مدیریت دانشکده::
مستندات و فرمها::
پیوند با دانشگاه

نظر سنجی در خصوص وب سايت دانشکده

:: دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی شیمی ، نفت و گاز ::
 | تاریخ ارسال: 1398/7/23 |
چکیده
دراین پژوهش به بررسی اثر جدایش یونی بر الکتروفورز ذرات نرم (ذرات کروی صلبی که با لایه‌ای از پلی‌الکترولیت پوشیده شده‌اند) پرداخته شده است. جدایش یونی که عبارت است از تمایل یون‌های متحرک سیال الکترولیتی به باقی ماندن در محیط با ضریب گذردهی بالاتر (الکترولیت)، معمولا زمانی رخ می‌دهد که لایه نرم بسیار فشرده بوده و یا اینکه از مولکول‌هایی با ضریب گذردهی پایین تشکیل شده باشد. این پژوهش به سه فاز تقسیم شده است. در فاز نخست به بررسی اثر جدایش یونی بر الکترواستاتیک ذرات نرم و آرایش یون‌های متحرک الکترولیت پرداخته شده است. در فاز دوم، تاثیر پذیری الکتروفورز ذرات نرم از جدایش، در محیط نامحدود مطالعه شده، و در فاز سوم، به بررسی الکتروفورز مویینه ذرات نرم و اثر جدایش یونی بر آن پرداخته شده است. به طور خلاصه، مشاهده شد که جدایش یونی به افزایش پتانسیل الکتریکی در ناحیه لایه نرم انجامیده و منجر به کاهش غلظت یون‌های متحرک در ناحیه مذکور می‌گردد. نتایج به دست آمده نشان داد که تاثیرپذیری الکترواستاتیک ذرات نرم ضعیف (pH-regulated soft particles) از جدایش یونی شدیدتر است، چراکه در چنین شرایطی علاوه بر آرایش یون‌های متحرک، بار لایه نرم هم تابع جدایش یونی می‌باشد. چنین نتیجه‌گیری شد که هم پویایی الکتروفورزی در محیط نامحدود و هم پویایی الکتروفورز مویینه در اثر وقوع جدایش یونی افزایش می‌یابد در حالی که شدت افزایش پویایی در اثر جدایش در شعاع­های بی بعد تک رقمی بیشتر است. این امر را می‌توان چنین توجیه کرد که با وقوع جدایش یونی، یون‌های ناهمنام بار ذره کمتر در داخل لایه نرم حاضر شده و اثر پوشش الکتریکیِ بار ذره نرم کاهش می‌یابد و نیروی بیشتری در اثر میدان الکتریکی خارجی به ذره وارد می‌شود. در نهایت، با توجه به نتایج به دست آمده، این تحقیق پیشنهاد می‌کند که به خصوص در شرایطی که لایه نرم متراکم است، اثرات جدایش یونی وارد محاسبات الکتروفورز شود.
دفعات مشاهده: 1310 بار   |   دفعات چاپ: 115 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4044