برگزاری دفاعیه دکتری آقای مهندس علیرضا تاجیک داودی

 | تاریخ ارسال: 1392/12/17 | 
AWT IMAGEآقای مهندس علیرضا تاجیک داودی، دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی زلزله، 17 اسفندماه سال 92 از رساله خود تحت عنوان «تحلیل پوش‌آور بهنگام شونده اصلاح شده بر اساس جابجایی» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقایان دکتر قدرتی امیری و دکتر عباس‌نیا دفاع خواهد نمود.

چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:

در مهندسی زلزله روش تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی بعنوان یک روش بسیار دقیق برای تخمین تقاضای لرزه ای و ارزیابی عملکرد سازه ها شناخته می شود. بهرحال این روش دارای پیچیدگی های زیادی است و زمان بر می باشد. در این شرایط استفاده از یک روش جایگزین ساده تر که منجر به تخمین مناسب تقاضای لرزه ای سازه شود، بسیار مفید می باشد. در سالهای اخیر روش پوش آور بعنوان یک جایگزین مناسب برای تحلیل های تاریخچه زمانی غیرخطی مطرح شده و در آیین نامه ها و دستورالعمل های لرزه ای گسترش یافته است. روش های پوش آور سنتی که در آیین نامه های لرزه ای مورد استفاده قرار گرفته اند، اگرچه اطلاعات مهمی را در مورد پاسخ های لرزه ای سازه بدست می دهند که نمی توان آنها را با روش های الاستیک تخمین زد، ولی دو مشکل اساسی شامل در نظر نگرفتن مشارکت مودهای بالا و همچنین اثرات تغییرات سختی سازه بر روی الگوی بارگذاری از دقت آن ها می کاهند.
به منظور غلبه بر این مشکلات، روش های پوش آور مودال بهنگام شونده در سالیان اخیر پیشنهاد شده اند که علاوه بر در نظر گرفتن اثرات مودهای مهم بالاتر سازه، الگوی بارگذاری متناسب با شرایط دینامیکی سازه در رنج غیرخطی بهنگام می شود. روش های مذکور علی رغم پشتوانه تئوری قوی که نسبت به روشهای سنتی دارا هستند، نمی توانند تخمین مناسبی از تقاضای لرزه ای سازه ها بدست دهند. علت عمده این تخمین نامناسب، استفاده از یک طیف پاسخ ثابت از ابتدا تا انتهای تحلیل برای ساخت الگوی بارگذاری و همچنین بکارگیری ترکیبات مودال درجه دوم همانند روش جذر مجموع مربعات (SRSS) یا روش مربع کامل (CQC) برای ترکیب بردارهای مودال می باشد.
در این پایان نامه به منظور رفع مشکل اول، در ابتدا یک روش پوش آور بهنگام شونده تحت عنوان" تحلیل پوش آور بهنگام شونده بر اساس جابجایی بر مبنای طیف غیر الاستیک تطبیقی" پیشنهاد می گردد که در آن برای ساخت الگوی بارگذاری در هر گام از طیف متناسب با نسبت شکل پذیری سازه، استفاده می گردد. در روش پیشنهادی، در هر مرحله از تحلیل با استفاده از شکل مود فرضی و مفهوم انرژی، منحنی پوش آور سازه چند درجه آزادی به منحنی طیف شتاب- جابجایی سیستم یک درجه آزادی با جرم واحد تبدیل می شود. پاسخ های بدست آمده از روش مذکور اگر چه مناسب تر از روش های قبلی می باشد؛ اما همچنان پاسخ ها دست پایین تخمین زده می شوند.
در ادامه پایان نامه، بمنظور رفع مشکلات ناشی از قوانین ترکیب مودال درجه دوم، دو تکنیک جدید ترکیب مودال خطی ارائه می گردد که با استفاده از آن علامت های هر بردار بارگذاری مودال در حین ترکیب حفظ می گردد. با استفاده از این دو تکنیک پیشنهادی، دو روش پوش آور بهنگام شونده تحت عناوین" تحلیل پوش آور بهنگام شونده بر اساس ضرایب مودی" و" تحلیل پوش آور بهنگام شونده بر اساس جرم موثر مودی" ارائه می گردد. روش اول، منجر به تخمین های بسیار دست بالا از تقاضای لرزه ای میگردد، در حالیکه در روش دوم پاسخ های دینامیکی سازه با دقت بالایی پیش بینی می گردند. در این روش تغییر مکان هدف، مستقیما توسط خود روش در حین تحلیل تعیین می گردد و میزان مشارکت نسبی بردارهای مودال متناسب با شرایط دینامیکی سازه در هر گام بهنگام می شود.
در انتهای پایان نامه بمنظور ارائه یک روش ساده و کاربردی، با شناخت منابع خطا در روش های قبلی یک روش پوش آور بهنگام شونده تحت عنوان " تحلیل پوش آور بهنگام شونده بر مبنای ضرایب مشارکت نسبی مودها" ارائه شده است که تخمین مناسبی از تقاضای لرزه ای سازه ها با یک حاشیه اطمینان منطقی فراهم می کند و از نقطه نظر طراحی ارزشمند می باشد.
واژه‌های کلیدی: پوش آور بهنگام شونده، الگوی بارگذاری، مودهای بالاتر، تغییر علامت، طیف جابجایی
رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: a_tajik [AT] civileng.iust.ac.ir


دفعات مشاهده: 10054 بار   |   دفعات چاپ: 3470 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 44 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.