ارائه دهنده:
سعید ملکیفر
استاد راهنما:
دکتر
محمدرضا کنگاوری
هیات داوران:
دکتر حسن نادری
دکتر کامبیز بدیع
زمان:
۱۴۰۰/۱۲/۲۴
ساعت ۱۳:۰۰
آقای سعید ملکیفر دانشجوی کارشناسی ارشد آقای دکتر محمدرضا کنگاوری روز سه شنبه ۲۴ اسفند ماه ساعت ۱۳:۰۰ از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان " ارائه چارچوبی شناختی برای تصویرسازی هوشمند و تطبیقی در جهت بهبود آگاهی از وضعیت" دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
افزایش دادههای اطلاعاتی و محدودیت منابع شناختی افراد در درک کافی و سریع آنها به دلیل مواجهه با انبوهی از دادگان، محققان فعال در حوزهی تصویرسازی اطلاعات را بر آن داشته تا با برطرف کردن موانع، افراد را در تجربهی کاربری بهتر، به معنای کاهش خطای تصمیمگیری ناشی از کجفهمی، یاری رسانند. در این میان، روشهای متعددی ارائه شدهاند که با رصد کردن تعامل کاربر و درصورت لزوم اندازهگیری وضعیت شناختی وی، ضعف و قوت کاربر را به هنگام کار با یک سامانهی اطلاعاتی و تصویرسازی تشخیص میدهند. با این حال، روشهای حاضر محدود به مجموعه کارهای از هم گسستهای است که به صورت جزیرهای تنها بر قسمتی از بهبود این فرآیند تمرکز داشتهاند. در پایاننامه پیشرو، محقق با ارائهی چارچوب شناختی جامعی با بهرهگیری از مدل سه سطحی اندزلی سعی داشته سکویی را فراهم کند که ۱) مدل محاسباتی، هوشمند و تطبیقی به عنوان یاریرسان کاربر به هنگام کار با سامانهی اطلاعاتی بتواند به آگاهی از وضعیت کاربر و تعامل او با سامانه دست یابد، ۲) پارامترهای شناختی کاربر و تعامل وی با سامانه اطلاعاتی و تصویرسازی بتواند در ایجاد نگاشت میان نیاز کاربر و نوع تصویرسازی اطلاعات به کار رود و ۳) چارچوبی جامع و تفسیرپذیر ایجاد شود که هر مرحله از تصمیمگیری سامانهی هوشمند و تطبیقی قابل ردگیری و توجیهپذیر نسبت به وضعیت درک کاربر است.
نتایج آزمایشها و شبیهسازیها حاکی از آن است که وضعیت باور افراد نسبت به کنترل وقایع که با عنوان مرکزیت کنترل شناخته میشود، به انضمام صفات شناختی آنها مرتبط با صفات شخصیتیشان میتواند در خودکارسازی چارچوب شناختی برای افزایش درک کاربر از مجموعه اطلاعات به تصویر کشیده شده، به کار رود. افرادی که خود را در مرکز کنترل نمیبینند در نوع خاصی از تصویرسازیها قدرت فهمشان از اطلاعات تصویرسازی شده بالا میرود در حالی که افراد با میزان بالایی از باور نسبت به مرکزیت کنترل خود، قدرت حل مساله و کیفیت تصمیمگیری بهتری را در نوع متفاوتی از تصویرسازیهای اطلاعات تجربه میکنند. همچنین نتایج حاکی از آن است که قدرت حل مساله افراد متناسب با آزاد بودن حافظهی کاری آنها تغییر میکند و کیفیت رسیدن به نتیجه و حل مساله را دستخوش تغییر خواهد کرد. بنابراین میتوان عنوان کرد که سه عامل بار حافظهی کاری، میزان عاملیت مرکزی فرد نسبت به کارها یا مرکز کنترل و ویژگیهای شخصیتی او که در اینجا مبتنی بر پرسشنامه پنج عاملی شخصیت بوده است، همگی باعث ایجاد آگاهی مدل محاسباتی، هوشمند و تطبیقی برای افزایش کارایی تصویرسازیهای اطلاعات شده و نقشی موثر ایفا میکنند.
واژههای کلیدی: تصویرسازی شناختی، تصویرسازی تطبیقی، واسط کاربری هوشمند، واسط کاربری شناختی، واسط کاربری تطبیقی، آگاهی از وضعیت.
.
"دفاع بهصورت آنلاین برگزار میشود"
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی
|