Home Home Information Contact Site Map Library

:: شانزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
:: دعای روزهای مهمانی خدا
:: ضیافت الهی
:: برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۷ |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

آقای حسام طورانی مالیدره دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ  28/01/1398  از رساله دکتری خود تحت عنوان" سنتز ترکیبات هتروسیکلی پلی نیتروژنی با استفاده از روش های سبز " با راهنمایی آقایان دکتر محمدرضا نعیمی جمال و دکتر محمدقربان دکامین  دفاع خواهدکرد.
    استاد راهنمای اول: دکتر محمدرضا نعیمی جمال
  استاد راهنمای دوم: دکتر محمدقربان دکامین
  هیات داوران: خانم دکتر آزاده تجردی، دکتر علی ملکی، دکتر محمدسعید عبایی، دکتر ایوب بازگیر
  این جلسه ساعت  13 روز چهارشنبه در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی مواد برگزار خواهد شد.

چکیده :

ترکیبات هتروسیکلی پلی نیتروژنی به‌واسطه کاربردهای گسترده‌ای که در صنایعی دارویی، رنگ و نظامی دارند از دیرباز موردتوجه دانشمندان و محققان رشته شیمی بوده‌اند. از سوی دیگر در سال‌های اخیر توجه بسیاری از محققین به سمت استفاده از کاتالیزورهای کارآمد ناهمگن جهت پیشبرد واکنش‌ها معطوف شده است. در این پروژه به‌منظور سنتز این دسته از ترکیبات هتروسیکلی پلی نیتروژنی از کاتالیزورهای ناهمگن چارچوب‌های فلزی-آلی (MOFs) استفاده‌شده است. چارچوب­های فلزی-آلی (MOFs) ترکیباتی بلوری هستند که از دو جز اصلی تشکیل‌شده‌اند: یک یون فلزی و یا خوشه‌ای از یون­های فلزی و یک لیگاند (Ligand)  آلی بنام اتصال‌دهنده. ویژگی­های منحصربه‌فرد این ساختارها، از قبیل تخلخل بسیار بالا و مساحت سطح بسیار زیاد باعث شده در­زمینه‌های گوناگونی ازجمله به‌عنوان کاتالیزور کاربرد داشته باشند. در این پروژه به سنتز برخی از این چارچوب­های فلزی-آلی با ساختار M2(BDC)2(DABCO) که در آن فلز (M) شامل مس، کبالت یا نیکل است با استفاده از روش سبز آسیاب گلوله­ای پرداخته‌شده است. سپس خاصیت کاتالیزوری این چارچوب­ها در واکنش­های سنتز مشتقات هتروسیکلی 3،2،1-تری­آزولی، تترازول­های استخلاف شده در موقعیت 5، آکریلونیتریل تترازول‌ها، تترازولوپیریمیدین ها و تترازولوکینازولین ها موردبررسی قرار گرفت. عدم استفاده از حلال در تهیه چارچوب­ها، زمان نسبتاً کوتاه، بازده­ی بالای محصولات در واکنش­ها، جداسازی آسان کاتالیزور، استفاده مجدد از کاتالیزور و عدم کاهش قابل‌ملاحظه در کارایی کاتالیزور پس از چند مرحله بازیافت از مزایای پروژه حاضر است. لازم به ذکر است که استفاده از چارچوب‌های فلزی آلی برای سنتز بسیاری از این دسته ترکیبات هتروسیکلی پلی نیتروژنی برای اولین بار در این پروژه موردبررسی قرارگرفته است که نتایج به‌دست‌آمده نشان‌دهنده اثربخشی این چارچوب‌ها هست.

دفعات مشاهده: 98 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش

تهران - میدان رسالت- خیابان هنگام - خیابان دانشگاه علم و صنعت - دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشکده شیمی - کدپستی 1674613114
Information: Phone+98 21 77240540-50 / Letter Email Us Selected Contacts | About this site | Privacy policies | © 2007 Iran University of Science & Technology