دکتر تورج محمدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران، همزمان با آغاز دوره ی چهارم قطب های علمی کشور از گروههای اعضای هیات علمی این دانشگاه خواست پیشنهاد تاسیس قطب علمی را از طریق روسای دانشکدههای مرتبط، به معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال نمایند تا مجموع این پیشنهاد ها از این طریق به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال گردد.
دکتر محمدی با اشاره به افزایش تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه با مرتبه ی استادی و دانشیاری گفت: سیاست دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینه ی تاسیس قطب های علمی، گسترش کمی و انجام حمایت های اداری ، تجهیزاتی (در قالب آزمایشگاههای مرجع) و مالی به منظور تعمیق روابط علمی و صنعتی قطب های دانشگاه با دستگاههای اجرایی و صنایع و با سایر قطب ها و همچنین ارتقای کیفی فعالیت های علمی آنان در راستای ایجاد نظریه های جدید و توسعه ی بومی فناوری های مورد نیاز کشور است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران از اعضای هیات علمی این دانشگاه که در حوزه پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعهای فعالیت خوبی دارند؛ خواست تا با برگزاری جلسات مشترک با یگدیگر و هماندیشی در خصوص معرفی قطبهای علمی، نسبت به تهیه پیشنهادیه (پروپوزال) تشکیل قطب علمی اقدام نمایند.
وی اظهار داشت: انتظار می رود در این پیشنهادیه شرح فعالیت های قطب های علمی در قالب و ساختار به این شرح مورد نظر قرار گیرد:
- نحوه و نوع فعالیتهای گروهی در قالب قطب علمی
- نحوه و نوع فعالیتهای پژوهشی در توسعه علمی
- نحوه و نوع فعالیتهای پژوهشی در جهت رفع نیازهای صنعت
- نحوه و نوع فعالیتهای پژوهشی علمی و بینالمللی
- زمینههای موضوعی اصلی در فعالیتهای قطب علمی و نحوه ارتباط اعضای قطب با این موضوعات
- قالبهای سخت افزاری پشتیبانی کننده از فعالیتهای قطبهای علمی (آزمایشگاهها، تجهیزات عمده، دستاوردهای اجرایی)
- افتخارات علمی ملی و بینالمللی و تحقیقات برجسته نظریههای علمی صادر شده از سوی اعضای قطب که میتواند تضمین کننده موفقیت فعالیتهای آتی قطب باشد.
- اعلام آمادگی اعضای قطب برای فعالیتهای منسجم و هدفمند گروهی و مشترک به هر نحوی که بتواند تضمین کننده شکل گیری هستههای تحقیقاتی موفق از گروههای کوچک اعضا هیات علمی در درون قطب علمی باشد.
دکتر محمدی گفت: پیشنهاد تاسیس قطب شامل قطب های فعال دوره ی سوم نیز می باشد و لازم است پیشنهاد های مذکور تا پایان مهرماه 95 از طریق روسای دانشکده ها به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارسال شود.
لازم به ذکر میباشد از آنجا که سابقه پژوهشی متقاضیان عضویت در قطبهای علمی در وزارت عتف از طریق سامانه گلستان گزارشگیری خواهد شد؛ تکمیل اطلاعات و اخذ تایید فعالیتهای مربوط به سنوات قبل در این سامانه ضروری است.
آیین نامه ی قطب علمی-دوره ی چهارم |