
سامانه سیاستگذاری هوشمند بحرانهای اپیدمیک (ساهوپ) دانشگاه علم و صنعت ایران، حاصل همکاری دانشکدههای مهندسی صنایع، مهندسی پیشرفت و اندیشکده حکمرانی باز بسیج اساتید روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه 99 با حضور آقای دکتر ذاکری رئیس دانشگاه، دکتر مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر مفتاحی رئیس اندیشگاه بسیج اساتید کشور، مهندس ایلخان رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری کشور و نیز رئیس و جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه رونمایی شد.
در ابتدای این جلسه دکتر میرسامان پیشوایی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و مسئول بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و خیرمقدم به حضار، اجرای طرح ساهوپ را تلاشی در راستای اصلاح و ارتقای سبک حکمرانی در ایران توصیف کرد که می تواند ابزار سیاست گذاری هوشمند را در اختیار دولت قرار دهد. مدیر پروژه ساهوپ رصد پیامد سیاستها، افزایش سرعت و دقت سیاستگذاری، تبدیل تصمیمهای سیاسی به امری کارشناسی، امکان شبیهسازی بحرانهایی مانند کرونا، تست انواع سیاستهای کنترلی تحت دوزهای مختلف با زمانهای اعمال متفاوت را از جمله مزایای سامانه ساهوپ دانست و گفت: این سامانه توسط گروه ده نفره بین رشتهای با تخصصهای مهندسی سیستم، سیاستگذاری و اپیدمولوژی مبتنی بر متدولوژی پویایی شناسی سیستمها و مدل اپیدمی اصلاح شده SEIR طی مدت دو ماه کار فشرده طراحی و پیادهسازی شده است.
در ادامه، دکتر زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، ضمن اظهار خرسندی از رابطه بسیار خوب و مناسب دانشگاه علم و صنعت ایران و نهاد بسیج، آن را ناشی از روحیه تعهد و علاقمندی این دانشگاه به پیشبرد امور نظام جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف دانست و گفت: در آینده جنگ با ایران در حوزههای زیستی و شناختی است و دشمن میداند که قادر به حمله نظامی به ما نیست. لذا تشکیل قرارگاهها و سامانهها در آینده باید بر همین اساس صورت بگیرد.
وی افزود: ما با تمام قوا از این سامانه پشتیبانی میکنیم و باید برای ارائه رسمی آن به نهادهای دولتی و حاکمیتی از سوی خود دانشگاه اقدام شود و دولت برای رشد آن حمایت مادی و معنوی به عمل آرد.
سپس آقای دکتر ارجمندی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و نیز آقایان دکتر معینی و دکتر فتحیان رؤسای دانشکدههای مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع نظرات و پیشنهادات خود را برای ارتقای سامانه ساهوپ و سامانههای مشابه با آن و نیز الگوسازی برای همکاریهای گستردهتر و غلبه بر چالشهای جهان پس از کرونا مطرح کردند.
در پایان این جلسه دکتر ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن تقدیر از بسیج اساتید دانشگاه و دستاندرکاران طراحی سامانه ساهوپ گفت: در دو سال گذشته تلاش کردهایم ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه فناوری محور و نه صرفاً مقاله محور باشد و البته این موضوع به معنای بیتوجهی به آییننامهها نیست. ما به آییننامهها توجه داریم، ولی فعالیت در مراکز فناوری و نوآوری هم مهم است. در این زمینه به مراکز فناوری و نوآوری هم پیشنهاداتی داده ایم.
وی افزود: حرکت به سمت راهاندازی گرایشهای میان رشتهای، رمز موفقیت دانشگاهها در حوزههای آموزشی و پژوهشی است. تمرکز صرف بر آموزشهای کلاسیک کافی نیست و خوشبختانه دانشکدههای مختلف دانشگاه با همکاری یکدیگر گرایشهای کاربردی و موثری ایجاد گردهاند.

|