دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران
مازیار فهیمی فرزام (دانشجوی دوره دکتری مهندسی عمران- سازه)، دوم آذرماه 1393 از رساله دکتری خود با عنوان «تحلیل و طراحی بهینه سازه های فضاکار تحت بارگذاری لرزه ای» دفاع می کند.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر علی کاوه بر عهده دارد، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه، ساعت 15:30 در محل سالن کنفرانس شماره یک دانشکده مهندسی عمران برگزار می شود.
چکیده
در این رساله به دو مقوله اساسی تحلیل سریع و طراحی بهینه پرداخته شده است. روش تحلیل مورد توجه در این رساله روش تحلیل تاریخچه زمانی میباشد که در صورت ورود سازه به ناحیهی غیرخطی به مدت زمان زیادی برای تحلیل نیاز خواهد بود. هرچند استفاده از این روش در فرایندهای بهینهیابی( مستقل از رفتار خطی یا غیرخطی سازه ) به دلیل تعداد تکرار بالای مورد نیاز برای انجام این تحلیل در فرایند بهینهیابی و افزایش قابل توجه زمان محاسبات، غیرمنطقی است اما با توجه به اهمیت این روش در ارزیابی ساختمانها و محاسبه هزینههای خرابی ناشی از زلزله و همچنین دقت بالای تحلیلهای دینامیکی غیرخطی در تعیین پاسخ سازههای پیچیده استفاده از چنین روشهایی اجتناب ناپذیر میباشد.
به همین دلیل در این مطالعه روشهایی برای کاهش حجم عملیات تحلیلهای تاریخچه زمانی در قالب روشهای تحلیل سریع ارائه شدهاست که در سه حوزه کلی تقریب رکورد با استفاده از آنالیز موجک ، تقریب سازه با معرفی مدلهای ساده شده سازه و تقریب پاسخها با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار میگیرد، سپس برای تکمیل چرخهی تحلیل و طراحی و با توجه به رویکرد نوین آییننامهها در طراحی سازهها بر مبنای عملکرد، چهارچوبی کلی برای طراحی بهینه سازهها با استفاده از روشهای فراکاوشی و بر مبنای تحلیل سریع تاریخچه زمانی غیرخطی ارائه میشود. الگوریتمهای تکاملی، پایه اصلی الگوریتمهای فراکاوشی ارائه شده در بخش طراحی بهینه را تشکیل میدهند که با استفاده از مفاهیم منطق فازی و ذخیرهسازی پاسخها در آرشیوهای کلی در قالب مفاهیم مدیریت مدل، به منظور بهبود عملکرد روشهای ارائه شده مورد استفاده قرار گرفتهاند. همچنین با توجه به امکان وجود ملاحظات مختلف در دستیابی به یک طرح بهینه روشهای بهینه یابی مورد استفاده به صورت تکهدفه و چندهدفه مورد بررسی قرار گرفتهاند و در انتها چهارچوب معرفی شده جهت تحلیل سریع تاریخچه زمانی و طراحی بهینه پلهای خرپایی، برجهای خرپایی، قابهای دو بعدی و سه بعدی متنوع مورد استفاده قرار گرفتهاست.
کلمات کلیدی: 1- طراحی بر اساس عملکرد 2- تحلیل سریع 3- طراحی بهینه 4- شبکه عصبی 5- روشهای فراکاوشی
ایمیل دانشجو: mazyar.farzam@gmail.com
دفعات مشاهده: ۶۵۹۶ بار |
دفعات چاپ: ۱۷۲۰ بار |
دفعات ارسال به دیگران: ۰ بار |
۰ نظر