفیت می توانند مثلا از روش ارائه شده برای شناسایی نقطه تغییر استفاده کنند که یک طرح دیگری قبلا شرایط خارج از کنترل را شناسایی کرده باشد. استفاده از طرحهای مختلف و در عین حال متفاوت، شرایط بسیار سخت و پیچیده ایی را در عرصه واقعی اجرا برای مهندسین کیفیت فراهم می آورد تا آنها برای کنترل و ریشه یابی علت / علل انحراف فرآیند، امکان اقدامات اثربخش را داشته باشند. تعدادی دیگر از محققان گامی پیش نهاده و توانسته اند که با استفاده از رویکرد شبکه عصبی طرحی ارائه دهند تا شرایط خارج از کنترل را همزمان با علت / علل انحراف در فرآیندهای دو متغیره تشخیص دهند. ولی محققان و دانشمندان تاکنون طرحی جامع که بتواند ضمن کنترل فرآیند، همزمان کلیه دانش لازم برای یک تجزیه وتحلیل ریشه ایی در شرایط خارج از کنترل فرآیند را برای مهندسین کیفیت فراهم آورند را در گزارشات تحقیقاتی خود ارائه نکرده اند. مضافا آنکه طرحهای ارائه شده توسط محققان، برای نوع خاصی از تغییر ( مانند تغییر پله ایی یگانه [2] ویا تغییر خطی [3] ) ارزیابی و گزارش شده اند. حال آنکه در عرصه واقعی فعالیت فرآیندها، مهندسین کیفیت بندرت ممکن است از قبل نسبت به نوع تغییر احتمالی فرآیند، در زمان نا معلومی که رخ خواهد داد، مطلع باشند.

در این رساله با فرض عدم اطلاع از نوع تغییراتی که ممکن است در فرآیند اتفاق افتد، با این فرض که تغییرات فرآیند وابسته به تغییرات مونوتونیک [4] باشند و یا تغییرات بصورت نا منظم افزایشی / کاهشی در بردار میانگین فرآیند ظاهر شوند، طرحی جامع ارائه می گردد که با پایش و کنترل فرآیند، ضمن دارا بودن قابلیت شناسایی شرایط خارج از کنترل، می تواند علاوه بر تشخیص متغیری که موجب خارج از کنترل شدن فرآیند شده است، نقطه تغییر را نیز برای فرآیند نرمال چند متغیره شناسایی نماید. مدل فوق برای ترکیبات مختلف تغییر در میانگین متغیرها با ضرایب همبستگی متعدد، با دو شاخص ""نرخ خطا [5] "" و ""متوسط طول دنباله [6] "" مورد ارزیابی قرار گرفته است.

واژه‌های کلیدی: نقطه تغیییر، تشخیص عامل انحراف فرآیند، شبکه عصبی، نمودار کنترل، متوسط طول دنباله.



[1] Change point

[2] Step change point

[3] Linear change point

[4] Monotonic

[5] Error Rate

[6] Average Run Length (ARL)

دفعات مشاهده: 8414 بار   |   دفعات چاپ: 1423 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 125 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران می‌باشد. نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می‌باشد.

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 57 queries by YEKTAWEB 4665