ارائه دهنده:
رضا پاک نهاد
استاد راهنما:
دکتر احمد اکبری
استاد مشاور: دکتر بابک ناصرشریف
استاد ممتحن خارجی : دکتر احسان ملکیان
استاد ممتحن داخلی: دکتر ناصر مزنین
زمان : یکشنبه 10 شهریورماه 1398
ساعت 14:00
مکان: دانشکده مهندسی کامپیوتر- طبقه سوم- اتاق 304
خانم نازنین بیاتی چالشتری دانشجوی کارشناسی ارشد آقای دکتر سعید پارسا سه شنبه 26 شهریور ماه ساعت 08:00 در اتاق 304 واقع در طبقه سوم دانشکده کامپیوتر از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "ارائه یک راهکار مبتنی بر جهش در راستای بهبود فرآیند مکانیابی خطا" دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
یافتن محل خطا در برنامهها به عنوان یکی از کارهای مهم و دشوار در فرآیند اشکالزدایی نرمافزار شناخته میشود. از همین رو، راهکارهای متعددی جهت خودکارسازی و بهبود این فرآیند ارائه شده است. روشهای مکانیابی خطا مبتنی بر جهش یکی از به روز ترین روشهایی است که با اجرای جهشهای مختلفی از برنامه سعی به یافتن محل خطا میکند. این دسته از روشها در کنار دقّت بالا در یافتن محل خطا به دلیل اجرای نسخههای مختلف جهش هزینه اجرای بالایی را به همراه دارند. روشهای متعددی در راستای کاهش هزینههای اجرا روشهای مکانیابی خطا مبتنی بر جهش ارائه شده اند اما در بیشتر مواقع سبب کاهش دقّت در تعیین محل خطا میشوند.
در این پایان نامه روشی با هدف کاهش هزینههای اجرای روشهای مکانیابی خطا مبتنی بر جهش در عین حفظ یا بهبود دقّت مکانیابی خطا ارائه شده است. در صورتی که بتوان جملههایی از برنامه که در تعیین محل خطا اثرگذاری کمتری دارند را شناسایی و سپس حذف نمود، با مجموعه کوچکتری از جملهها و به تبع آن تعداد نسخههای جهش کمتری مواجه خواهیم بود. هرچه تعداد نسخههای جهش کمتری تولید شود، کاهش بیشتری در زمان اجرای فرآیند مکانیابی خطا حاصل میگردد. در روش ارائه شده در این پایاننامه، SMBFL، تنها جملههای موجود در برش پویا اجرای خطادار برنامه مورد بررسی قرار میگیرند. جملههایی که در برش پویا حضور داشته باشند، به صورت مستقیم در اجرای برنامه با داده آزمون مشخص تاثیر دارند. پس از اجرای نسخههای جهش تولید شده بر اساس جملههای موجود در برش برنامه، امتیاز مظنون به خطایی هر جمله محاسبه میگردد. در روش SMBFL، میزان مظنون به خطایی جملههای برنامه بر اساس معیار بینظمی نسخههای جهش آنها سنجیده میشود. معیار ارائه شده، MuEn، بر اساس نتیجه اجرای نسخههای جهش هر جمله از برنامه امتیاز مظنون به خطایی آن خط برنامه را تعیین مینماید. در نهایت یک لیست مرتب شده بر اساس امتیاز مظنون به خطایی جملههای برنامه بدست میآید.
روش ارائه شده، SMBFL، طی مجموعهای از آزمونها مورد آزمایش قرار گرفت. از نظر تعداد نسخههای جهش و زمان لازم جهت مکانیابی خطا با روش پایه مکانیابی خطا مبتنی بر جهش مقایسه شد. همچنین دقّت مکانیابی خطا آن را با سه روش مطرح این حوزه مقایسه نمودیم. با توجه به نتایج حاصل شاهد افزایش نسبی دقّت مکانیابی خطا، به طور میانگین 14.2%، و همچنین کاهش زمان اجرای فرآیند مکانیابی خطا، به طور میانگین 24.3%، بودیم. در نهایت نشان داده شد که فرمول MuEn، کمترین سربار اجرایی را به فرآیند مکانیابی خطا اعمال میکند.
واژههای کلیدی: اشکالزدایی، مکانیابی خطا، روشهای مبتنی بر جهش، برشبندی.
از اساتید بزرگوار، دانشجویان گرامی و دیگر متخصصان و علاقه مندان به موضوع دفاعیه دعوت
می شود با حضور خود موجبات غنای علمی و ارتقای کیفی را فراهم سازند.
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی |