دکتر جبلعاملی رئیس دانشگاه در جمع شرکت کنندگان در نهمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی گفت: شاید در دهه هفتاد شمسی همه در کشور صحبت از حلقه مفقوده بین دانشگاه وصنعت میکردند ولی امروز این حلقه مفقوده پیدا شده و بین دانشگاه و صنعت ارتباط خوبی برقرار شده است.
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: ارتباط موجود بین صنعت و دانشگاه، یک ارتباط سنتی است و قطعا به شکل کنونی آن خیلی ارتباط کارایی نخواهد بود.
وی به برگزاری نهمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی اشاره کرد و گفت: انتظار ما از اینگونه سمینارها این است که در آن نتایج طرحهای مشترک بین دانشگاه و صنعت ارائه گردد و قابلیتهای مشترک صنعت و دانشگاه در آن شناخته و معرفی گردند.
جبلعاملی فراهم نمودن زمینه بروز استعداد دانشجویان و جوانان، تولید فناوری و هماهنگی بین صنعت و دانشگاه در جهت ایجاد زنجیره فناوری و فراهم نمودن زمینه بازآموزی و آموزش صنعت و دانشگاه را از جمله توقعات برگزاری سمینارها ذکر کرد.
دکتر سعید رستگاری دبیر سمینار در بخش دیگری از مراسم مذکور به شرکت کنندگان در سمینار خیرمقدم گفت و اعلام داشت: براساس نظر کمیته داوران 186 مقاله در سمینار ارائه خواهد شد که از این تعداد 72 مقاله به صورت شفاهی و 114 مقاله به صورت کتبی ارائه خواهند شد.
دکتر محمدعلی بوترابی رئیس دانشکده مهندسی مواد ومتالورژی نیز در مراسم افتتاحیه سمینار گفت: روزگاری کشور ما سرآمد علم در جهان بود و آن زمان غربیها تمام علم و متون ما را ترجمه و استفاده کردند.
او در ادامه اظهار داشت: امیدواریم روزی دانشگاههای ما الگو باشند به گونهای که کشورهای غربی (آمریکاییها و اروپاییها) آرزو کنند بیایند و در دانشگاههای ما تحصیل کنند، در این صورت ما توانستهایم صاحب یک دانشگاه اسلامی بشویم.
رئیس دانشکده مهندسی مواد در بخش پایانی صحبتهای خود به سیر ایجاد دانشکده مواد و تحول آن در دانشگاه علم وصنعت ایران اشاره کرد و گفت: شاخه ریختهگری در سال1336 در دانشگاه علم وصنعت ایجاد شد، در سال 1363 برای اولین بار درایران گروه مهندسی سرامیک در این دانشکده راهاندازی گردید و دوره دکتری مهندسی مواد نیز در سال 1370 برای اولین بار در کشور در این دانشگاه تاسیس شد.
بوترابی افزود: این دانشکده دارای 28 آزمایشگاه تحقیقاتی است و قطب علمی مواد پیشرفته آن در سه سال گذشته، حدود 100 مقاله ISI منتشر نموده است.
لازم به ذکر میباشد نهمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی از امروز، سهشنبه، به مدت دو روز و باحضور بیش از 400 تن از اساتید، متخصصین و دانشجویان در حال برگزاری است.
فرآیند لیزر در مهندسی سطح، تکنولوژی سایش و تریپولوژی،تکنولوژی پاششی حرارتی، تکنولوژی افزایش کارایی سطوح توسط جوشکاری، فنآوری پلاسما ترون و تکنولوژی پوشش دهی صنعتی، آشنایی با میکروسکوپ الکترونی AFM,STM,TEN نیتراسیون پلاسمایی و آشنایی با سیستمهای خلاسازی واندازهگیری فشارهای پایین عناوین کارگاههایی است که قرار است در این کنگره ارائه گردد.
لازم به ذکر میباشد، در حاشیه این همایش نمایشگاهی نیز از دستاوردهای تکنولوژی، سختافزاری و نتایج پژوهشهای مرتبط با موضوع سمینار با موسسات داخلی و خارجی برپا شده است.