.gif)
گردهمایی انجمن دانش آموختگان دانشکده به همت دکتر میرسامان پیشوایی و مهندس سید علیرضا شجاعی، اعضا هیئت مدیره انجمن دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت ایران، جهت تشکیل کانون دانش آموختگان دانشکده مهندسی صنایع و با حضور تنی چند از فارغ التحصیلان و اعضا هیئت علمی دانشکده 29 دی ماه 95 در سالن جلسات دانشکده برگزار گردید.
در ابتدای جلسه آقای دکتر معینی، از اعضا هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع، به تلاوت و تفسیر آیات 30 تا 32 سوره انبیا پرداختند.
دکتر نوری: تشکیل این جمع را به فال نیک می گیریم
سخنرانی ابتدایی جلسه توسط دکتر نوری، ریاست دانشکده مهندسی صنایع، انجام گردید که به شرح زیر می باشد:
خوشآمد می گوییم به همه دوستان گرامی، دانشجویان دیروز و فعالان امروز در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و.... آرزو موفقیت برای همه شما داریم که در مسیر حقیقت حرکت می کنید و شاید موفق به کشف بخشی از حرکت بشوید که البته یکی از اهداف ما از تشکیل کانون نیز همین موضوع می باشد تا بتوانیم گوشه ای از حقایق را همانگونه که هست کشف نماییم.
فعالیت هایی که با محوریت جناب آقای مهندس شجاعی صورت گرفته است تا این جمعیت را امروز در دانشکده جمع نماییم را به فال نیک می گیریم و انشااالله مایه خیر و برکتی برای خودمان، رشته مان، دانشکده مان و در نهایت کشورمان شود. و خیر هم معمولا در همین جمع ها می باشد به شرط اینکه با نیّات خیر شروع شود و فعالیت منسجم نیز با آن همراه شود. من امیدوار هستم که این جمع بتواند به اهداف خود برسد و در آینده ای نزدیک آثار خود را نشان بدهد. 2 هفته آینده نیز جلسه ای دیگر با محوریت آقای دکتر مدرس در ارتباط با رشته مهندسی صنایع است که در آن افق و آینده مهندسی صنایع در دانشکده ها، دانشگاه ها، کشور و جهان توسط اساتید دانشگاه های مختلف رشته مهندسی صنایع مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. برای اینکه اهداف و برنامه های مدنظرمان برای تشکیل این جلسه پیش برود من زمان را به آقای دکتر پیشوایی و مهندس شجاعی می دهم تا انشاالله نتایج مدنظر از همین جلسه استخراج شود.
مهندس علیرضا شجاعی: فارغ التحصیلان مهندسی صنایع باید در رشد این رشته نقش آفرینی کنند
بنده هم سلام عرض می نمایم خدمت حضار و تشکر می نمایم از آقای دکتر نوری و سایر اساتید دانشکده که این فرصت را در اختیار دانش آموختگان قرار دادند تا بتوانیم تعامل مفیدی را هم با یکدیگر هم با دانشکده داشته باشیم.
نکته ای که باید عرض بنمایم این است که دغدغه این جلسه و دغدغه ای که باعث شد ما به لطف دکتر نوری و اساتید محترم دانشکده این حرکت در حوزه دانش آموختگان را شروع بنماییم که همچنین همیشه ذهن من را به خود مشغول کرده این است که چنانچه ما انتظار داریم مهندسی صنایع رشد نماید و در حوزه ها مختلف شناخته شود و نیز مورد استفاده قرار بگیرد، اولا ما خودمان مهندسی صنایع را چه مقدار بزرگ در نظر گرفته ایم که انتظار داریم دیگران مهندسی صنایع را بزرگ ببینند و ثانیا ما برای این رشته چه کار کرده ایم که چنین انتظار متقابلی از دیگران داریم. به نظر من این دو سوال جدی می باشد که اگر کمی درباره آنها فکر نماییم به سمتی می رویم که باید نقش خودمان را در این فرآیند بازی بنماییم. بعضی از دوستان می گویند ما کارشناسی در حوزه مهندسی صنایع شده ایم و داریم کار خودمان را انجام می دهیم و خیلی نمی توانیم تاثیرگذار باشیم. بنده معمولا این نقل را از یکی مدیران استراتژیک شرکت های برجسته می کنم که در کتاب خاطرات خود گفته است:« من هر روز برای ورزش کردن به کنار ساحل می رفتم و مردی را مشاهده می کردم که در طول ساحل حرکت می کرد و از روی ساحل شیئی را بر میداشت و به درون دریا می انداخت. بعد از چند روز از سر کنجکاوی جلو رفتم و از او درباره علت کارش پرسیدم. متوجه شدم این مرد ستاره های دریایی را به داخل دریا پرتاب می کند. از او پرسیدم که این کار عبثی است چون دوباره به دلیل جزر و مد دریا این ستاره ها به ساحل بر می گردند. مرد پاسخ داد: درست است که این اتفاق می افتد ولی من در حد توانم برای نقش بازی کردن در آینده این ستاره های دریایی تلاش می کنم و هر تعداد را که بتوانم نجات می دهم.» ما هم به عنوان مهندس صنایع باید همین کار را انجام دهیم چون ما هم نقشی در آینده رشته مهندسی صنایع داریم و هم یک رسالت نسبت به دانشکده مان. زیرا دانشکده انتظار دارد از پتانسیل فارغ التحصیلانش در دانشکده استفاده شود. امروز هم ما اینجا به علت پیشنهاد ریاست دانشکده و برخی اساتید جهت فعالسازی کانون فارغ التحصیلان دانشکده جمع شده ایم. ما در انجمن فارغ التحصیلان دانشکده به دنبال این هستیم که کانون های دانشکده های مختلف را تشکیل دهیم که خوشبختانه چند عدد از دانشکده ها نیز حرکت خود را شروع کره اند. در دانشکده مهندسی صنایع نیز پیرامون نامه ای که من به همه دانشکده ها زدم و از آنها درخواست کردم 20 نفر را برای تشکیل هیئت موسس کانون معرفی کنند، جناب آقای دکتر پیشوایی پیگیری های لازم را انجام دادند تا جلسه امروز تشکیل شود. علت برگزار شدن جلسه بصورت فشرده نیز این است که در تاریخ 21 بهمن برای برگزاری مجمع عمومی دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت برنامه ریزی کرده ایم. البته عنوان برنامه گردهمایی سالانه دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت می باشد که یکی از بخش های آن برگزاری مجمع عمومی می باشد. در اساسنامه ذکر شده است که در مجمع عمومی دانشکده هایی که می خواهند کانون داشته باشند باید در جلسه مطرح شوند و مصوب مجمع جهت این امر دریافت گردد. هدف هم اینست که این کار به مجمع سال آینده کشیده نشود و ما امسال شاهد تشکیل 4 یا 5 عدد از کانون ها باشیم. خوشبختانه دانشکده مکانیک فعالیت خوبی داشته است و گزارش فعالیت یک سالی خود را ارئه داد و جشنی هم برگزار کرد که با استقبال خوبی مواجه شد. به نظرم دوستان صنایع هم باید همت بیشتری یه خرج دهند زیرا ما هم فارغ التحصیلان موفقی در فضای صنعتی داریم که می توانند حمایت کنند این تشکیلات را و هم شبکه های قویتری دارند.
سپس افراد حاضر در جلسه به معرفی خود پرداختند که به شرح زیر است:
- دکتر علیرضا معینی، هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع، 26 سال سابقه در دانشکده
- دکتر سیامک نوری، ریاست دانشکده مهندسی صنایع، 24 سال سابقه در دانشکده
- دکتر میرسامان پیشوایی، هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع
- دکتر سید مهدی حسینی مطالق، هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع
- مهندس مجتبی ثقفی نیا، هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع
- مهندس غلامحسین خالقی، هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع
- مهندس محمد مهدی یزدانی، ورودی 88 کارشناسی و 95 کارشناسی ارشد
- دکتر شهاب جنابی، ورودی 83 کارشناسی
- مهندس محمد قدیمی، ورودی 81 کارشناسی و دانشجو دوره دکترا
- مهندس مهسا شمس الهی، ورودی 90 کارشناسی و 94 کارشناسی ارشد
- مهندس فهیمه پورمحمدی، ورودی 91 کارشناسی ارشد و 93 دکتری
- مهندس مهسا سلسامی، ورودی 87 کارشناسی و 91 کارشناسی ارشد و 95 دکتری
- مهندس مسعود قنبری، ورودی 76 کارشناسی و مدیرعامل شرکت فناوا سیستم
- مهندس علیرضا حاجی جباری، ورودی 72 کارشناسی و مدیرعامل شرکت تضمین گستر فناوا
- مهندس بابک بردبار مدبر، ورودی 73 کارشناسی و مدیرعامل شرکت فناوا موج
- مهندس هانی وحدانی، ورودی 90 کارشناسی و 95 کارشناسی ارشد
- مهندس مرتضی شعبانی، ورودی 91 کارشناسی و 95 کارشناسی ارشد
- مهندس وحید عزیزی، ورودی سال 88 کارشناسی
- مهندس امین حسنی، ورودی 87 کارشناسی
- مهندس حامد امینی، ورودی 87 کارشناسی و 91 مدیریت اجرایی و 85 تکنولوژی
- مهندس احمد نیک پور، ورودی 87 کارشناسی
- مهندس احسان الله شریفی، ورودی 74 کارشناسی
سپس آقای مهندس شجاعی به ارائه و توضیحات لازم پیرامون آیین نامه کانون دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت پرداختند.
سپس حضار به بیان نظرات و پیشنهادات و سوالات خود پرداختند.
دکتر جنابی: برای این حرکت جایگاه دانشکده ای تعریف شود
اولا خوشحال هستم که این جلسه تشکیل شده است و هدف آن، هدفی ارزشمند است. بنده میخواستم یک سری سوال و پیشنهاد مطرح کنم. اولا هدف از این کار چیست و به دنبال چه هدفی می باشیم؟ در این قسمت پیشنهاد بنده این است که به دو موضوع توجه شود.
اول اینکه به چه حوزه هایی میخواهیم ورود پیدا کنیم و دوم اینکه به چه حوزه هایی نمیخواهیم ورود پیدا کنیم. نکته دوم این است که ارتباط این حرکت با دانشگاه چگونه است؟ در واقع این مجموعه عملا یک انجمنی خواهد بود که زیر مجموعه دانشگاه نخواهد بود و نوع تعامل آن با دانشگاه باید مشخص شود. نکته بعدی نیز که از نظر من خیلی مهم است این است که دو سبک کار دانشجویی در دانشگاه ممکن است: یک سبک کار زیر نظر دانشگاه صورت می گیرد و در قالب تشکیل جلسه، گردهمایی و... صورت می گیرد. یک شکل دیگر این است که یک نهاد جدید حقوقی ایجاد می شود که ارتباطی به دانشگاه ندارد. پیشنهاد بنده این است که اگر صلاح دانستید و اتفاق نظر بود این مسیری که در حال شروع شدن است پذیرفته شود که شکل بگیرد ولو اینکه به تشکیل کانون منجر نشود. به عبارت دیگر یک جایگاه دانشکده ای برای آن پیش بینی شود تا تعامل با دانشکده وجود داشته باشد تا اگر به نتیجه نهایی نرسید تعامل در این سطح وجود داشته باشد.
دکتر نوری: منطقی ترین و کاربردی ترین راه ارتباط بین صنعت و دانشگاه همین کانون ها در هر دانشکده می باشد
اولا تشکیل این جمع خیر است و هر چه جمع کثیرتر باشد خیر آن نیز بیشتر است. الآن مسئله مهمی که وجود دارد این است که دانشگاه دارد مسیر خود را طی می کند بدون اینکه بازخوردی از بیرون دریافت کند. شاید منطقی ترین و کاربردی ترین راه ارتباط بین صنعت و دانشگاه همین کانون ها در هر دانشکده باشد. فارغ التحصیلان ما در فضای کار اثربخشی را که باید داشته باشند ندارند و افرادی که تجربه داشتند اثربخشی بیشتری از خود نشان دادند. مثلا آقای حاجی جباری و هم دوره ای هایشان که 2 سال آخر کارشناسی شان را به کار مشغول شدند در آینده افراد موفقی شدند. زیرا رفت و آمدشان بین صنعت و دانشگاه باعث شد تا دریابند چه چیزهایی لازم هست یاد بگیرند. اما اکثر دانشجویان وقتی از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند و وارد فضای صنعت می شوند گم هستند که این امر مانع از پیشرفت آنها می شود. دانشگاه هم در حال طی کردن مسیر خود است و نمی داند واقعا فضای صنعت چی هست. بنده خودم در ترمی که گذشت این تجربه را داشتم که دو، سه تن از مدیران را برای سخنرانی به کلاس هایم آوردم. بازخوردی که دریافت کردم به مراتب بهتر از جلسات تدریس بود و جذابیت بیشتری نیز برای دانشجویان داشت. این افراد تجربه زیادی را که در طول 15 یا 20 سال جمع کرده اند را در 1 الی 2 ساعت انتقال می دهند. اگر فارغ التصیلان در این جلسات حاضر نباشند ارتباط بینشان با شرایطی که حضور مستمر داشته باید باشند و آشنایی بوجود بیاید بسیار متفاوت خواهد بود. این تشکل باید جوری تشکیل شود که حداقل در طول سال مجمع آن یکبار شکل بگیرد و ارتباطات بصورت پیوسته و مرتب برقرار شود. ما 30 سال هست در حال برگزاری سمینار ارتباط با صنعت، دانشگاه و صنعت و دولت و ... در دانشگاه های مختلف هستیم اما همه آنها قطع شده اند چون ارتباطات بصورت خودجوش و ارگانیک نبود. به نظر من تشکیل این راه ارتباطی ارگانیک باید هدف اصلی باشد و در کنار آن هدف های فرعی زیادی می توان تعریف کرد. بنابراین هر چه این جلسات وسیع تر و ادامه دار باشد آثار مثبتی بیشتری خواهد داشت. در شروع این حرکت دانشکده مهندسی صنایع پشتیبانی می کند از نظر مکان جلسات و حضور و پشتیبانی اساتید. من پیشنهادم این است که سرعت به کار بدهید و در ضمن آن وسعت کار را نیز بیشتر نماید.
مهندس خالقی: از مباحث سیاسی دوری شود
با عرض سلام و خوشامد به همه حاضرین. یکی آفت های کارهای تشکلاتی بحث های سیاسی است. در نتیجه باید تمهیداتی اندیشیده شود تا از این فضا دوری شود. نکته دیگر اینکه در دانشکده نیز فضای خوبی وجود دارد و می توان کارهای مشترک بین دانشکده و دانش آموختگان تعریف و برنامه ریزی کرد. برنامه دیگری که در حوزه کارآفرینی در دانشکده در حال اجرا می باشد، تهیه زندگی نامه کارآفرینانی که دانش آموخته دانشکده می باشند است تا این زندگینامه ها در یک کتاب با آرم و نام دانشگاه منتشر شود.
مهندس ثقفی نیا: باید شیوه های جذاب برای راغب کردن فارغ التحصیلان به فعالیت در نظر گرفته شود
با عرض سلام و خوشامد گویی. بنده امیدوارم در این جلسه بتوانیم این حرکت خوب را پایه گذاری کنیم. فارغ التحصیلان دانشگاه های ما ظرفیت خیلی بالایی دارند اما متاسفانه دانشگاه های ایران برخلاف دانشگاه های خارج از کشور از این ظرفیت ها استفاده نمی کنند. انشاالله ما هم بتوانیم در این مسیر قدم های خوبی برداریم. اما نکته مهمی که وجود دارد شیوه های جذابی است که بتوان فارغ التحصیلان را به این فعالیت راغب کرد. مثلا سایتی طراحی شود تا مطالب مرتبط در آن سایت اطلاع رسانی شود و فارغ التحصیلان در آنجا معرفی شوند، خاطرات فارغ التصحیلان بازگو شود و.... یکی از راه حل ها الگوگیری از انجمن های فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر است که در این زمینه کارهای خوبی صورت داده اند.
در ادامه سایت انجمن دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت ایران به آدرس alumniIUST.ir معرفی و بخش های مختلف آن تشریح شد.
در پایان برنامه نیز 7 نفر از دانش آموختگان و 5 نفر از اعضا هیئت علمی دانشکده به عنوان اعضای کانون دانش آموختگان دانشکده مهندسی صنایع انتخاب گردیدند که اسامی آنها به شرح زیر می باشد:
دانش آموختگان
- مهندس محمد مهدی یزدانی( دبیر کانون)
- مهندس احمد نیک پور
- مهندس احسان الله شریفی
- دکتر شهاب جنابی
- مهندس علیرضا حاجی جباری
- مهندس مهسا شمس الهی
- مهندس هانی وحدانی
اعضا هیئت علمی
- دکتر سید مهدی حسینی مطلق
- دکتر علیرضا معینی
- مهندس مجتبی ثقفی نیا
- مهندس غلامحسین خالقی
- دکتر میرسامان پیشوایی
|