سالروز امامت حضرت مهدی(ع) مبارک باد
:: جایزه سمپوزیوم بین المللی پرتابگرهای الکترومغناطیسی ::

اعطاء جایزه سمپوزیوم بین المللی پرتابگرهای الکترومغناطیسی به یک دانشجوی ایرانی

جایزه ویژه چهاردهمین سمپوزیوم بین المللی پرتابگرهای الکترومغناطیسی به مهندس محمد رحیم‌زاده دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران تعلق گرفت.

مهندس محمد رحیم زاده دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران که به عنوان دانشجوی برجسته در زمینه پرتابگرهای الکترو مغناطیسی از سوی کمیته جوایز این سمپوزیوم بین‌المللی شناخته شد، موفق به کسب جایزه علمی-دانشجویی Peter J. Kemmey و تندیس ویژه این رویداد بین المللی در کانادا گردید. این جایزه برای اولین بار است که در طول برگزاری این سمپوزیومها به یک دانشجوی ایرانی تعلق میگیرد.

مهندس محمد رحیم ‌زاده

وی در باب فعالیت‌های پژوهشی خود در این زمینه توضیح داد که پروژه تحقیقاتی خود در زمینه دینامیک سازه این نوع شتابدهنده‌ها و پرتابگرها را زیر نظر استاد راهنمای خود پروفسور کامران دانشجو در دانشگاه علم وصنعت در حال تکمیل دارد.

دکتر کامران دانشجو که عضو هیات علمی و استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران است، پروژه‌های تحقیقاتی متعددی را در مقاطع مختلف در حوزه طراحی جامدات از جمله پرتاب کننده‌های الکترومغناطیسی هدایت نموده‌اند و از صاحبنظران در این حوزه علمی محسوب می‌گردند. وی در این سمپوزیوم به عنوان سخنران اصلی (key Seaker) دعوت شده بود که به علت مشغله‌های متعدد نتوانستند شرکت نمایند. همچنین ایشان مقالات علمی متعددی را در کنفرانس‌ها و مجلات داخلی و خارجی در این بخش ارائه کرده‌اند.

مهندس رحیم زاده در باب این سیستم‌ها گفت که پرتاب کننده‌ها یا شتاب دهنده‌های الکترومغناطیسی از جمله فناوری‌های نوین محسوب می‌گردد که قادرند اجسام ماکروسکوپیک را تا سرعت‌های بسیار بالا  (Hypervelocity) شتاب دهند.ایشان یادآور شد که ویژگی بازر در این نوع پرتاب کننده‌ها استفاده از پیشرانش الکترومغناطیسی است که مزایای متنوعی از قبیل امکان کنترل کردن فرآیند شتابدهی، امکان دستیابی به سرعت‌های بالاتر و نیز بازدهی مناسبتر را موجب می‌گردد.

این محقق ایرانی همچنین خاطر نشان کرد: اعطای جایزه سمپوزیوم به دلیل مجموعه مقالات و تحقیقات انجام شده در خصوص مکانیک سازه پرتاب کننده‌های الکترومغناطیسی بوده است و طرح جدید نیز از سازه یک پرتابگر الکترومغناطیسی ریلی جهت بهبود عملکرد سیستم پرتابگر توسط این محقق ایرانی ارایه شده است

همچنین مهندس رحیم‌زاده در باب کاربردهای این پرتاب کننده‌ها افزود: کاربردهای متنوعی برای این سیستمها متصور است. از جمله پرتاب میکرو ماهواره ها، پرتاب پهپادها و هواپیماهای بی سرنشین، مطالعات ضربه و نفوذ و نیز تحقیقات جوی که پژوهش در این زمینه در سطح دنیا به سرعت ادامه دارد.

وی همچنین یادآور شد که گرچه جهت صنعتی شدن کامل این پروژه همچنان نیاز به پیشرفت تحقیقات در این حوزه داریم اما سرعت پیشرفت تکنولوژی در این بخش، حکایت از ظهور قریب الوقوع این سیستم‌ها به عنوان تحولی در بخش پرتاب کننده‌ها و شتابدهنده‌ها می‌کند.

مهندس رحیم زاده با اشاره به فعالیت مستمر کشورهای توسعه یافته در جهان در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که این سیستمها بیش از پیش در کشور مورد توجه قرار گیرد.

دفعات مشاهده: 1390 بار   |   دفعات چاپ: 345 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >

Persian site map - English site map - Created in 0.177 seconds with 963 queries by yektaweb 3525