حدیث هفته

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله:(
مَن عَمِلَ بِما یَعلَمُ وَرَّثَهُ اللَّهُ عِلمَ ما لَم یَعلَم.
هر کس به آنچه می ‏داند عمل کند، خداوند دانش آنچه را که نمی ‏داند به او ارزانی می ‏دارد.
(مرآ‌ه العقول ج3،ص286

روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد

:: کسب عنوان برتر پایان‌نامه دانشجویی ::

از سوی انجمن مهندسان مکانیک ایران،

پایان‌نامه دانشجویی دانشگاه علم وصنعت ایران به عنوان برتر انتخاب شد

انجمن مهندسان مکانیک ایران پایان‌نامه رضا آقازاده دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه را به عنوان پایان‌نامه برتر سال 1387 انتخاب نمود.

این دانشجوی پایان‌نامه خود را با موضوع: «طراحی و ساخت آب‌پاش زراعی مکانیکی با مکانیزم ضربه‌ای برای آبیاری سطوح چند ضلعی» به سرپرستی و راهنمایی دکتر آیت‌اللهی به انجام رسانده بود.

چکیده این پایان‌نامه به شرح ذیر می‌باشد:

در این پروژه طراحی و ساخت آب‌پاش زراعی مکانیکی با مکانیزم ضربه‌ای برای آبیاری سطوح چند ضلعی مورد ارزیابی قرار گرفته است. با توجه به اهمیت مصرف بهینه آب و محدودیت‌های موجود در آب‌پاش‌های زراعی، آب‌پاشی طراحی و ساخته شده است که بتواند سطوح چند ضلعی را آبیاری کند. مزایای این آب‌پاش عبارتند از: 1- جلوگیری از هرزآبی و استفاده بهینه از منابع آب، 2- آبیاری دقیق مساحت مورد نظر، 3 - جلوگیری از آبیاری پیاده­رو­ها و ایجاد مزاحمت برای عابرین، 4- جلوگیری از آب­پاشی کنار جداول و سطح مورد نظر که موجب رویش گیاهان مزاحم و نامطلوب می­گردد، 5- افزایش بهره­وری از زمین­های کشاورزی. جهت ایجاد چنین قابلیتی برای آب‌پاش‌های زراعی می‌توان از روش‌های 1- تغییر فشار ورودی آب‌پاش نسبت به دوران، 2- تغییر سطح مقطع خروجی نازل نسبت به دوران و 3- تغییر زاویه دهانه آب‌پاش نسبت به دوران استفاده کرد. برای ایجاد شرایط روش‌های اول و دوم نیاز به استفاده از جریان الکتریسیته می‌باشد که با این کار موارد استفاده از آب‌پاش را محدود کرده‌ایم. یعنی ممکن است در جایی بخواهیم از آب‌پاش استفاده کنیم که دسترسی به جریان الکتریسیته به راحتی امکان‌پذیر نباشد. سیستم عملکرد آب‌پاش به این صورت می‌باشد که با تغییر زاویه دوران آب‌پاش، زاویه نازل خروجی و در نتیجه برد آن تغییر می‌کند. تغییر زاویه نازل توسط یک پیرو روی بادامکی که قابلیت تنظیم شکل دارد انجام می‌پذیرد. نیروی لازم برای گردش (تغییر زاویه دوران) آب‌پاش، گشتاور ایجاد شده به وسیله ضربه قسمت ضربه­زن به سر آب­پاش به علت تغییر ممنتوم جریان آب می‌باشد. برای طراحی و شبیه‌سازی حرکت آب‌پاش از نرم‌افزار Catia استفاده شده است. پس از بررسی و آزمایش، عملکرد و نتایج آب‌پاش طراحی و ساخته شده رضایت بخش بوده است.

دفعات مشاهده: 2240 بار   |   دفعات چاپ: 388 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 3795