مدیریت دانشکده::
اخبار و رویدادها::
مستندات و فرمها::
تسهیلات پایگاه ::
مدیریت امور دانش آموختگان::
پیوند با دانشگاه

نظر سنجی در خصوص وب سايت دانشکده

تور مجازی دانشگاه

:: تقدیر طرح دکتر تورج محمدی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۱۲ |
تقدیر طرح دکتر تورج محمدی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست
دومین جشنواره ایده، استارتاپ و هم اندیشی شرکت های دانش بنیان که در تاریخ 12-14 آذر ماه 1397 توسط ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، دکتر تورج محمدی با همکاری دکتر نورالله کثیری، دکتر سلیمان صاحبی، مهندس زهرا شعبانی و مهندس جواد بنی اسدی با ارایه ایده طراحی و ساخت کیسه جاذب آب، در زمره ایده های برتر (رتبه هشتم در بین 207 تیم) جشنواره قرار گرفتند.
یکی از بحران­های جهان امروز نیاز به آب سالم می باشد. نبود آب آشامیدنی سالم، سبب گسترش بیماری ها و مرگ و میر میلیون ها نفر در هر سال می شود. از طرفی وقایع طبیعی مانند زلزله و همچنین جنگ نیز باعث کمبود آب می­شود. اثرات کم‌ آبی می‌تواند منجر به بیماری، صدمه یا حتی مرگ شود. بنابراین یافتن روشی برای تامین آب در مواقع اضطراری همچون مناطق زلزله زده برای تیم های امدادی و ساکنین و در مناطق جنگی برای رزمندگان و حتی در کوهنوردی که آب آشامیدنی کم و خارج از دسترس است، ضروری می­باشد. فرایند اسمز مستقیم یکی از انواع فرایندهای غشایی محسوب می­شود. در این فرایند از یک غشای نیمه­تراوا به­ عنوان عامل جداسازی استفاده می­گردد. داخل کیسه از غشای اسمز مستقیم ساخته شده است که میکرو ارگانیسم‌‌ها و ماکرومولکول‌‌ها و بیشتر یون‌‌ها را دفع کرده و آب تمیز ایجاد می­کند.  با استفاده از این کیسه­ها می­توان هرنوع آبی را بدون مصرف انرژی تصفیه نمود و چون فشاری اعمال نمی­شود گرفتگی بسیار کم می­باشد. کیسه با محلول اسمزی خوراکی (مانند مواد مغذی و معدنی) پر شده و با قرار دادن کیسه در محلول آبی و حتی آب گل‌‌آلود، پس از 4-3 ساعت آب تحت فشار اسمزی به داخل محفظه نفوذ کرده و محلول اسمزی رقیق می‌‌شود. در پایان، این محلول اسمزی رقیق می‌‌تواند به طور مستقیم مصرف گردد. هدف از انجام این طرح ساخت کیسه­های جاذب آب قابل حمل برای استفاده در مواقع ضروری است تا به رفع مشکل کمبود آب در مناطق آسیب دیده کمک نماید.

دفعات مشاهده: 478 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 54 queries by YEKTAWEB 3858