بیانیه بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران به مناسبت سالروز شهادت استاد شهید چمران و روز بسیج اساتید

مقام معظم رهبری (مد):
« در سال ۷۶ که شما (اساتید انقلابی) اول یک عده در مشهد، یک عده در اصفهان و یک عده در دانشگاه علم و صنعت، به نام اساتید بسیجی دور هم جمع شدید و جمع و جور کردید، میگفتند که ده سال بعد یا دوازده سال بعد چند هزار استاد بسیجی با همین انگیزهها، با همین عشقها و با همین جهتگیریها در سطح کشور وجود خواهد داشت، هیچکس باور نمیکرد؛ اما شد. لکن این جریان،به یک جریانی تبدیل شده که دیگر حالا جلوی آن را نمیشود گرفت: جریان عظیم استادان انقلابی و مؤمن و بسیجی در سطح دانشگاه، در رشتههای مختلف علمی و در رتبههای بالای علمی.»
اگر چمران را به عنوان آمیزهای از توحیدمداری و دیانت، بصیرت و آگاهی اجتماعی، توانمندی و اعتلای علمی، اخلاق محوری و احساس مسئولیت تؤام با مجاهدت خالصانه و صادقانه و در یک کلمه «الگوی استاد انقلابی و متدین» بدانیم، سالروز شهادت این شهید بزرگوار فرصتی مجدد در بازخوانی بایستههای یک استاد انقلابی است. استاد بسیجی عنوانی است کوتاه، برای فهرست بلندی از فضایلی که بایست یک عالم عامل بدان آراسته باشد، روشنگری که بدون چشمداشت از خلق مداوم در پی ترسیم کلمه و مسیر حق است، امیدآفرینی که سدی مقاوم در مقابل هجمه هویت زدای غرب و شرق است، و مبارزی که مدادش مؤید دماء شهداست. ۳۱ خرداد برای همه اساتید دانشگاه فرصتی است برای بازخوانی مجدد از آنچه که بایست و آنچه که هستیم. تلنگری پی درپی برای اجتناب از غرق شدن در روزمرگیهای چرخی که گاه در مسیر انقلاب روح ا... و خلف صالحش نمیچرخد و تذکری دوباره و دوباره بر آنچه که بایست کارخانه آدمسازی برای شکلدهی تحولی بزرگ در عصر جدید پی بگیرد.
تکوین تمدن اسلامی در عصر جدید نیازمند تولید نظریههای جدیدی است که بتواند پلی باشد بین ارزشهای توحیدی و الزامات عملی اداره جامعه. حل مشکلات واقعی جامعه در عصر حاضر با استفاده از نسخههای عالمانه بومی ضرورتی است برای رفع مشکلات نظام اسلامی در عرصه کارآمدی. گذار از مرحله شکلدهی دولت اسلامی در چشمانداز تمدنی مستلزم نقشآفرینی اساتید با رویکرد حل مسأله و پاسخگویی به نیازهای علمی، پژوهشی و فناورانه است. بر این اساس، استاد بسیجی بایست اولویت و تمرکز خود را در ایفای رسالت انقلابی خود بر توسعه ظرفیت و توانمندی علمی و فناورانه با هدف ارتقای کارآمدی و پاسخگویی به نیازهای پیش رو بنا نهاده باشد. بر اساس تأکید اخیر رهبر انقلاب بر لزوم «تحول در امور مختلف کشور با پشتوانه فکری و نظری مناسب»، این تحول بدون نقشآفرینی اساتید انقلابی و بسیجی میسر نخواهد بود. امیدآفرینی و ایجاد انگیزه در لایههای مختلف جامعه برای شکلدهی جریانی اجتماعی برای ایجاد تحول در عرصههای مختلف کشور، جز با سکانداری اساتید متعهد و معتقد امکانپذیر نخواهد بود.
بنا به تأکید رهبر عزیز انقلاب، تأکید بر یکپارچگی در بدنه اساتید انقلابی برای شکلدهی حرکتی منسجم و اجتناب از ایجاد رخنه در صفوف اساتید متعهد و معتقد به انقلاب ضرورتی مؤکد برای دستیابی به رسالت اسایتد بسیجی است. بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، ضمن تأکید بر ضرورت بازخوانی مستمر نقش و جایگاه استاد در تراز انقلاب اسلامی، همه اساتید انقلابی دانشگاه را به وحدت حول کلمه حق و ولایت الهی، و همفکری و مجاهدت به منظور ایجاد پشتوانه فکری و نظری در راستای نیل به تمدن نوین اسلامی فرا میخواند. همچنین، بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن گرامی داشت روز بسیج اساتید و قدردانی از همراهی قابل توجه اساتید انقلابی دانشگاه در اقدامات سال گذشته این تشکل انقلابی و به خصوص نقشآفرینی موثر در بحران کرونا در سطح کشور، بار دیگر بر عهد خود در تقویت و رشد جریان اساتید انقلابی به منظور دستیابی به دانشگاه تراز انقلاب اسلامی تأکید کرده و آحاد اساتید انقلابی را به نقشآفرینی عمومی و تخصصی در راستای رفع نیازهای کلیدی جامعه فرا میخواند.
والسلام علی عبادالله الصالحین
بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران |