دانشکده مهندسی مکانیک- اخبار علمی1
14/4/91 دفاعیه دکترا

حذف تصاویر و رنگ‌ها
AWT IMAGEآقای حبیب الله اکبری دانشجوی دکترای آقای دکتر امین میراحمدی، روز یکشنبه 18/4/91 از رساله دکترای خود تحت عنوان تدوین دانش فنی تولید پیل سوختی کربنات مذاب دفاع خواهند کرد. این جلسه ساعت 10 روز یکشنبه در آمفی تاتر دانشکده مکانیک برگزار می گردد

  چکیده پایان نامه:

  سلول سوختی کربنات مذاب (MCFC) مبدل­ الکتروشیمیایی برای تولید پر بازده انرژی الکتریکی از انرژی شیمیایی سوخت­ها می­باشد. الکترولیت این نوع سلول مخلوطی از کربنات­های لیتیم، پتاسیم و سدیم می­باشد که در دمای کاری سلول ( °C 650-600 ) به حالت مذاب در می­آید. الکترولیت مذاب در ماتریسی از جنس سرامیک متخلخل با خاصیت موئینگی نگهداشته می­شود و این مجموعه بین دو لایه کاتد و آند ساندویچ می­گردد. از چالش­های (MCFC) می­توان واکنش­های شیمیایی نامطلوب الکترولیت مذاب با سایر اجزا، حل شدن ماتریس در الکترولیت و تبخیر مستقیم الکترولیت در دمای بالا را نام برد.

  در این پژوهش، ماتریس از روش برشکاری بلوک سرامیکی متخلخل به شکل ورقه ساخته شد و برای رفع مشکل کمبود استحکام مکانیکی و توزیع نامناسب حفره­های سطحی در ورقه­ها از روش اشباع سازی ناحیه­ای سطح با دوغاب آلومینا و زینترینگ استفاده گردید. توزیع حفره­های ریز در سطح اشباع شده ( 0.7-3.0 µm ) باعث کاهش میزان تبخیر نمک کربنات در آزمایش دوام برای مدت 100 ساعت در شرایط 650 درجه سانتیگراد شد ، که این مقدار برای ورقه بریده شده پس از انجام اشباع سازی با دوغاب آلومینا از 5/3 گرم به 1/2 گرم کاهش یافت. لایه آند با روش اسپری حرارتی شعله­ای و لایه کاتد با روش Slurry Painting ایجاد شدند. نتایج تست­های عملکرد سلول­ها و استگ­های ساخته شده تاییدی بر عملکرد مناسب لایه­های ساخته شده می­باشند.

  واژه­های کلیدی: پیل سوختی کربنات مذاب، اسپری حرارتی، تبخیر الکترولیت، اشباع سازی

 

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی مکانیک:
http://www.iust.ac.ir/find-16.6841.24953.fa.html
برگشت به اصل مطلب