[Home ]   [ فارسی ]  
Main Menu
Home Page::
About ::
People::
Department::
Research::
Research area::
News::
Facilities::
::
Search in website

Advanced Search
..
Polling
How do you Evaluate this Site:
Excellent
Good
Average
Poor
   
..
Contact Information

AWT IMAGE

Addresses : Iran University of Science & Technology - Tehran – Iran

Tel : +98(21)  77240467  

Fax : +98(21) 77240468

Email: Information@iust.ac.ir 

..
:: The Sustainable Architecture students team won third place in the 11th International Architecture at Zero Competition ::
 | Post date: 2022/06/26 | 
The Faculty of Architecture and Urban Planning of Iran University of Science and Technology proudly announces:
The Sustainable Architecture students team won third place in the 11th International Architecture at Zero Competition.
The competition was held on designing a sustainable residential complex in the United States for immigrant farmworkers.
Architecture at Zero is a design competition for decarbonization, equity and resilience, open to students and professionals worldwide. It serves to engage the fields of architecture, design, engineering and planning in the pursuit of sustainable design. The competition site was located in Visalia, California.
Finally, the mentioned team, under the supervision of respected professors, Dr. Abdolhadi Daneshpour and Dr. Hanieh Sanaeiyan, won the third place in the student section in the design workshop of 3 sustainable architectural master's degrees.

Team members: Fatemeh Shirmohammadi, Fatemeh Forootan, Ali Moradi and Majid Sepahvand,
In this project, based on biophilic architecture and sustainable design approach, an attempt has been made to design a space in which there is balance and mutual respect between man and nature at all levels and the living space is integrated with the natural environment. By using the themes and patterns of nature, culture and heritage of users, local materials have been used to increase the sense of belonging and satisfaction of users and to take steps towards the economic goals of the collection. In order to improve the quality of the space and increase the usable space of the green space and pedestrians, the parking lot of the complex was moved to the basement to act as a potential shelter in times of crisis.
One of the design principles was attention to social justice and equality between the units of the complex, which explicitly referred to the principle of equality by allocating equal lands. Because human needs change over time and architecture must meet human needs over time, flexible and modular architecture responded to this need so that users would incur lower costs over time.
 
View: 163 Time(s)   |   Print: 22 Time(s)   |   Email: 0 Time(s)   |   0 Comment(s)
Related topics Related topics Print version Print version Send to friends Send to friends