
نشستی در روز دوشنبه مورخ ۲۶ فروردین ۹۸ در سالن کنفرانس معاونت پژوهشی دانشگاه با حضور دکتر هادی حاجی بیگی، دانشیار دانشگاه دلف هلند و محقق دانشگاه استنفورد آمریکا و آقای دکتر کثیری مدیر دفتر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری، جمعی از اساتید و مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشکده ها برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر کثیری ضمن تشکر از آقای دکتر هادی حاجی بیگی برای قبوی دعوت، به اهداف جلسه اشاره نمودند و پس از آن، دکتر هادی حاجی بیگی به ایراد سخنرانی در زمینه شیوه ارتباط با صنعت دانشگاه های اروپا و آمریکا پرداخت.
در ابتدا ایشان اشاره نمودند که ارتباط با صنعت عضوی از محیط می باشد و به تنهایی و بدون هماهنگی با سایر عوامل موفق نخواهد شد و آن را به باغی تشبیه کرد که میوه می دهد و دانشجویان درختان باغ هستند که توسط اساتید تربیت می شوند و دانشجویان هستد که در صنعت، میوه تولید می نمایند.
بر این اساس وظایف اساتید را تربیت آدم های موفق اعلام نمود و بیان داشتند که با یک عامل نمی توان موفق شد و برای داشتن موفقیت در ارتباط با صنعت و ایجاد محیط شکوفا، به سه بخش نیاز است:
۱- تحقیق یک بخش از کار است.
۲- بخش دیگر دروس می باشند که مانند مواد غذایی می باشند.
۳- بخش دیگر کار گروهی است.
در ادامه به شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه های اروپا اشاره نمودند و اعلام داشتند که شرط پذیرش دانشجوی دکتری در آنجا داشتن یک پروژه تحقیقاتی در زمینه تخصص دانشجو می باشد و دانشجو در مدت چهارسال تحصیل به عنوان یک کارمند تمام وقت روی پروژه مذکور کار می نماید و حقوق مکفی و مسکن و ... از محل بودجه پروژه تحقیقاتی در اختیار دانشجو قرار می گیرد.
در پایان به سوالات حضار جواب داد که یکی از سوالات، نحوه ارزیابی دانشگاه از اساتید در اروپا بود که ایشان جواب دادند که اساتید با تجربه هر چند سال یک بار اساتید جوان را مورد ارزیابی قرار می دهند و مهمترین معیار vision یا چشم انداز و دید آنها برای آینده می باشد و معیارهای بعدی ارتباطات آنها با مراکز صنعتی و سازمانها و حتی خصوصیات رفتاری و اخلاقی آنها با مشتریان می باشد و آیا در آینده می توانند مشکل بزرگی از صنعت و یا سازمانی را حل نمایند.
سوال دیگر در مورد بودجه های تحقیقاتی بود که اعلام داشتند سه نوع بودجه تحقیقاتی در اروپا وجود دارد:
۱-بودجه ای که دولت در اختیار دانشگاه ها می گذارد که در هزینه کردن آن به هر نحو مختارند.
۲- بودجه تحقیقاتی روی مشکلات و معضلات روز کشور، که بودجه خاصی به آن موارد از طرف دولت اختصاص داده می شود.
۳- بودجه ای که از طرف صنایع، به عنوان کمک در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد و بیشتر بوسیله روابطی که دانشگاه با صنایع دارد، دریافت می شود.
موارد استثنای دیگری نیز وجود دارد که دولت روی تحقیقات راهبردی و به پیشنهاد اساتید، بودجه تخصیص می دهد.
در مورد موازی کاری نیز، پیشنهاد تشکیل گروه کاری مشترک را دادند.
و در مورد انگیزه اساتید برای کارتحقیقاتی، اعلام داشتند که نباید به عنوان شغل به آن نگاه کرد بلکه باید دوست داشته باشی که دانشجو تربیت کنی، موفقیت دیگران را موفقیت خودت بدانی، جاه طلب و پول طلب نباشد و اساتید متقابلاً نگران وضعیت معیشت خود و آموزش فرزندانشان نباشند که بتوانند وظایفشان را انجام دهند. در اروپا اساتید دغدغه زندگی را ندارند و تا حدی قانع هستند.
اگر استادی بخواهد بیشتر پول در بیاورد باید به جای دانشگاه، به صنعت برود.
در مورد شرکت های دانش بنیان نیز اعلام داشتند که در اروپا، دانشگاه شرکت های دانش بنیان را به صنعت وصل می نماید.
در پایان ابراز امیدواری شد که این گونه جلسات تداوم داشته باشد.