سالروز امامت حضرت مهدی(ع) مبارک باد
:: نگاهی گذرا به تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران ::

نگاهی گذرا به تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران

تاریخچه دانشگاه علم و صنعت ایران

پردیس اصلی دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینی به مساحت 420 هزار متر مربع در شمال شرقی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه هشتاد و چهارسال سابقه فعالیت های آموزشی و پژوهشی دارد. هسته اولیه دانشگاه در سال 1308 با هدف ایجاد زمینه های لازم برای تحصیلات دوره عالی مهندسی در کشور، تحت عنوان مدرسه صنعتی دولتی بابهره گیری از استادان آلمانی وایرانی در خیابان 30تیر ( قوام السلطنه سابق) تأسیس شد و بعداًبه هنرسرای عالی تغییر نام یافت. در آن زمان هیچ موسسه آموزش عالی مهندسی در کشور وجود نداشت . سال1311 اولین دانش آموخته مهندسی ایران دررشته مهندسی ماشین ودومی درسال 1314 اولین دانش آموخته در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت دانشنامه مهندسی گردیدند.در سال 1336 هنر سرای عالی با تغییراتی به محل فعلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک سابق) انتقال یافت و با نام هنر سرای عالی فنی(موسوم به انستیتوتکنولوژی تهران) فعالیت خود را تا مقطع فوق لیسانس مهندسی ادامه داد. از سال 1341 بار دیگر این مؤسسه طی تحولاتی و به مکان جدیدیی در نارمک ( محل کنونی دانشگاه علم و صنعت ایران) انتقال یافت. پس از استقرار درمحل کنونی با ایجاد رشته های جدید زیرساخت های لازم جهت توسعه هنرسرای عالی ،پذیرش دانشجوی مهندسی استمراریافت و سال 1351 هنر سرای عالی به " دانشکده علم و صنعت ایران " تغییرنام داد . در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی اوایل سال 1357 با توجه به گسترش و ایجاد تغییرات کمی و کیفی دربرنامه های علمی و آموزشی دانشکده واحراز شرایط لازم جهت ارتقاء به دانشگاه ، وزارت علوم وقت تبدیل به " دانشگاه علم و صنعت ایران " راتایید نمود.بعداز انقلاب فرهنگی وبازگشایی دانشگاه روند روبه رشد دانشگاه شتاب بیشتری به خود گرفت ودرمقاطع کارشناسی ارشد ودکتری دانشجو پذیرفت.

دانشگاه علم وصنعت ایران ، یکی از سه دانشگاه برتر فنی ومهندسی کشور به شمار می رود که دارای 5 معاونت ،   15 دانشکده ، 12 پژوهشکده ، 13 مرکز تحقیقاتی ، یک موسسه تحقیقاتی و 9 قطب علمی می باشد.

تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه  415 نفر است که ازاین تعداد 72 نفراستاد،116 نفردانشیار،192 نفراستادیار و 33 نفر مربی می باشد. پردیس اصلی دانشگاه دارای امکانات آموزشی وپژوهشی گسترده ای از قبیل کتابخانه مرکزی و 19 کتابخانه اقماری مستقر در دانشکده ها ، مراکز تحقیقاتی ، مرکز انتشارات، مرکز کامپیوتر، مرکز فناوری اطلاعات، مرکز آموزش الکترونیکی ،کارگاه های صنعتی ، آزمایشگاه های متعدد ، مجهز و تخصصی است.

دانشگاه علم وصنعت ایران در مجموع ، دارای 28 رشته_ گرایش کارشناسی ، 121 رشته _ گرایش کارشناسی ارشد و 46 رشته _ گرایش در مقطع دکترا می باشد.

در مجموعه اصلی دانشگاه ، سه گروه مستقل آموزشی فرهنگ و معارف اسلامی، زبان های خارجه و تربیت بدنی فعالیت می نمایند.به علاوه ،دو واحد اقماری دانشگاه ، درحال توسعه واقدام در دماوند و نور است.تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی پردیس مرکزی ،آموزش الکترونیکی و پردیس 2 ، 5525 نفر ، در مقطع کارشناسی ارشد 5445 نفر و در مقطع دکتری 987 نفر مشغول به تحصیل می باشند.

دفعات مشاهده: 2167 بار   |   دفعات چاپ: 332 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >

Persian site map - English site map - Created in 0.172 seconds with 963 queries by yektaweb 3525