[صفحه اصلی ]     [ English ]

:: دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۹ |

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

مجید ایلچی قزاآن (دانشجوی دوره دکتری مهندسی عمران- گرایش زلزله)، سوم اردیبهشت ماه 1396 از رساله دکتری خود با عنوان «طراحی لرزه ای بهینه سازه های اسکلتی پر متغیر» دفاع می کند.

چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر علی کاوه بر عهده دارد، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت 16:30 در دانشکده مهندسی عمران- سالن کنفرانس دکتر عباس نیا، برگزار خواهد شد.

چکیده

بهینه­ سازی با استفاده از الگوریتم­ های فراابتکاری، هنگامی که تعداد متغیرهای طراحی افزایش می­ یابند یا اندازه­ مسئله بزرگ می ­شود، معمولاً ناکارآمد می­ شود زیرا کاوش در یک فضای طراحی بزرگ، کار آسانی برای الگوریتم بهینه ­ساز نخواهد بود. در این رساله، الگوریتم ترکیبی MDVC-UVPS برای طراحی بهینه سازه­ های اسکلتی بزرگ ­مقیاس معرفی می­شود. این روش بر مبنای الگوریتم سیستم ذرات نوسانی (VPS)، روش کران بالا (UBS) و بهینه­ سازی آبشاری با چندین پیکربندی متغیرهای طراحی (MDVC) می ­باشد. الگوریتم VPS یک الگوریتم فراابتکاری مبتنی بر جمعیت است که از ارتعاش آزاد سیستم یک درجه آزاد با میرایی الهام گرفته شده است و روشی مناسب برای طراحی بهینه سازه ­ها می ­باشد. با بکارگیری مفاهیم UBS در روش ترکیبی، برخی از تحلیل ­های غیرضروری سازه­ در فرآیند بهینه ­سازی انجام نمی ­شود که نتیجه­ آن، کاهش زمان محاسباتی می ­باشد. علاوه بر این، مسئله در چند مرحله متوالی حل می­ شود که در هر مرحله، از پیکربندی­های مختلفی برای متغیرهای طراحی استفاده شده است؛ بدین ترتیب از پیچیدگی ­های مسئله کاسته می ­شود. طراحی بهینه گنبدها تحت قیدهای فرکانسی، طراحی بهینه آنتن­ها تحت قیدهای مقاومتی و تغییرمکانی و طراحی لرزه­ ای بهینه قاب­های فضایی فولادی به عنوان مسائل شاخص، جهت ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی در نظر گرفته شده ­اند. کاهش قابل توجه زمان محاسباتی و عملکرد بهتر روش MDVC-UVPS برای تمام مثال­های مورد بررسی، کارآمدی الگوریتم پیشنهادی برای مسائل سازه­ای را نشان می­ دهد.

واژه­ های کلیدی: طراحی لرزه­ ای بهینه، سازه­ های اسکلتی، الگوریتم ­های فراابتکاری، سیستم ذرات نوسانی، بهینه ­سازی آبشاری

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official

دفعات مشاهده: 169 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >