حدیث هفته

طالِبُ العِلمِ مَحفوفٌ بِعِنایَهِ اللَّهِ؛
عنایت خداوند جویای دانش را فرا گرفته است
حکمت نامه پیامبر اعظم(ص)، ج ۱، ص ۳۱۳، ح ۳۰۹

:: رونمایی از دستاورد پژوهشی برتر دانشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۳ |
رونمایی از دستاورد پژوهشی برتر دانشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش

سیستم آنلاین توپک رانی برای مبدل های حرارتی پوسته که توسط دکتر علیرضا زاهدی (عضو هیات علمی دانشکده فناوری نوین دانشگاه علم و صنعت ایران) و گروه همکار ایشان ساخته شده، امروز 3 دی ماه رونمایی شد.
سیستم یادشده با حضور دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان)، دکتر جبارعلی ذاکری (رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران)، برخی اعضای هیات رئیسه و مدیران ارشد دانشگاه در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در نمایشگاه بین المللی تهران رونمایی گردید.
به گفته دکتر محمد فصیحی (مجری طرح توپک های اسفنجی تمیز کننده مبدل های حرارتی) این سیستم یک مشکل مهم را که در مبدل های حرارتی یک بار گذروجود دارد برطرف می کند و این مشکل رسوب های آهکی و نمکی است.
وی در این مورد گفت: در سیستم های سنتی، این مبدلها باز شده  و با اسید شسته می شد. اما این کار هم هزینه زیادی داشت و هم باعث توقف فعالیت مبدل می شد. سیستم جدید، سیستم تمیز کننده توپکی است. توپک مذکور از جنس پلیمر با خاصیت سایندگی ساخته می شود و توسط سامانه ای که آن هم به طور خاص طراحی شده، روی مبدل های حرارتی داخل مبدل چرخانده می شود و حرکت توپک های اسفنجی در داخل مبدل، باعث تمیز شدن رسوب های آهکی و نمکی می شود.

دکتر فصیحی افزود: کاری که انجام دادیم در قالب دو تیم پژوهشی بود که سامانه توپک رانی و سیستمی که توپک را می چرخاند، طراحی کردند. این کار با همکاری دکتر زاهدی از دانشکده فناوری های نوین انجام شد. توپک اسفنجی از جنس نوعی پلیمر هست که ساختار اِلاستومتری دارد و خاصیت سایندگی اش هم باید به نحوی تنظیم شود که بتواند توپها را پاک کند. این توپک های اسفنجی با درجات سختی مختلف طراحی شدند که بتوانند هم رسوب های نرم و هم رسوب های سخت را از سیستم پاک کنند.
او حوزه کاربرد این طرح را رسوب زدایی تمامی مبدل های حرارتی پوسته- لوله نیروگاهی به خصوص نیروگاه ها در حوزه آب های آزاد، رسوب زدایی تمامی مبدل های صنعتی و نیمه صنعتی موجود در کشتی ها، زیردریایی ها، شناورها و مجتمع های مسکونی و تجاری دانست.
وی تصریح کرد: تا به حال در جهان تنها دو کشور این فناوری را در اختیار داشته اند و به همت پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران، کشورمان بعد از کشورهای آلمان و چین سومین کشوری است که به این توانمندی دست می یابد.
دفعات مشاهده: 380 بار   |   دفعات چاپ: 33 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 3858