ارائه دهنده:
بنیامین مهرجو
استاد راهنما:
دکتر احمد اکبری و دکتر وصال حکمی
استاد مشاور: دکتر مجتبی مازوچی
استاد ممتحن خارجی : دکتر احمد خونساری
استاد ممتحن داخلی: دکتر زینب موحدی
زمان : یکشنبه 27 بهمن ماه 1398
ساعت 18:00
مکان: دانشکده مهندسی کامپیوتر- طبقه سوم- اتاق 304
آقای بنیامین مهرجو دانشجوی کارشناسی ارشد جناب آقای دکتر بهروز مینایی دوشنبه 27 بهمن ماه ساعت 18:00 در اتاق 304 واقع در طبقه سوم دانشکده کامپیوتر از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "ارائه ی یک روش به منظور بهبود روش های تخصیص منابع در برش بندی شبکه" دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
با توجه به اینکه نسل آینده ارتباطات توسط شبکه 5G رقم خواهد خورد و دلیل اصلی توسعهی این شبکه پشتیبانی از سرویسهای مختلف و جدید مبتنی بر نیاز کاربران است، بنابراین اپراتورهای شبکه باید بتوانند بر اساس گروهبندی کاربران بر اساس نیازمندی خاصی که دارند، سرویس مورد انتظار آنها را با حداکثر کارایی و حداقل هزینه ارائه دهند. ابزاری که برای تحقق این منظور مطرحشده است، استفاده از برشبندی است.
یکی از مهمترین چالشهایی که در برشبندی شبکه وجود دارد، مسئلهی تخصیص منابع در میان نقشهای تجاری موجود در شبکه 5G است. بر همین اساس مسئله به این صورت تعریف میشود که چگونه به صورت مناسب برشهای شبکه را با منابعی که لازم دارند تا سرویس و یا سرویسهای مورد نظر کاربران خود را تأمین کنند، تطبیق دهیم تا هم اپراتورها و تأمینکنندگان شبکه بیشترین سودمندی را ببرند و هم کاربران برشها به صورت مناسب سرویسهای مورد نیاز خود را دریافت کنند. کارهای مرتبط انجام شده فقط به دنبال بیشینهسازی سودمندی تأمینکنندگان شبکه به صورت متمرکز هستند که این مورد برخلاف هدف اصلی 5G یعنی ارائه سرویس با کیفیت، با در نظر گرفتن نیازمندی کاربران برشهاست و این درحالی است که قیود واقعگرایانه اعم از کارایی منابع، رعایت عدالت در تخصیص منابع، برقراری اولویت در میان نقشهای تجاری و پشتیبانی از SLA های مهم و حیاتی در هیچ کدام از این کارها به صورت یکجا دیده نشده است؛ بنابراین برای بهبود این چالش، ارائهی یک روش تخصیص منابع در حوزهی برشبندی هستهی شبکه مبتنی بر بازی شناختهشدهی استکلبرگ پیشنهاد میگردد که بتواند به صورت سلسله مراتبی و مناسب منابع موجود در شبکه را برای هر برش به صورتی تخصیص دهد تا هم کاربران، هم تأمینکنندگان شبکه و هم مستاجران بیشترین سودمندی را به صورت همزمان در واکنش به یکدیگر ببرند و هم از قیود واقعگرایانه اعم از کارایی منابع، عدالت، اولویت در میان برشها و مستأجران و پشتیبانی از SLA های مهم و حیاتی پشتیبانی کند. با وجود این قیود واقعگرایانه، برای انعطافپذیری و مقیاسپذیری الگوریتم حل پیشنهادی برای روش پیشنهادی، مسئلهی مورد نظر بر یکی از بازیهای خوشفرم نظریه بازیها تحت عنوان استکلبرگ منطبق میشود. با منطبقشدن روش پیشنهادی بر بازی استکلبرگ، یک الگوریتم حل پیشنهاد میگردد که میتواند به صورت سلسله مراتبی تخصیص منابع لازم را انجام دهد و از روش بدست آوردن تعادل در استکلبرگ استفاده میکند تا بهترین تعادل را در میان بازیگران اعم از کاربران، مستأجران و تأمینکنندگان شبکه ایجاد کند.با توجه به شبیهسازیهای انجام شده، الگوریتم پیشنهادی با بدست آوردن بهترین تعادل توانسته است به صورت میانگین سودمندی اجتماع را 10.45 درصد بهبود دهد.}
از اساتید بزرگوار، دانشجویان گرامی و دیگر متخصصان و علاقه مندان به موضوع دفاعیه دعوت
می شود با حضور خود موجبات غنای علمی و ارتقای کیفی را فراهم سازند.
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی |