حدیث هفته

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله:(
مَن عَمِلَ بِما یَعلَمُ وَرَّثَهُ اللَّهُ عِلمَ ما لَم یَعلَم.
هر کس به آنچه می ‏داند عمل کند، خداوند دانش آنچه را که نمی ‏داند به او ارزانی می ‏دارد.
(مرآ‌ه العقول ج3،ص286

روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد

:: دفاعیه دکتری در دانشکده ریاضی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۶/۱۴ |

دفاعیه دکتری در دانشکده ریاضی

محمود جوکار (دانشجوی دوره دکتری دانشکده ریاضی), هفدهم شهریورماه 1395، از رساله خود با عنوان «کاربرد توابع مقیاس و موجک‌ها در حل برخی از معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی حاصل از انتشار موج» دفاع خواهد کرد.

چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر جلیل رشیدی نیا  و مشاوره اش را دکتر خسرو مالک نژاد بر عهده دارند، به شرح زیر است. این جلسه دفاعیه ساعت 14 در سالن دانشکده ریاضی برگزار می شود.

چکیده:

در این رساله، به بررسی کاربرد توابع مقیاس و موجک های چند جمله ای در حل برخی از معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی حاصل از انتشار امواج خطی و غیر خطی پرداخته شده است. روش های ارائه شده در این رساله عمدتا مبتنی بر ترکیب روش تفاضلات متناهی و روش های تصویری می باشند که بر پایه موجک های چند جمله ای استوار هستند. ماتریس های عملیاتی مشتق برای توابع مقیاس و موجک های چند جمله ای معرفی شده اند. با استفاده از روش تفاضلات متناهی در ابتدا مسائل مورد نظر در هر تراز زمانی به معادلات دیفرانسیل معمولی تبدیل و سپس با استفاده از ماتریس های عملیاتی مشتق و روش های تصویری، معادلات مورد نظر به یک دستگاه معادلات جبری تبدیل شده و بعد از حل دستگاه مورد نظر به تقریبی از جواب مسئله مربوط به آن دست یافته شده است.

در این رساله، قضایای مفیدی از موجک‌ های چند جمله ای ذکر شده و کاربرد و مزیت این موجک در حل عددی دسته ای خاص از معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی بیان شده است. حل معادلات ذکر شده با استفاده از موجک‌ های چند جمله ای در اکثر موارد منجر به یک سیستم خطی می‌شود که با توجه به خواص جالب این موجک ‌ها، ماتریس ضرائب تنک خواهد بود. بعلاوه تقریب خطای جواب تقریبی نیز برای روش‌ها بررسی شده است همچنین این نتایج به جواب واقعی خیلی نزدیک خواهند بود و اعمال این روش‌ها برای محاسبه جواب‌ های عددی چنین مسائلی، نتایجی قابل قبول ارائه می‌دهد.

دفعات مشاهده: 3482 بار   |   دفعات چاپ: 400 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 3795