رئیس دانشگاه در جمع اولیاء دانشجویان ورودی جدید:
فکر، خلاقیت، اندیشه و تلاش دانشجو خمیر مایه فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی است
رئیس دانشگاه در جمع اولیاء دانشجویان ورودی 89 دانشگاه ضمن بیان این مطلب که فکر، خلاقیت، اندیشه و تلاش دانشجو خمیرمایه فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی است، اظهار داشت: دانشجویان جدید در بدو ورودشان به محیط دانشگاه مخاطب شش گروه مختلف قرار میگیرند که هر کدام از آنها خواستههایی دارند.
دکتر جبلعاملی در تشریح گروههایی که دانشجو مخاطب آنها خواهد بود گفت: اولین گروه مسوولان و برنامهریزان آموزش عالی کشوراند که آنها به دانشجو به عنوان یک سرمایه و امید آینده مملکت اسلامی نگاه میکنند واعتقاد دارند که این جوانان در آینده میتوانند منشاء خیر و برکات برای کشور باشند.
وی گروه دوم را اساتید دانشجویان ذکر کرد و گفت: این گروه با آغوش باز از دانشجویان استقبال میکنند و آنها اعتقاد دارند که دانشجو تاثیرگذارترین عامل تحقیقاتی و آموزشیاند و این فکر، خلاقیت، اندیشه و تلاش دانشجو است که خمیر مایه فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی را تشکیل میدهند.
رئیس دانشگاه از گروهها و تشکلهای دانشجویی دانشگاه به عنوان سومین گروهی نام برد که دانشجویان جدید در بدو ورود مخاطب آنان قرار میگیرد و در توضیح آن گفت: این تشکلها که خوشبختانه در دانشگاه ما بسیار موفق و پرانرژیاند به دنبال جذب بهترینها در گروههای خودشان هستند.
دکتر جبلعاملی گفت: گروه چهارمی که منتظر دانشجویان عزیز هستند«احزاب سیاسیاند» که تلقی این گروه (احزاب) از دانشجو این است که نیرویی است بسیار جوان، ارزان و کم هزینه و چون دانشجو پر تحرک است بنابراین برای احزاب سیاسی مجموعهای کم خطر و کم هزینه است. آنان (احزاب) نیروی ارزان قیمت (دانشجویان) را وارد صحنه میکنند و خودشان از این طریق مقاصد و اهداف خود را دنبال میکنند.
وی به والدین دانشجویان یادآور شد که این گروه (گروه چهارم) نسبت به مخاطبان خودشان بسیار بیرحماند و به شدت منافقانه و مزدورانه عمل میکنند.
رئیس دانشگاه تصریح داشت بنده مخالف داشتن فهم وتحلیل سیاسی دانشجو نیستم بلکه به شدت با اینکه دانشگاه عرصه تاخت و تازهای سیاسی باشد واحزاب درآن خیمه بزنند، مخالفم.
دبیر هیات امناء دانشگاه اصطلاح «مخاطبان غیررسمی» را برای گروه پنجمی به کار برد که دانشجو مخاطب آنها قرار میگیرد و در معرفی آنان گفت این گروه به دنبال خوشگذارنیهای موضعی و مقطعی است و چند سالی است که پا به عرصه وجود گذاشته و بدتر از مواد مخدر عمل میکند.
وی گروه مخاطب اخیر را به علت ناشناخته بودن و عدم تبعیت از نظم و انضباطی خاص، غیرقابل رصد دانست و نسبت به وجود این گروهها به اولیاء و دانشجویان آگاهی داد.
دکتر جبلعاملی گروه آخر را گروههایی ذکر کرد که صبر و متانت زیادی دارند و چهار یا شش و یا 10 سال منتظر میمانند تا دانشجویان دانشآموخته شوند و بتوانند آنان را جذب فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی خود نمایند.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه بیش از 80 تا 85 درصد از دانشآموختگان دانشگاه علم وصنعت با موفقیت مراحل تحصیل خود را طی میکنند اظهار داشت: تجربه سی ساله ما نشان داده که موفقیت در دو نیمسال اول تحصیلی هر دانشجو تاثیر بسزایی در فرآیند آتی تحصیلی آنان میتواند داشته باشد.
دکتر جبلعاملی در پایان صحبتهای خود با ذکر این نکته که در سال گذشته 780 نفر از دانشآموختگان مقطع کارشناسی این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی پذیرفته شدند، به موفقیت دانشگاه علم وصنعت در تعلیم و آموزش دانشجویان اشاره کرد و گفت: ما ادعا نمیکنیم که در جذب رتبههای برتر کنکور موفق هستیم امامعتقدیم دانشآموختگان مقطع کارشناسی،کارشناسیارشدودکترا این دانشگاه جزورتبههای برتروممتاز کشور هستند.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به موضوع معاشرت و انواع آن پرداخت و گفت: معاشرت خانواده و خانوادگی مهمترین تاثیر را در شکلگیری شخصیت افراد دارد و شخصیت افراد در رابطه با خانواده معنی پیدا میکند.
حجتالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد در جمع اولیاء دانشجویان گفت: مسوولیت شما با قبولی فرزندانتان دردانشگاه خاتمه نیافته و همکاری شما برای ادامه این مسیر با دانشگاه قطعا ً ضرورت دارد.
سخنران بعدی پانزدهمین همایش اولیا دانشجویان به ساویز، مسوول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه، اختصاص داشت که گزارشی از فعالیت این مرکز و خدمات مشاورهای، تعداد مشاوران وتواناییهای مرکز مشاوره به حاضران داد.
ساویز از مسائل خلقی و اضطراب، ازدواج، تحصیل و خانوادگی به عنوان چهار موضوعی عمدهای نام برد که دانشجویان در خصوص آن از مرکز مشاوره، مشورت میخواهند و در ادامه گفت: آمار این مرکز حکایت از رشد بیش از دو برابری مراجعات دانشجویان برای مشاوره در طول چهار سال اخیر دارد.
گفتنی است پانزدهمین گردهمایی اولیاء دانشجویان ورودی جدید با سخنرانی دکتر شرفی استاد روانشناسی دانشگاه تهران و برگزاری میزگرد تخصصی با حضور معاونان آموزشی، فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و همچنین مدیریت مرکز مشاوره دانشجویی قبل از ظهر روز سهشنبه بیست و سوم شهریورماه سال جاری خاتمه یافت.