ارائه دهنده:
میلاد غلامی
استاد راهنما:
دکتر سعید پارسا
هیات داوری:
دکتر مهرداد آشتیانی
دکتر محمدمهدی اثنی عشری اصفهانی
زمان:
۱۴۰۱/۰۲/۲۷
ساعت ۱۸:۰۰
آقای میلاد غلامی دانشجوی کارشناسی ارشد آقای دکتر سعید پارسا روز سه شنبه مورخ ۲۷ اردیبهشت ماه ساعت ۱۸:۰۰ از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "ارائه یک رویکرد شرح پذیری نرم افزار با استفاده ازفنون آزمون نرم افزار" دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
شرح پذیری به معنای قابلیت سیستمهای نرم افزاری در تشریح رفتار خود تحت شرایط مختلف است. در حال حاضر شرح پذیری مختص به مدلهای یادگیری است. اخیراً تعداد زیادی از روشها با استفاده از راهکارهایی از آمار، یادگیری ماشین و علم داده به شرحپذیری مدلهای هوش مصنوعی پرداخته اند. این در حالی است که بسیاری از سیستمهای سایبر- فیزیکی تصمیماتی وابسته به زمینه میگیرند و مبتنی بر یادگیری نیستند و نیاز به شرحپذیری دارند. با شرح رفتار سیستم نهتنها به فرایند خطایابی، بهبود و کنترل آنها کمک بزرگی میشود، بلکه ابزاری مفید برای یادگیری حقایق جدید، جمع آوری اطلاعات و در نتیجه کسب دانش هست. بنابراین، قابلیت شرح پذیری برای هر گونه سیستم نرمافزاری و بخصوص سیستمهای سایبر- فیزیکی، در قالب قوانین حاکم بر عملکرد آن نرم افزار تحت شرایط مختلف باید مد نظر قرار گیرد.
در این پایان نامه شرح پذیری برای عملکرد سیستمهای سایبر - فیزیکی در قالب قوانین حاکم بر رفتارهای خواسته و ناخواسته سیستم، بخصوص در مرزهای رفتاری مطرح شده است. در این راستا از فرایند تکاملی و الگوریتمهای ژنتیک برای تولید داده های آزمون با هدف پوشش دامنه های رفتاری متفاوت، مطرح و پیادهسازی شده است. نظر به اینکه رفتار، واکنشی در مقابل رویداد است، در بین مسیرهای اجرایی متعدد جهت آشکار کردن هر چه سریعتر دامنه های رفتاری، مسیرهای اجرایی با تعامل نسبتاً بیشتر با محیط عملیاتی مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته اند. تشخیص این نوع مسیرها نیز با ارائه یک الگوریتم ژنتیک امکانپذیر شده است. شرحپذیری در قالب نمایش و توصیف قوانین حاکم بر عملکرد سیستم سایبر فیزیکی با ایجاد درختهای تصمیم گیری امکانپذیر شده است. در سطح سیستم، شبیه ساز سیستم خلبان خودکار هواپیماهای F۱۶ به عنوان یک مورد مطالعاتی صنعتی، مورد آزمایش قرار داده شده است. نتایج حاصل از آزمایش رویکرد پیشنهادی برای آزمون و تعیین دامنه های رفتاری، نشانگر عدم کارایی این سیستم خلبان خودکار تحت شرایط خاص متفاوت است. رویکرد پیشنهادی توانست با تعیین مرزهای دامنه رفتارهای خواسته و ناخواسته، قوانین حاکم بر مانورهای هواپیما را در وضعیت غیر ایمن و برخورد با زمین را مشخص نماید. رویکرد پیشنهادی با دو روش شناخته شده تولید دامنه مقایسه شده و در عمل نشاندادهشده است که روش پیشنهادی توانسته ۱۸ تا ۲۱ درصد موارد ناامن بیشتری را برای سیستم خلبان خودکار تشخیص دهد.
واژههای کلیدی: آزمون نرمافزار، تولید داده های آزمون، تولید مرزهای تصمیم گیری، شرحپذیری، یادگیری ماشین.
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی
|