ّبرگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
| تاریخ ارسال: 1397/9/12 |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

خانم معصومه مولائی دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 97/9/24 از رساله دکتری خود تحت عنوان" بررسی و طراحی مواد الکترودی آلی کارآمد برپایه نانومواد جهت کاربرد در باتریهای یون سدیمی با استفاده از روشهای محاسباتی مکانیک کوانتمی" با راهنمایی آقای دکتر سید مرتضی موسوی خوشدل دفاع خواهدکرد.
استاد راهنمای اول: دکتر سید مرتضی موسوی خوشدل
هیات داوران: دکتر بهشته سهرابی- دکتر حسین غفوری- دکتر مینا غیاثی- دکتر رسول عبدا... میرزایی
این جلسه ساعت 9 روز شنبه در سالن کنفرانس دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
چکیده :
با توجه به محدودیتهای حاضر برای کاربرد وسیع باتریهای یون لیتیومی، از قبیل محدودیت منابع لیتیوم و روند افزایشی قیمت آن، لزوم طراحی باتریها یون سدیمی به عنوان جانشین احتمالی باتریهای حاضر، حس میگردد. مهمترین مسئله جهت کاربرد باتریهای یون سدیمی، طراحی مواد الکترودی مناسب با ویژگیهایی از قبیل زیست تخریب پذیر بودن، استحکام مناسب ساختار در برابر ورود و خروج یونهای سدیم، ظرفیت ویژه بالا، توان و عمر چرخهای مناسب میباشد.
در این مطالعه کارایی چندین ماده آلی و ترکیب آن با زیرلایه گرافن، برای افزایش هدایت الکتریکی و پایداری، جهت کاربرد در الکترود باتری یون سدیمی، مورد ارزیابی قرار میگیرد. همچنین کارکرد زیرلایه نسبتا جدید کربونیترید گرافیتی، و ساختار آلایش یافته این ماده با اتم فسفر، و همچنین کامپوزیت آن با گرافن به عنوان ماده الکترودی بررسی میشود.
نتایج حاصل از بررسی مولکولهای آلی فوران 2 ، 5- دی کربونیتریل، و تتراسیانید بنزن، نشاندهنده قابلیت بالای این مولکولها در جذب اتمهای سدیم در محدوده مناسب برای الکترود آندی هستند. اتصال این مواد به گرافن، جهت رفع معایب و ایجاد پایداری برای این ساختارها، سبب افزایش کارایی آنها به عنوان ماده الکترودی آندی میگردد، به طوری که ظرفیتهایی معادل mAh.g-1245 و mAh.g-1 180 را به ترتیب ارائه میدهند. محدوده ولتاژ محاسبه شده آنها در حدود 0 تا 2 ولت و مناسب برای کارکرد آندی میباشد.
صفحه کربونیترید خالص، مقادیر انرژی جذب بسیار قوی برای اتمها سدیم ارائه میدهد که این مقادیر بسیار بالا، قابل کاربرد برای الکترود آند نیست و اصلاح این ساختار، با اتم فسفر، سبب افزایش هدایت الکتریکی و از طرفی سبب اصلاح ساختار جهت کارکرد آن در الکترود آند خواهد بود.
دفعات مشاهده: 1836 بار |
دفعات چاپ: 351 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر