حدیت هفته

پیامبر اکرم (ص) فرمودند
طلب العلم فریضه علی کل مسلم الا ان الله یجب بغاه العلم؛
طلب علم بر هر انسانی واجب است. همانا خداوند علم آموزان را دوست دارد.
اصول کافی، ج ۱،ص ۳۰٫

عید سعید غدیر خم مبارک باد
:: نگاهی گذرا به تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران ::

نگاهی گذرا به تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران

تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران

پردیس اصلی دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینی به مساحت 420 هزار متر مربع در شمال شرقی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه هشتاد و نه سال سابقه فعالیت های آموزشی و پژوهشی دارد. هسته اولیه دانشگاه در سال 1308 با هدف ایجاد زمینه های لازم برای تحصیلات دوره عالی مهندسی در کشور، تحت عنوان مدرسه صنعتی دولتی بابهره گیری از استادان آلمانی وایرانی در خیابان 30تیر ( قوام السلطنه سابق) تأسیس شد و بعداًبه هنرسرای عالی تغییر نام یافت. در آن زمان هیچ موسسه آموزش عالی مهندسی در کشور وجود نداشت . سال1311 اولین دانش آموخته مهندسی ایران دررشته مهندسی ماشین ودومی درسال 1314 اولین دانش آموخته در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت دانشنامه مهندسی گردیدند.در سال 1336 هنر سرای عالی با تغییراتی به محل فعلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک سابق) انتقال یافت و با نام هنر سرای عالی فنی(موسوم به انستیتوتکنولوژی تهران) فعالیت خود را تا مقطع فوق لیسانس مهندسی ادامه داد. از سال 1341 بار دیگر این مؤسسه طی تحولاتی و به مکان جدیدیی در نارمک ( محل کنونی دانشگاه علم و صنعت ایران) انتقال یافت. پس از استقرار درمحل کنونی با ایجاد رشته های جدید زیرساخت های لازم جهت توسعه هنرسرای عالی ،پذیرش دانشجوی مهندسی استمراریافت و سال 1351 هنر سرای عالی به " دانشکده علم و صنعت ایران " تغییرنام داد . در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی اوایل سال 1357 با توجه به گسترش و ایجاد تغییرات کمی و کیفی دربرنامه های علمی و آموزشی دانشکده واحراز شرایط لازم جهت ارتقاء به دانشگاه ، وزارت علوم وقت تبدیل به " دانشگاه علم و صنعت ایران " راتایید نمود.بعداز انقلاب فرهنگی وبازگشایی دانشگاه روند روبه رشد دانشگاه شتاب بیشتری به خود گرفت ودرمقاطع کارشناسی ارشد ودکتری دانشجو پذیرفت.

دانشگاه علم وصنعت ایران ، یکی از سه دانشگاه برتر فنی ومهندسی کشور به شمار می رود که دارای 6 معاونت ،   15 دانشکده ، 12 پژوهشکده ، 13 مرکز تحقیقاتی ، یک موسسه تحقیقاتی و 9 قطب علمی می باشد.

تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه  418 نفر است که ازاین تعداد 94 نفراستاد،114 نفردانشیار،198 نفراستادیار و 12نفر مربی می باشد. پردیس اصلی دانشگاه دارای امکانات آموزشی وپژوهشی گسترده ای از قبیل کتابخانه مرکزی و 19 کتابخانه اقماری مستقر در دانشکده ها ، مراکز تحقیقاتی ، مرکز انتشارات، مرکز کامپیوتر، مرکز فناوری اطلاعات، مرکز آموزش الکترونیکی ،کارگاه های صنعتی ، آزمایشگاه های متعدد ، مجهز و تخصصی است.

دانشگاه علم وصنعت ایران در مجموع ، دارای 28 رشته_ گرایش کارشناسی ، 95 رشته _ گرایش کارشناسی ارشد و 57 رشته _ گرایش در مقطع دکترا می باشد.

در مجموعه اصلی دانشگاه ، سه گروه مستقل آموزشی فرهنگ و معارف اسلامی، زبان های خارجه و تربیت بدنی فعالیت می نمایند.به علاوه ،دو واحد اقماری دانشگاه ، درحال توسعه واقدام در دماوند و نور است.در پردیس اصلی دانشگاه، علاوه بر وجود 15 دانشکده، سه گروه مستقل آموزشی نیز فعالیت می‌نمایند. به‌علاوه یک واحد اقماری دانشگاه در دماوند مستقر است.اولین پردیس بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز از اسفندماه 1395 در چابهار افتتاح شد.تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی پردیس مرکزی ،آموزش الکترونیکی و پردیس 2 ، 4042نفر ، در مقطع کارشناسی ارشد 8381 نفر و در مقطع دکتری 1644 نفر مشغول به تحصیل می باشند.

دفعات مشاهده: 3330 بار   |   دفعات چاپ: 514 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 3767