دفتر مرکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت ایران در منطقه آزاد ارس افتتاح شد
هفدهم شهریور ماه ۱۴۰۰ و با پیگیری واحد بین الملل دانشگاه و به منظور اجراییسازی تفاهمنامه همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران با سازمان منطقه آزاد ارس، هیاتی از دانشگاه علم و صنعت ایران از منطقه آزاد جلفا بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید، دفتر مرکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت با حضور دکتر اسماعیل خان میرزا (مدیر دفتر توسعه فناوری، تجاریسازی و کارآفرینی دانشگاه)، دکتر صفر شاسفند (عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس) و دکتر الهام ذکایی (مدیر مرکز رشد این سازمان) در ارس افتتاح شد.
دکتر خان میرزا، در سفر یک روزه خود به ارس، ضمن دیدار با سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری این سازمان، نشستی با شرکتهای فناور و دانشبنیان منطقه آزاد ارس برگزار نمود.
.jpg)
در ادامه، دکتر نوروز محمد نوری (مدیر مرکز نوآوری هیدرو تک دانشگاه علم و صنعت ایران)، از ظرفیتهای موجود در بخش گلخانهای ارس بازدید کرد. دکتر نوری در نشست هماندیشی فعالین کشاورزی گلخانهای ارس با اشاره به اینکه ریلگذاری مناسبی در زمینه کشاورزی گلخانهای در ارس انجام شده، افزود: کشاورزی گلخانهای در شرایط امروز به جهت ایجاد امنیت غذایی، حداکثر سازی بهرهوری از منابع موجود و کم کردن وابستگی تولید محصول از منابع اولیه با استفاده از تکنولوژی و علم، پر اهمیت است و از این رو، تداوم موفقیت منطقه آزاد ارس در حوزه کشاورزی گلخانهای مستلزم ارتباط قوی و سازمان یافته با مراکز دانشگاهی و پژوهشی نسل سوم برای ایجاد زنجیره ارزش است.
دکتر نوری افزود: سیاستگذاری کلان کشور درگیرسازی مراکز تولید علم و تکنولوژی با بخش کشاورزی است و دانشگاهها و مراکز نسل سوم در تلاش هستند به شکلگیری کسب و کارهای دانشبنیان و فناورانه در حوزههای مختلف اقتصادی کمک کنند و فعالین حوزه کشاورزی لازم است ارتباط خود را با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی نسل سوم، برای تولید محصول رقابتپذیر و فناورانه توسعه دهند تا در سبد سرمایهگذاری آنها علاوه بر سرمایه فیزیکی، سرمایه فکری و فناورانه نیز افزوده شود.
این عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: مفهوم واقعی استفاده از فناوری این است که مثل یک جنگاور که فنون جنگی را در میدان رزم پیاده میکند بتوانیم علم، فن و تکنولوژی را در میدان اقتصاد کشور پیاده کنیم و این نه معنی خرید فناوری بلکه تولید، بومیسازی و پیادهسازی فناوری در چارچوب نیازمندیها و برنامههای توسعه در هر بخش اقتصادی است.
در این نشست، محسن شیخلو (مدیر کشاورزی سازمان منطقه آزاد ارس) نیز ضمن ارائه گزارشی اجمالی از اقدامات انجام یافته در حوزه کشاورزی گلخانهای گفت: هدف از برگزاری این نشست، پیوند دادن بخش کشاورزی با مرکز تولید علم و فناوری ممتاز کشور نظیر مرکز هیدرو تک دانشگاه علم و صنعت ایران است.
همچنین در این ماموریت، مهندس سیدعلی فضل هاشمی (مدیر دفتر طرحهای عمرانی دانشگاه)، از فضای آموزشی پردیس بینالملل دانشگاه و شهرک دانشگاهی سازمان منطقه آزاد ارس بازدید کرد.
.jpg)
در پایان این مأموریت، جلسه جمعبندی با حضور معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد ارس و هیاتهای اعزامی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
گفتنی است پیش از این نیز تفاهمنامه همکاری فنی تخصصی و پژوهشی با هدف بسترسازی برای تقویت شتاب دهندهها و استارت آپهای کارآفرینی و به منظور تکمیل حلقههای زیستبوم دانشبنیان و همچنین برنامهریزی مشترک جهت نیل به تجاریسازی و ایجاد فناوریهای جدید ما بین دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان منطقه آزاد ارس در تاریخ شانزدهم تیرماه سالجاری امضا شده بود.
تأسیس و توسعه مرکز نوآوری فن راه دانشگاه در منطقه، همکاری پژوهشکده خودرو دانشگاه در منطقه، توسعه و اجرای فناوریهای نوین در تولید محصولات کشاورزی و گلخانهای شامل راهاندازی گلخانه هیدروپونیک هوشمند و همکاری در زمینه توسعه آموزش و پژوهش در حوزه حمل و نقل، از مهمترین موضوعات مورد تأکید در این تفاهمنامه بوده است.
|