Home Home Information Contact Site Map Library

مرجع دانش

آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: انتخاب نفر برگزیده سومین جشنواره ملی ایثار
:: کلاس های آموزش فرهنگی کارکنان با همکاری بسیج کارکنان و دفتر برنامه، بودجه و طرح / نیمسال دوم 1397
:: نشست دوره ای مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشکده ها / 21 اسفند 1397
:: برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

آقای سید وحید موسوی دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 17/11/97 از رساله دکتری خود تحت عنوان" مطالعه نظری دارورسانی بر پایه پلیمر برای ترکیبات دارویی مورد استفاده در بیماری آلزایمر "با راهنمایی آقا ی دکتر سید مجید هاشمیان زاده  دفاع خواهدکرد.
    استاد راهنمای اول: دکتر سید مجید هاشمیان زاده
   هیات داوران:
 دکتر بهشته سهرابی (ممتحن داخلی) - دکتر شهرزاد جوانشیر (ممتحن داخلی)
- دکتر معصومه فروتن (ممتحن خارجی از دانشگاه تهران) - دکتر محسن وفایی حسین آبادی (ممتحن خارجی از دانشگاه تربیت مدرس)
  این جلسه ساعت  12-10 روز چهارشنبه در سالن کنفرانس دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
  چکیده:
آلزایمر، یک بیماری سیستم عصبی مرکزی پیش­رونده است که در دهه­ی اخیر، رشد روزافزونی در میان جوامع بشری پیدا کرده است لذا در حوزه­ی درمان، لزوم بررسی فرایند دارورسانی بر پایه­ی عبور از سد خونی-مغزی اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. بر این اساس، در این رساله فرایند بارگذاری دارو در دارورسانی به­واسطه­ی نانوحامل­های پلیمری پلی بوتیل سیانواکریلات (PBCA) و کیتوسان از دیدگاه شبیه­سازی دینامیک مولکولی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در این پروژه، با تکیه بر مدل­سازی طول زنجیره­ی پلیمری و فرایند پلیمریزاسیون امولسیونی، کپسوله شدن و تجمع مولکول­های دارویی در محیط آزمایشگاهی (In vitro) و محیط بدن (In vivo) ارزیابی شده است.
در گام اول، شبیه­سازی زنجیره­ی پلیمری PBCA و مطالعه­ی نانوحامل PBCA در بارگذاری مولکول­های دارویی ریواستیگمین نشان داد که زنجیره­ی پلیمری گزینش شده بر پایه­ی رفتار تجربی با 60 واحد مونومری، به‌صورت کروی تجمع می­یابد لذا ارزیابی پارامترهای مختصاتی سیستم اعم از شعاع ژیراسیون پلیمر و فاصله­ی تعادلی مرکز جرم مولکول­های دارویی و پلیمرهای PBCA و کیتوسان در نقش تابع توزیع، می‌تواند به­عنوان معیاری بر رصد میزان بارگذاری دارو و ظرفیت کپسوله شدن دارو عمل کند. براین اساس، مطالعات شبیه­سازی نشان داد که با افزایش غلظت مولکول­های دارویی، ظرفیت اشباع پلیمر ثابت می­ماند و مولکول­های دارویی مازاد بر سطح پلیمر جهت­گیری کرده و روند بارگذاری دارو با الگوی تجربی آزادسازی دارو در محیط In vitro و In vivo همخوانی دارد. از سوی دیگر، در این مطالعه از تحلیل پارامترهای متفاوتی نظیر انرژی برهم­کنش درون‌مولکولی یا بین‌مولکولی زنجیره­ی پلیمری و مولکول­های دارویی، ضریب نفوذ مولکول­های دارویی در نانوحامل، پارامتر برهم­کنش فلوری-هوگینز و انرژی آزاد گیبس برای تحلیل رفتار مولکول­های دارویی و زنجیره­ی پلیمری استفاده شد. نتایج این تحلیل نشان می­دهند که برهمکنش­های درون‌مولکولی زنجیره­های پلیمری در فرایند درهم­تنیدگی و تجمع زنجیره­های پلیمری بر برهمکنش­های بین‌مولکولی دارو و پلیمر غلبه کرده و باعث کپسوله شدن دارو تا حد ظرفیت مشخص در نانوحامل PBCA می­شوند.
در گام دوم شبیه­سازی، رفتار زنجیره­ی پلیمری کیتوسان در حمل مولکول­های دارویی دونپزیل و ریواستیگمین مورد مطالعه قرار گرفت. در این راستا، نتایج شبیه­سازی نشان داد که برخلاف مولکول دارویی دونپزیل، در حمل داروی ریواستیگمین، از تمایل زنجیره­ی پلیمری به تجمع و درهم­تنیدگی کاسته شده و در محیط In vitro مولکول­های دارویی نیز بر روی سطح پلیمر کیتوسان تجمع می­یابند. این موضوع باعث کاهش ماکزیمم ظرفیت بارگذاری مولکول­های دارویی ریواستیگمین نسبت به دونپزیل می­شود که با نتایج تجربی همخوانی دارد. بر این اساس، تحلیل پارامترهای ضریب نفوذ مولکول­های دارویی و انرژی بین‌مولکولی و درون‌مولکولی گونه­های حاضر در سیستم نشان دادند که در محیط In vitro با توجه به رفتار تجمعی کروی پلیمر کیتوسان، مولکول­های دارویی دونپزیل در حد ظرفیت پلیمر کیتوسان کپسوله می­شوند و محیط یونی تأثیری بر رفتار زنجیره­ی پلیمری و به‌تبع آن، بارگذاری مولکول­هایی دارویی ندارند. همچنین نتایج شبیه­سازی از طریق ردیابی نزدیک‌ترین فاصله‌ی مرکز جرم مولکول دارو به زنجیره‌ی پلیمری نشان دادند که در پی باز شدن زنجیره­ی حامل مولکول دارویی ریواستیگمین در محیط یونی، به‌واسطه‌ی برهم‌کنش‌های دافعه­ای، مولکول­های دارویی آزادی عمل بیشتری پیدا کرده و بر روی سطح پلیمر تجمع می­کنند.

دفعات مشاهده: 192 بار   |   دفعات چاپ: 11 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش

تهران - میدان رسالت- خیابان هنگام - خیابان دانشگاه علم و صنعت - دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشکده شیمی - کدپستی 1674613114
Information: Phone+98 21 77240540-50 / Letter Email Us Selected Contacts | About this site | Privacy policies | © 2007 Iran University of Science & Technology