دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

 | تاریخ ارسال: 1392/11/15 | 

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

AWT IMAGE


میلاد مجتهدی (دانشجوی دوره دکتری مهندسی مواد و متالورژی)، بیستم بهمن ماه 1392 از رساله دکتری خود با عنوان «مدل‌سازی و تحلیل ترمودینامیکی انحلال حالت جامد در آلیاژهای نانوساختار Cu-Fe تولید شده از طریق آلیاژسازی مکانیکی» دفاع می کند.
چکیده این رساله دکتری که راهنمایی آن را دکتر مسعود گودرزی و دکتر محمدرضا ابوطالبی بر عهده دارند، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت 10 صبح در محل سالن کنفرانس اساتید دانشکده مهندسی مواد و متالورژی برگزار می گردد.

چکیده:
در این پژوهش دلایل ترمودینامیکی، افزایش حد حلالیت در فرآیند آلیاژسازی مکانیکی سیستم مس-آهن مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور، ابتدا مدلی هندسی-آماری جهت تحلیل فصل مشترک بلورک‌ها در سیستم‌های نانوساختار دوفازی تهیه گردید. سپس فرایند آلیاژسازی مکانیکی در سیستم دوتایی مس-آهن با ترکیب‌های غنی از مس، غنی از آهن و نسبت برابر در زمان‌های مختلف انجام شد. تحولات انجام گرفته در طی فرآیند از جهات ریزساختاری و فازی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از روش‌های گوناگون تحلیل به کمک میکروسکوپ‌های الکترونی روبشی و عبوری، پراش پرتو ایکس و نیز آنالیز حرارتی بهره برده شد. بررسی‌های انجام‌شده بهوسیله پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که انحلال آهن در مس، در شرایط مورد آزمایش، به صورت کامل انجام نپذیرفته است. سپس اندازه‌ی بلورک و چگالی نابجایی با استفاده از روش‌های گوناگون تحلیل پراش پرتو ایکس محاسبه شد. به این صورت انرژی عیوب ذخیره‌شده در یک بازه محتمل محاسبه گردید. مشخص شد عوامل انرژی عیوب و میدان تنش نابجایی‌ها نمی‌توانند موجب افزایش حلالیت تا مقادیر مشاهده‌شده در این سیستم گردند. عامل انحنای فصل مشترک نیز در ابتدا تأثیرگذار بوده اما با افزایش حد حلالیت از نقش آن کاسته شده و محدود به نقاطی با شعاع انحنای کمتر از یک نانومتر می‌گردد. از سوی دیگر تشکیل و تبدیل فاز آمورف در مناطق چند نانومتری می‌تواند موجب پیشرفت روند انحلال تا مقادیر مشاهده‌شده گردد.
ایمیل دانشجو: Mojtahedi@iust.ac.ir


دفعات مشاهده: 7402 بار   |   دفعات چاپ: 2049 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 74 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.