Home Home Information Contact Site Map Library

مرجع دانش

آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: انتخاب نفر برگزیده سومین جشنواره ملی ایثار
:: کلاس های آموزش فرهنگی کارکنان با همکاری بسیج کارکنان و دفتر برنامه، بودجه و طرح / نیمسال دوم 1397
:: نشست دوره ای مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشکده ها / 21 اسفند 1397
:: برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۲۶ |
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
آقای حمیدرضا احمدپور دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 10/10/97 از رساله دکتری خود تحت عنوان"  اندازه‌‌گیری مولکولهای آلی در نمونه‌های زیستی توسط حسگر نوری فلئورسانس حاوی نقاط کوانتومی اصلاح شده با پلیمر قالب مولکولی " با راهنمایی آقای دکتر سیدمحمدرضا میلانی حسینی دفاع خواهدکرد.
    استاد راهنمای اول: دکتر سیدمحمدرضا میلانی حسینی

هیات داوران: دکتر سید مجید هاشمیان زاده، دکتر روح الله زارع دورابی، دکتر حمیرا ابراهیم زاده، دکتر طاهر علیزاده
  این جلسه ساعت  15 روز دوشنبه در کلاس 3 دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
  چکیده : در این تحقیق، با  استفاده از پلیمرهای قالب مولکولی، نقاط کوانتومی کادمیوم سلنید سولفید/روی سولفید (CdSeS/ZnS) و صفحه‌های شیشه‌ای، حسگرهای نوری حساس و جدید جهت اندازه‌گیری دارو در نمونه‌های زیستی تهیه گردید. در بخش اول تحقیق، پس از نشاندن شیمیایی نقاط کوانتومی بر سطح شیشه عاملدار شده آمینی، یک لایه پلیمر قالب مولکولی بر پایه پلی متااکریلیک اسید با استفاده از روش قالب گیری سطحی در حضور سولفاسالازین به عنوان مولکول الگو روی سطح نقاط کوانتومی پوشش داده شد. حسگر نوری پلیمر قالب مولکولی تهیه شده توسط فنون مختلف مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی، آنالیز عنصری و فلوئورسانس مشخصه یابی شد و برای اندازه‌گیری داروی سولفاسالازین به روش اسپکتروفلوئوریمتری (بر اساس خاموشی فلوئورسانس نقاط کوانتومی) مورد استفاده قرار گرفت. تحت شرایط بهینه (5/4 pH، زمان پاسخ 10 دقیقه)، یک پاسخ خطی در محدوده غلظتی 02/0-5/1 میکرومولار، با ضریب تعیین ‌9986/0 و حدتشخیص 0071/0 میکرومولار برای سولفاسالازین به دست آمد. در نهایت حسگر نوری پلیمر قالب مولکولی برای اندازه‌گیری سولفاسالازین در نمونه‌ی پلاسما و ادرار انسان با موفقیت به کار برده شد‌ (بازیابی‌های نسبی: 90-107%، انحراف استاندارد نسبی: 4/2-9/4%). ‌نتایج نشان داد که این حسگر دارای مزایایی مانند پاسخ دهی سریع‌،‌ حساسیت وگزینش‌پذیری بالا‌ وعدم نیاز به استفاده از حلال‌های آلی برای اندازه‌گیری سولفاسالازین است. در بخش دوم تحقیق، یک حسگر دیگر مشابه با آنچه در کار اول سنتز شد، با استفاده از نقاط کوانتومی اصلاح شده با پلیمر قالب مولکولی بر پایه سیلیکا برای داروی لیدوکایین تهیه گردید و توسط روش‌های مختلف مشخصه‌یابی شد. پس از بهینه‌سازی عوامل موثر بر پاسخ حسگر، محدوده‌ خطی 002/0-0/1 میکرومولار (ضریب تعیین 9991/0) و حد تشخیص 00063/0 میکرومولار برای لیدوکایین به دست آمد. این حسگر برای اندازه‌گیری لیدوکایین در نمونه‌‌های پلاسما و ادرار انسان با موفقیت به کار برده شد (بازیابی‌های نسبی: 7/96-4/105 %، انحراف استاندارد نسبی: 8/1-9/4%). نتایج به دست آمده نشان‌ داد که حسگر نوری پلیمر قالب مولکولی تهیه شده دارای مزایایی از قبیل سادگی، پاسخ دهی سریع، حساسیت نوری مناسب و گزینش‌پذیری بالا نسبت به لیدوکایین است.

دفعات مشاهده: 201 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش

تهران - میدان رسالت- خیابان هنگام - خیابان دانشگاه علم و صنعت - دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشکده شیمی - کدپستی 1674613114
Information: Phone+98 21 77240540-50 / Letter Email Us Selected Contacts | About this site | Privacy policies | © 2007 Iran University of Science & Technology