نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی در خصوص تدوین برنامه راهبردی دانشگاه برگزار شد

نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی در خصوص تدوین برنامه راهبردی دانشگاه، دوشنبه هفتم دی ماه 1394 در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این جلسه ابتدا حجتالاسلام و المسلمین ابراهیمینژاد (مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه) در سخنان کوتاهی اعیاد ولادت رسول اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) را تبریک گفت. سپس دکتر نویدبخش به عنوان نماینده کمیته علمی تدوین برنامه راهبردی دانشگاه به تبیین مبانی نظری و راهبردهای رسیدن به دانشگاه کارآفرین پرداخت. وی رسالت اصلی دانشگاه برای دوره زمانی 99-1395را تحقق اقتصاد دانش بنیان، مبتنی بر تولید دانش و نوآوری های آموزشی، پژوهشی و مدیریتی اعلام کرد و گفت: این رسالت از طریق ماموریت های 1- اولویت دهی پژوهشهای توسعهای و کاربردی، 2- تربیت سرمایههای انسانی،3- توسعه محیط با نشاط و کارآمد علمی،4- ایفای نقش موثر در توسعه فناوریهای پیشرفته، 5- ایفای نقش موثر در اعتلای فرهنگ و ارزشهای جامعه و تعامل موثر و هدفمند با جامعه علمی داخل و خارج کشور محقق خواهد شد.
دکتر نویدبخش تعریف کمیته راهبردی دانشگاه از دانشگاه کارآفرین را «تبلور بستر علمی لازم برای خلق و پرورش ایده های نوآورانه تا رسیدن آنها به جایگاهی عینی در یک اقتصاد دانش بنیان» اعلام کرد و سپس به مقایسه دانشگاه کارآفرین (نسل سوم) با دانشگاههای آموزشی و پژوهشی (نسل اول و دوم) پرداخت و گفت: در دانشگاه نسل اول و دوم، دغدغه دانشگاه در قبال علم، تولید و نشر علم است ولی در دانشگاه نسل سوم، دغدغه به ثمر رساندن علم می باشد.
در ادامه جلسه، دکتر شکریه با موضوع چالشها و الزامات ساختاری برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین سخنرانی کرد. وی با تذکر این نکته که اکنون فاصله دویست ساله با فناوری داریم گفت: اشتیاق و عطش جبران عقب ماندگی در کشور بالاست. دکتر شکریه در ادامه به تبیین چالش های مسیر رسیدن به دانشگاه کارآفرین پرداخت و عدم آشنایی دانشگاههابا مشکلات و چالش های موجود در صنعت؛ نبود مرکزی در دانشگاه برای شناسایی مشکلات و چالش های موجود در صنعت؛ نبود دفتر بازاریابی برای فروش توانمندی ها و دانش های انباشته شده در دانشگاه و ضعف ارتباطات بینالمللی با دانشگاهها و مراکز فناور و کارآفرین جهانی را از جمله موانع دستیابی به دانشگاه کارآفرین برشمرد و در این راستا بر لزوم تقویت زیرساخت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی در دانشگاه؛ تغییر ساختار اداری و تیمهای پشتیبانی دردانشگاه برای ورود به عرصه کارآفرینی و تغییر برخی از ساختارهای آموزشی در راستای نوآوری و کارآفرینی تاکید کرد.
آخرین سخنران این نشست دکتر علی اکبر جلالی بود که به ارائه تجربیات میدانی موفق در زمینه کارآفرینی دانش بنیان پرداخت. دکتر جلالی، سه طرح بین رشته ای اجرا شده شامل 1- حرفه آموزی دانشجویان کارشناسی مهندسی برق،2- توسعه مشاغل دانش بنیان برای فارغالتحصیلان و3- توسعه پروژه ملی اینترنت اشیا در دانشگاه را معرفی کرد.
وی تصریح کرد: دنیای امروز به سمت اینترنت اشیاست و بناست در دانشکده مهندسی برق دانشگاه، برای دانشجویان کارشناسی ارشد درس سه واحدی اینترنت اشیاء گذاشته شود که این کار برای اولین بار در کشور صورت می گیرد.
آلبوم تصاویر |