فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ
(قرآن مجید)
بیانیه شورای فرهنگی دانشگاه
در جهت تحکیم وحدت و برادری اسلامی
دوستان و عزیزان دانشجو.
اکنون که برای همه دلسوزان و عاشقان ایران اسلامی، پشت پرده فتنههای اخیر کاملاً برملا شده و دست جنایتکار استکبار جهانی آشکار و ترفند براندازی نرم برای اسلامزدایی و استقلال زدایی با ایجاد اختلاف و برادر کشی در ایران عملاً خنثی شده است، با الهام از عاشورای حسینی و راهپیمایی استکبار برانداز مردم مؤمن و بصیر ایران که حجت را بر همه گروهها و اقشار جامعه تمام کرده است، توصیهها و راهبردهایی را در جهت تحکیم وحدت و برادری اسلامی در دانشگاه اعلام مینماییم.
1- مهمترین رسالت اجتماعی و تاریخی دانشگاهها در نظام ایران اسلامی جبران عقبماندگیهای علمی و صنعتی کشور با تلاش شبانهروزی در امور آموزشی، پژوهشی، فنآوری و بصیرت فرهنگی است و این مهم جز با سخت کوشی و نظم و پایمردی کلیه اساتید، دانشجویان و کارکنان به ثمر نخواهد رسید.
2- از آنجا که مهمترین خط مشی استکبار، ایجاد فتنه و اختلاف در میان اقشار ملت و به خصوص نفوذ عوامل خود در بین جوانان و فضاهای دانشگاهی است، همه اقشار دانشگاهی را به مطالعه عمیق تاریخ چند قرن دخالت استعمار قدیم و جدید در ایران و کسب بینش و بصیرت سیاسی قبل از هر اقدام عجولانه و احساسی دعوت میکنیم چرا که دانشگاه محل ارتقاء بینش سیاسی و تعامل منطقی و فرهنگی است.
3- از منظر اسلامی، اصول اعتقادی و فکری تحمیلی و تقلیدی نیست، بلکه تحلیلی و تحقیقی است. شورای فرهنگی دانشگاه خود را موظف میداند با توجه به توصیههای مکرر مقام معظم رهبری و درخواست اکثریت دانشگاهیان عزیز مبنی بر ایجاد و گسترش نهضت آزاد اندیشی در دانشگاه، نسبت به تشکیل کمیتههای مربوطه اقدام نماید و در جهت تحقق چنین جایگاهی از کلیه اساتید محترم، دانشجویان عزیز و کارکنان لایق استمداد و همکاری میطلبد.
4- دانشگاهیان عزیز بهخوبی میدانند که آزاداندیشی در فضای شایعهسازی، دروغپردازی، تعصب، کوردلی، جوّ سازی، غوغا سالاری، سوء ظن و پیشداوری مجادله، نزاع و بدگویی و عدم تحمل مخالف هرگز شکوفا نمیشود. آزاداندیشی بر طبق سنت اسلامی در فضای احترام متقابل، شنیدن قبل از گفتن، رعایت ارزشهای اخلاقی، مبتنی بر استدلالهای تجربی، منطقی و واقعیتها و حقایق فلسفی و تاریخی، در فضایی دوستانه، دلسوزانه، برادرانه و منصفانه شکل خواهد گرفت.
5- پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: (اختلاف امتی رحمه )، تفسیر ما از این حدیث حکمت آمیز چنین است: اگر ما (امت) باشیم و آن دو میراث عظیم پیامبر اعظم(ص) یعنی کلام وحی و داوری امام معصوم(ع) را مبنای داوری و قضاوت خود قرار دهیم اختلافها در مسائل اعتقادی موجب مباحثه علمی و ارتقاء فکری همه خواهد شد و در حوزه عمل نیز، با نقد دلسوزانه و منصفانه و مشورت صادقانه به تصمیمات خداپسندانه نزدیکتر خواهیم شد.
6- از همه کسانیکه فضای دانشگاه را برای انجام مأموریتها و رسالتهای علمی و فرهنگی خود، سرشار از امید، نظم، آرامش، امنیت و نشاط علمی و فرهنگی مینمایند از صمیم قلب سپاسگزاری مینماییم.
و با دعای خیر به همه آنها درود میفرستیم.
و من الله التوفیق
شورای فرهنگی دانشگاه
8/10/88