برخی سوالات متداول در مورد تحصیل در دوره های الکترونیکی (مجازی) در دانشگاه علم وصنعت ایران
سوال: نحوه ی تحصیل در آموزش الکترونیکی چگونه است؟
جواب: محتوای آموزشی دروس بصورت الکترونیکی و از طریق اینترنت در اختیار دانشجو قرار می گیرد و کلاسهای رفع اشکال آنلاین (استاد و دانشجو بصورت همزمان در آن شرکت می کنند) نیز مطابق برنامه ریزی قبلی تشکیل شده و دانشجویان می بایست از این طریق دروس خود را بگذرانند.
سوال:آیا شرکت در کلاسها بصورت حضوری است؟
جواب: خیر کلیه کلاسها در محیط اینترنت بوده و از طریق رایانه انجام می پذیرد.
سوال: یعنی دانشجو هیچگونه حضوری در دانشگاه نخواهد داشت؟
جواب: برخی دروس نیز ممکن است حد اکثر 2 بار در ترم کلاس حضوری داشته باشند که دانشجو موظف است در آنها شرکت نماید. و در نهایت امتحانات نیز بصورت حضوری و در محل دانشگاه علم و صنعت ایران در تهران برگزار می گردد. در غیر موارد فوق هرگونه حضور دانشجو در دانشگاه لازم نیست.
سوال: مزایا و معایب آموزش الکترونیکی چیست؟
جواب: در این زمینه مطالب زیادی نقل شده و در اینترنت قابل جستجو است اما بطور کلی مزایای آموزش الکترونیکی عدم نیاز به رفت و آمد های زیاد به دانشگاه و حضور فیزیکی است و در مقابل دانشجو باید به صورت خوداتکا و مستقل تحصیل نماید و این شیوه آموزش عزم و انگیزه بیشتری را می طلبد.
سوال: آیا برای دانشجوی الکترونیکی امکان تحصیل همزمان در دانشگاه دیگر وجود دارد؟
جواب: تحصیل همزمان تابع قوانین وزارت متبوع بوده و جز در موارد خاص امکان پذیر نیست. جهت اطلاع از مقررات مربوط به سایت سازمان سنجش آموزش کشور و یا وزارت علوم تحقیقات و فناوری مراجعه نمایید.
سوال: آیا برای پذیرفته شدگان ذکور معافیت تحصیلی صادر می شود؟
جواب: صدور معافیت تحصیلی تابع قوانین و مقررات سازمان نظام وظیفه جمهوری اسلامی ایران است و در شرایط حاضر برای پذیرفته شدگان کنکور سراسری بجز گرایش های ویژه شاغلین این امکان وجود دارد.
سوال: میزان شهریه این دوره ها چقدر است؟
جواب: شهریه دوره های الکترونیکی مستقیما توسط هیات امناء دانشگاه تعیین شده و مطابق جدول اعلام شده در همین سایت محاسبه می گردد که دانشجو می بایست شهریه هر ترم را در آغاز ترم تحصیلی پرداخت نماید.
سوال: پرداخت شهریه حضوری است یا اینترنتی؟
جواب: پرداخت شهریه فقط از طریق سامانه آموزش دانشگاه (گلستان) و بصورت اینترنتی انجام می شود و برای پرداخت نیاز به داشتن رمز اینترنتی PIN2 و CVV2 (رمز دوم) می باشد که قبلا باید از طریق بانک خود و یا خودپرداز بانک مربوط دریافت نمایید
سوال: آیا امکان تقسیط شهریه وجود دارد؟
جواب: پرداخت شهریه بصورت اقساط امکانپذیر نمی باشد و دانشجو می بایست در زمان ثبت نام و اخذ واحد شهریه کامل ترم مربوطه را بپردازد. دانشجویان محترم توجه داشته باشند صدور هرگونه گواهی اعم از اشتغال به تحصیل و… و همچنین شرکت در کلاس ها و امتحانات منوط به تسویه حساب مالی می باشد.
سوال: آیا امکان بهره مندی از تسهیلات رفاهی از قبیل سلف سرویس، خوابگاه و غیره برای دانشجویان الکترونیکی وجود دارد؟
جواب: خیر امکانات و تسهیلات حضوری برای دانشجویان الکترونیکی پیش بینی نشده است.
سوال: آیا مدرک تحصیلی این نوع دوره ها معتبر است؟
جواب: بلی در پایان دوره به دانش آموختگان این دوره ها مدرک رسمی دانشگاه علم و صنعت ایران اعطاء شده و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. فارغ التحصیلان این دوره می توانند مشابه دیگر فارغ التحصیلان در مقاطع بالاتر شرکت کنند.
سوال: مقررات آموزشی در این دوره ها چگونه است؟
بسیاری از مقررات آموزشی در زمینه اخذ دروس، حذف درس، مشروطی، مرخصی، طول دوره و غیره مشابه و مبتنی بر مقررات دوره های حضوری بوده و متناسب با اجرای الکترونیکی اندکی تغییر یافته که در روز ثبت نام به اطلاع می رسد و دانشجو موظف به آگاهی از آنها و رعایت کلیه قوانین می باشد.
سوال: آیا در شیوه آموزش محور می توان پروژه پایانی نیز گذراند؟
جواب: خیر شیوه آموزش محور فقط یک درس سمینار 2 واحدی برای آشنایی با تحقیقات علمی دانشگاهی داشته و پروژه پایانی ندارد.
سوال : دوره کارشناسی ارشد الکترونیکی شامل چند واحد درسی است و چه مدت طول می کشد؟
جواب : تعداد واحد های دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته 32 واحد می باشد که معمولا در 2 سال به اتمام می رسد ولی حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته الکترونیکی 3 سال می باشد.
سوال: آیا تغییر رشته وگرایش و یا انتقال امکان پذیر است؟
جواب : تغییر رشته و گرایش و نیز انتقال موقت یا انتقال دائم در دورههای کارشناسی ارشد الکترونیکی امکان پذیر نمیباشد.
سوال: آیا فارغ التحصیل در شیوه آموزش محور می تواند در مقطع بعدی ادامه تحصیل دهد؟
جواب: بر اساس قوانین وزارت متبوع هیچ منعی برای ادامه تحصیل فارغ التحصیلان شیوه آموزش محور وجود ندارد لیکن از آنجا که مقطع دکتری عمدتا مبتنی بر پژوهش گسترده بوده و کسانی که تجربه قبلی در انجام پروژه های تحقیقاتی داشته باشند معمولا گزینش می شوند بدیهی است که فارغ التحصیلان پژوهش محور از شانس بیشتری برخوردارند مگر اینکه سوابق پژوهشی دیگری مد نظر باشد که حسب مورد و توسط دانشگاه مقصد تعیین خواهد شد.
سوال: آیا در مدرک تحصیلی شیوه ی آموزش الکترونیکی قید می شود؟
جواب: بلی بر اساس ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شیوه ی آموزش می بایست در مدارک اعطاء شده قید گردد.
سوال: آیا برای ثبت نام در دوره های الکترونیکی نیازی به مدرک مقطع قبلی وجود دارد؟
جواب: ثبت نام در دوره های الکترونیکی کاملا مشابه دیگر رشته های حضوری در دانشگاه بوده و تابع مقررات عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. بنابراین ارائه اصل مدرک تحصیلی مقطع قبلی در زمان ثبت نام الزامی است.
سوال: اگر کسی در منزل یا اداره دارای رایانه شخصی نباشد آیا می تواندوارد این دوره ها شود ؟
جواب: خیر تحصیل در دوره های الکترونیکی مستلزم داشتن رایانه مناسب، دسترسی به اینترنت با پهنای باند حداقل 128 کیلو بیت بر ثانیه و مهارت کافی در کار کردن با رایانه است. البته جهت سهولت در استفاده از محیط مجازی توصیه می شود اتصال به اینترنت 256 یا 512 کیلوبیت بر ثانیه در دسترس باشد. |