حمیدرضا سهیلی دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع-سیستمهای اقتصادی-اجتماعی، از رساله خود با عنوان «ارائه ارائه چارچوب پیادهسازی سامانه فرماندهی و کنترل (مورد مطالعه: یک سازمان خاص)» به راهنمایی آقای دکتر غضنفری ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۰ به صورت مجازی دفاع خواهد نمود.
لینک برگزاری جلسه دفاع:
نشانی الکترونیکی: ha.soheili gmail.com
استاد راهنما: آقای دکتر غضفری
استاد مشاور: آقای دکتر نورالسناء- آقای دکتر ناصر عباسزاده
اساتید داور داخلی: آقای دکتر فتحیان- آقای دکتر علیاحمدی
اساتید داور خارجی: آقای دکتر رضا حسنوی- آقای دکتر مرتضی براری
چکیده
در سالهای گذشته، ضرورت شبکهسازی سلاح و تجهیزات و ارتباط با سطوح مختلف فرماندهی در جنگ مورد توجه سازمانهای نظامی قرار گرفته است و این قبیل سازمانها به دنبال بکارگیری سیستمهای فرماندهی و کنترل در همین راستا هستند. مشکل پیش روی این سازمانها، فقدان در اختیار داشتن چارچوب مناسبی برای ارزیابی میزان آمادگی سازمان به جهت مهیا بودن شرایط استقرار و پذیرش سامانه، انتخاب، استقرار و پشتیبانی مناسبترین سامانه میباشد؛ لذا این تحقیق بدنبال ارائه چارچوب مناسبی برای پیادهسازی سامانه فرماندهی و کنترل در سازمان مورد مطالعه میباشد.
این تحقیق یک مطالعه توصیفی و کاربردی است؛ ۱۶۱ نفر که با روش نمونهگیری طبقهبندی شده نامتناسب انتخاب شده و پرسشنامه را تکمیل کردند. در تجزیه و تحلیل دادهها از شاخصهای مرکزی و پراکندگی آمار توصیفی و آزمون ‘t’ تک نمونهای برای توصیف متغیرها و سنجش وضعیت هر عامل؛ آزمون فریدمن برای رتبهبندی عوامل در هر بُعد و آزمون کروسکالوالیس برای مقایسه نظرات هر طبقه از پاسخدهندگان از منظر نوع شغل، سطح تحصیلات و سابقه خدمت بهره گرفته شده است و جهت پاسخ به پرسشهای تحقیق از مدل انعکاسی- انعکاسی سلسله مراتبی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی استفاده گردید.در این مرحله، ۲۱ عامل در ۴ بُعد "ارزیابی آمادگی سازمان"، "الزامات انتخاب سامانه"، "الزامات اجرای سامانه" و "الزامات پشتیبانی از سامانه" به عنوان مدل پیادهسازی سامانه فرماندهی و کنترل تدوین گردید. مدل پیشنهادی در آزمون نیکویی برازش به صورت قوی تایید شد. جهت کشف ارتباطات قسمتهای سازمانی با قابلیتهای سامانه برای پیادهسازی با استفاده از تیم خبره ۱۰ نفره به روش دلفی فازی، ۴۶ قابلیت کلیدی مورد نیاز یک سامانه فرماندهی و کنترل و ۴۹ متولی پیادهسازی سامانه شناسایی گردید و با استفاده از تحلیل شبکههای اجتماعی، به تحلیل روابط متولیان- قابلیتها پرداخته شد، جایگاه هر یک از قابلیتهای مورد نیاز سامانه و متولیان پیادهسازی سامانه فرماندهی و کنترل سازمان مورد مطالعه تعیین شد. |