هفته دفاع مقدس گرامی باد

عید سعید غدیر خم مبارک باد
:: ساخت نمونه صنعتی دستگاه جمع آوری لکه های نفتی از سطح آب در دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۲/۷ |

تیم تحقیقاتی دانشکده مهندسی فناوریهای نوین دانشگاه موفق به ساخت نمونه صنعتی دستگاه جمع آوری لکه های نفتی از سطح آب شد.
ساخت نمونه آزمایشگاهی این دستگاه دو سال قبل به طور موفقیت آمیز در دانشگاه انجام شد و یک سال بعد، طی قراردادی که مابین دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان بنادر و کشتیرانی منعقد شد، نمونه صنعتی آن در گروه نانوفناوری و در آزمایشگاه سیستم های هوشمند دانشکده فناوریهای نوین تولید و تحویل شد.
  این دستگاه دو ماه پیش در بندر امیرآباد در شرایط واقعی دریا تست و مورد بهره برداری قرار گرفت که رضایت واحد عملیات را در پی داشت.
دستگاه جمع‌ آوری لکه های نفتی از سطح آب، ضمن برخورداری از ابعاد کوچک قادر است با سرعت بسیار بالایی آلودگی‌های نفتی را حتی در غلظت‌های بسیار کم از روی سطح آب جمع‌آوری کند. این دستگاه همچنین قابلیت پاکسازی نفت سبک، متوسط و سنگین را دارد و از مزایای عمده آن، جمع آوری هر سه دسته این آلودگی های نفتی است.
    این دستگاه مانند یک قایق بر روی آب شناور است و دارای دو غلطک است که با سطح آب تماس دارد. این غلطکها از جنس خاصی ساخته شده که به شدت نفت دوست و آب گریز می باشند. هنگام چرخش این غلطکها، آلودگی نفتی از روی آب جذب سطح غلطکها می شود و در سمت مقابل، این آلودگی توسط یک صفحه مانع از غلطک جدا و به مخزن جداگانه ای هدایت می شود. آلودگی سپس از مخزن پمپاژ می شود و توسط دستگاهی به ساحل منتقل می گردد.
دستگاه غلطکی جمع کننده لایه نفتی از روی سطح آب می‌تواند با ویسکوزیته 400 سانتی پویز، 13000 لیتر آلودگی نفتی را در یک ساعت جمع آوری کند که این عملکرد، رقابت پذیری بسیار مطلوبی را برای این دستگاه ایرانی در برابر نمونه های خارجی ایجاد کرده است. همچنین مواد جاذب خاص به کار رفته در این دستگاه، آن را قادر می‌سازد که غلظت‌های بسیار پایین نفت را نیز به دام انداخته و آلودگی را به صورت کامل از آب‌های آزاد مانند دریاها یا محیط‌های بسته شامل تالاب ها، دریاچه‌ها و حوضچه‌ها بزداید.
ساخت نمونه صنعتی این دستگاه حاصل تحقیق و تلاش دکتر صادق صادق زاده و دکتر میثم جلالی (اعضای هیات علمی دانشکده فناوری های نوین) به عنوان مسئول تیم فنی و مسئول پروژه در بخش نانومواد و تیم تحقیقاتی ۴ نفره از همکاران پروژه و دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده فناوری های نوین بوده است.
 گفتنی است این دستگاه دارای استاندارد موسسه رده بندی ایرانیان (به عنوان مرجع تخصصی استاندارد تجهیزات دریایی) است. ساخت این دستگاه 80 برابر کم هزینه تر از نمونه خارجی آن است و لذا به لحاظ صرفه اقتصادی و بازدهی بسیار مقرون به صرفه و قابل توجه است.
محققان و سازندگان این دستگاه امیدوارند با توجه به مزایا و صرفه جویی ارزی قابل ملاحظه تولید دستگاه و نیاز مبرم کشور نفت خیز ایران برای مجهز شدن به دستگاه جمع آوری لکه های نفتی، ساخت آن مورد حمایت وزارتخانه ها و سازمان های مرربوطه همچون وزارت نفت، وزارت راه، سازمان بنادر و کشتیرانی و سایر مجموعه های وابسته قرار گیرد و به تولید انبوه برسد. لازم به ذکر است با عنایت به نفت خیز بودن منطقه غرب آسیا و قرارگیری در مجاورت کشورهای حوزه خلیج فارس، صادرات این دستگاه به عنوان دستاور مهندسی این سرزمین، می‌تواند به عنوان منبعی برای تولید ثروت برای کشور محسوب گردد.

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
دفعات مشاهده: 876 بار   |   دفعات چاپ: 39 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 3754