اخبار ورودی های جدید سال 98::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::

آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

آرشیو خبرنامه آموزش عالی

خبرنامه شماره6

:: برگزاری همایش جوانان، فناوری و فضا در دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۱۵ |

برگزاری همایش جوانان، فناوری و فضا در دانشگاه علم و صنعت ایران

به مناسبت هفته جهانی فضا، دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری سازمان فضایی ایران، همایش «جوانان، فناوری و فضا»را پانزدهم مهرماه 98 در آمفی تئاتر مجتمع علوم پایه دانشگاه برگزار کرد.
در این همایش ابتدا دکتر یونسیان (رییس دانشکده فناوری های نوین) با تقدیر از حضور مسئولان بلندپایه صنعت فضایی کشور در این همایش، سخنرانی کرد. وی از مصوب شدن دوره دکتری فناوری ماهواره در دانشگاه علم و صنعت ایران خبر داد و گفت: دانشکده فناوری های نوین دانشگاه، از مهرماه 1399 برای اولین بار در دوره دکتری فناوری ماهواره دانشجو می پذیرد.
رییس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه با توضیح اینکه هفت سال از تاسیس دانشکده فناوری های نوین گذشته و در این مدت کم، موفقیت های چشمگیری حاصل شده، گفت: علت این درخشش ها دو مولفه است؛ یکی حضور نیروهای جوان در این دانشکده و دیگری رشته – گرایش های نوین و برتر این دانشکده که موجب شدند دانشکده مذکور با سرعت خیره کننده ای پیش رود. به طور مثال در ماه گذشته دو ارتقا به دانشیاری داشتیم و این هفته هم سومین آن خواهد بود. همچنین بحث رونمایی از سه دستگاه جدید را داشتیم که جنبه ملی داشت.

دکتر یونسیان سپس به ارایه یک پیشنهاد برای ایده پروری در زمینه هوا و فضا پرداخت و همچنین پیشنهاد کرد با توجه به پیگیری پروژه های متفاوت مرتبط با ماهواره و مشکلات بعضا مشترک آنها، سازمان فضایی و معاونت فضایی وزارت آی سی تی، فهرستی از مشکلات فناورانه این پروژه ها تهیه کرده و در معرض تحقیقات دانشگاهها قرار دهند تا پراکنده کاری در بحث ماهواره برطرف شود.
سخنران بعدی مراسم، دکتر براری (معاون وزیر و رییس سازمان فضایی ایران) بود. وی با تبریک هفته جهانی فضا به تبیین رویدادهای سازمان فضایی در این هفته به منظور ترویج و آشناسازی جامعه با نقش و قابلیت های فناوری فضایی پرداخت و گفت: سال گذشته 76 رویداد فضایی در سطح کشور برگزار شد و امسال بیش از 362 رویداد در سایت انجمن ثبت شده است و این موج خوبی است. دکتر براری افزود: خوشبختانه در چند دهه گذشته، دانشگاهها در حوزه فناوری های نوین ورود کردند و اکنون بنا بر گزارش دیروز وزیر علوم، رتبه ما در دنیا در دانش های نوین، بهتر از دانش های سنتی است.
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه باید سهم این دانش در توسعه کشور شفاف شود، گفت: در حوزه کامپیوتر جوانان ما وارد شدند و با استارت آپ ها این حوزه را متحول کردند. وی افزود: معتقدیم در حوزه فضا هم باید بسترسازی کنیم و جوانان وارد شوند.

دکتر براری با ذکر این مطلب که رشد اقتصادی در حوزه فضا، 139 درصد و 6.5 برابر رشد اقتصادی جهان است، گفت: 76 درصد این اقتصاد فضایی در جهان در دست بخش خصوصی است و امیدواریم با بسترسازی سازمان فضایی و بخش دولتی، بخش خصوصی و استارت آپ ها در حوزه فضایی موجی به راه اندازند و به جامعه خدمت کنند.
دکتر صمیمی (رییس پژوهشگاه فضایی ایران)، نیز در سخنانی از انعقاد 20 قرارداد با 9 دانشگاه معتبر کشور به ارزش 20 میلیارد تومان در پژوهشگاه فضایی ایران خبر داد و گفت: ما نیازهایی در حوزه توسعه دانش فضایی داریم و در این حوزه، افق کاری خود را تهیه و به دانشگاهها ارسال کرده ایم. در این راستا اکنون با 12 دانشگاه قرارداد همکاری به ارزش 6 میلیارد تومان داریم که سهم دانشگاه علم و صنعت ایران از آن، حدود 600 میلیون تومان در قالب 28 طرح با همکاری 14 استاد است. وی تاکید کرد پژوهشگاه فضایی ایران، آماده حمایت مادی و معنوی از پروژه های مرتبط دانشجویان است.
در ادامه طلعت موسی بایف فضانورد سابق قزاقستانی و عضو فعلی مجلس سنای این کشور و نیز آناتولی آرسه بارسکی فضانورد سابق روس به بیان دیدگاه ها و خاطرات خود پرداختند. موسی بایف رئیس سابق آژانس فضایی قزاقستان گفت: اگر ایران در آینده صرفا یک فضانورد را به عنوان جهانگرد به فضا بفرستد این امر باعث تعجب و شگفتی دیگران نمی شود، البته این کار برای بالا بردن روحیه مردم و ایجاد انگیزه و افزایش پرستیژ کشور مناسب است. اما به نظر می رسد بخش فضایی ایران از توانمندی لازم برای اعزام یک فضانورد محقق به فضا برخوردار است.

موسی بایف پتانسیل های فضایی ایران را مناسب و در حال رشد توصیف کرد و با اشاره به سفر توریستی یک فضانورد اماراتی به ایستگاه فضایی بین المللی در هفته گذشته گفت: ایران باید یک برنامه علمی و تحقیقاتی جامع برای اعزام فضانورد به فضا تهیه کند تا وقتی در بازگشت خبرنگاران از فضانورد ایرانی می پرسند در فضا چه کردید وی نگوید من غذاهای متنوع کشورم را به فضا بردم و با آنها از همسفرانم پذیرایی کردم.
آناتولی آرسه بارسکی فضانورد باسابقه روس نیز ضمن بیان خاطراتی از فعالیت های فضایی گسترده اتحاد جماهیر شوروی گفت: من 251 امین فضانورد کره زمین و 71 امین فضانورد شوروی سابق هستم. در جهان در مجموع 565 فضانورد وجود دارد که 65 نفر از آنها خانم هستند. 40 کشور جهان تا به حال فضانورد به خارج از کره زمین اعزام کرده اند و باید بدانیم که فضانوردان در سفرهای خود شرایط سخت و دشواری را تحمل می کنند.
سخنرانی دکتر سلیمانی (مدیر گروه مهندسی فناوری ماهواره دانشگاه)، دکتر بلندی (مدیر مرکز تحقیقات ماهواره) و دو کارشناس فضایی از صاایران و سازمان صنایع هوا فضا، از جمله بخش های دیگر این همایش بود. بعد از ظهر این روز نیز مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید دانشکده فناوری های نوین برگزار شد. گفتنی است چهارم تا دهم اکتبر به نام هفته جهانی فضا نامگذاری شده است.

آلبوم تصاویر

Sapp.ir/iust_iran

دفعات مشاهده: 922 بار   |   دفعات چاپ: 104 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4030