برگزاری مراسم تودیع دکتر جبل عاملی و معارفه دکتر برخورداری

 | تاریخ ارسال: 1392/10/18 | 

برگزاری مراسم تودیع دکتر جبل عاملی و معارفه دکتر برخورداری

 AWT IMAGE       AWT IMAGE 

  مراسم تودیع دکتر جبل عاملی و معارفه دکتر برخورداری، سرپرست دانشگاه، روز دوشنبه شانزدهم دیماه 1392 با حضور معاون وزیر علوم و دانشگاهیان علم و صنعت ایران برگزار شد.

  در این مراسم، ابتدا حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد، مدیر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به آیه دوازدهم سوره یس گفت: همه اعمال ما و نه تنها اعمال بلکه آثار اعمال ما ثبت و ضبط می شود و مورد محاسبه الهی قرار گرفته و همه چیز در امام مبین، احصاء می شود و خوشا به حال کسی که این بیداری را داشته باشد و اعتقاد داشته باشد که این دنیا ماندنی نیست و رضای الهی را در کارهایش مد نظر داشته باشد.

  مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در بخش دیگر سخنانش بر لزوم تلاش برای ایجاد و حفظ فضای آرامش در دانشگاهها تاکید کرد و گفت: دشمن نمی خواهد ما در دانشگاه، فضای آرام علمی داشته باشیم. وی تصریح کرد: البته دانشگاه و دانشگاهیان باید فهم و نگاه سیاسی داشته باشند و دانشگاه باید جای تضارب آرا، نقد و نظریه پردازی، تبادل علمی و کرسی آزاداندیشی باشد اما نقشه اصلی دشمن این است که فضای آشفته ای در دانشگاهها حاکم باشد که رشد و حرکت علمی دچار کاستی و کندی شود.

  وی در پایان با اشاره به اهم دستاوردهای طول مدت مدیریت دکتر جبل عاملی در سمت ریاست دانشگاه، از خدمات وی در حوزه های مختلف تجلیل کرد و برای دکتر برخورداری آرزوی توفیق نمود.

  سخنران بعدی مراسم، دکتر بوترابی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی بود که به نمایندگی از شورای دانشگاه در تقدیر از رییس سابق دانشگاه و اعلام حمایت و همکاری با رییس فعلی سخن گفت. وی آماری از وضعیت فعلی دانشگاه در حوزه های آموزشی و پژوهشی ارایه کرد و گفت: امروز دانشگاه ما با دارا بودن 81 استاد تمام، 131 دانشیار، 198 استادیار، 15 دانشکده، 9 قطب علمی، 25 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، 150 آزمایشگاه تحقیقاتی، 170 رشته/گرایش، بیش از 10 هزار دانشجو که 5500 نفر آنان در تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند، 7 طرح کلان ملی، 13 مجله علمی-پژوهشی که 8 عنوان آن به زبان انگلیسی و بین المللی است و با 10 هزار ارجاع در سال گذشته و چاپ 40 عنوان کتاب در سال قبل، توانسته است در رتبه 589 در بین دانشگاههای جهان و 113 در بین دانشگاههای فنی مهندسی جهان قرار گیرد و مطابق اعلام پایگاه های استنادی در جایگاه 20 منطقه و 7 کشور و در بین دانشگاههای فنی مهندسی کشور در رتبه 2 و 3 جای دارد. همچنین این دانشگاه توانسته است اولین ماهواره جمهوری اسلامی ایران را طراحی نموده و بسازد که در سال 1389 پرتاب شد و دومین ماهواره را نیز در شب تاسوعا تحویل نموده است.

  وی دلیل پیشرفت های دانشگاه را دوری از آشوبهای سیاسی و ایجاد فضای پایدار، تهیه زیرساخت های پژوهشی در حد ممکن آن و برنامه محور بودن دانشگاه دانست و تاکید کرد: در دو دهه گذشته، دانشگاه از دوره های آموزش محور به پژوهش محور منتقل شد و توانستیم گزاره های علمی را به گزاره های تکنولوژیک تبدیل کنیم و امروز دانشگاهیان ما می توانند گزاره های علمی با قابلیت تجاری سازی تولید کنند.

  نماینده شورای دانشگاه ضمن تقدیر از خدمات دکتر جبل عاملی، بر پشتیبانی و همدلی دانشگاهیان از رییس جدید دانشگاه تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود دکتر برخورداری با درایت، کیاست و تدبیر و با تکیه بر تجارب مدیریتی خویش، پرچم دانشگاه علم و صنعت ایران را در اهتزاز نگه داشته و موجبات ارتقای جایگاه دانشگاه را فراهم آورد.

  دکتر جبل عاملی، رییس سابق دانشگاه، سخنران بعدی بود که گزارش مجملی از دانشگاه در 2697 روز ریاست خود ارایه کرد. دکتر جبل عاملی با تبریک انتصاب دکتر برخورداری در سمت جدید، بهانه برگزاری جلسه را اعلام بیعت با سرپرست جدید دانشگاه و اعلام آمادگی برای همکاری همه جانبه برای توسعه و تعالی دانشگاه خواند. وی با قرائت بیانیه ارزش دانشگاه، گفت: در نگاه کوتاه، دانشگاه ما در موقعیت راهبردی توسعه قرار دارد و این موقعیت، شرایط را برای برنامه های بلندپروازانه، آماده کرده است.وی گفت: در حوزه فرهنگی، از بهترین و افتخارآمیزترین دستاوردها، حضور مقام معظم رهبری به دعوت هیات رییسه در سال 1387 بود که برکات زیادی برای دانشگاه داشته و دارد. وی تدفین عزتمند شهدای گمنام در دانشگاه، ارتباطات قوی و راهبردی با دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، توجه ویژه به جایگاه نماز و مسجد، برگزاری اردوهای هدفمند دانشجویی، برقراری جلسات فرهنگی و جلسات انس و الفت خانوادگی را از دیگر دستاوردهای دانشگاه در بخش فرهنگی برشمرد.

  دکتر جبل عاملی در توسعه آموزش به راه اندازی مجدد رشته های فیزیک و ریاضی، تاسیس پردیس 2 دانشگاه، دانشکده فناوری های نوین و دانشکده مهندسی پیشرفت، توسعه واحد مجازی و راه اندازی رشته های بین رشته ای اشاره کرد و افزود در تولید علم، بر اساس اطلاعات مستند پایگاه ISI بیش از 42 درصد مقالات دانشگاه، در سه سال منتهی به 2012 میلادی و 70 درصد در شش سال منتهی به 2012 میلادی مستند شده است. همچنین جغرافیای استنادات نشان می دهد امریکای شمالی و اروپای غربی، بیشترین استنادات به مقالات ما را داشته اند.

  رییس سابق دانشگاه گزارش داد در بخش پژوهش و فناوری، در پایان سال 1391، به سرانه 5/2 به ازای هر عضو هیات علمی از مقالات ISI رسیدیم و 62/. در مقالات ISC رسیدیم. وی با اشاره به عناوین طرح های کلان ملی، از طراحی مهندسی ماهواره ظفر و حرکت به سمت ساخت نمونه فضایی آن و حضور در ماهوراه ژئوی جمهوری اسلامی خبر داد. وی همچنین تاسیس پژوهشگاه دانشگاه، ارتقای سطح گرنت، فعالیت های متعدد در عرصه فناوری و ارتقای مرکز رشد دانشگاه را از دیگر دستاوردهای عام دانشگاه در حوزه پژوهش دانست و افزود: سرانه وصولی قراردادهای صنعتی این دانشگاه 50 میلیون تومان به ازای هر عضو هیات علمی است و قریب به 50 درصد اعضای هیات علمی ما در قراردادهای صنعتی و ارتباط با صنعت فعال هستند. وی با اشاره به رتبه های 2 و 3 دانشگاه علم و صنعت ایران در بین دانشگاههای فنی مهندسی کشور در سال های 2012 و 2013 میلادی، به توضیح فعالیت های عمرانی دانشگاه در 8 سال اخیر پرداخت وگفت: در شش ماه دوم سال 85 و شش ماه اول 86 به اتمام کارهای ناتمام عمرانی نظیر سر در اصلی دانشگاه پرداخته شد و از سال 86، پروژ های منحصر به فردی مثل ساخت دانشکده های برق و صنایع، ریاضی و علوم پایه، کامپیوتر و عمران، استخر، یادمان شهدای دانشگاه و... آغاز و انجام شد.

  دکتر جبل عاملی، دارا بودن 9 مجله تخصصی علمی و یک مجله ISI ، ارتقای قطب های علمی از 3 به 9 قطب، کسب درآمدهای بسیار خوب از قراردادهای ارتباط با صنعت، انتشار حدود 10 نشریه علمی-تخصصی دانشجویی، پرداخت کلیه مطالبات آحاد دانشگاهیان را از افتخارات مجموعه مدیریتی سالهای اخیر دانشگاه برشمرد و مطالبات رهبری از دانشگاهیان و دانشگاهها را از مهمترین وظایف دانشگاهها دانست و گفت: از چالش هایی که دانشگاهها در مجموعه آموزش عالی با آن مواجه هستند، موضوع استقلال دانشگاههاست که معنای آن هرگز تعریف نشده است. وی همچنین جایگاه هیات امنا، نگاه وزارت علوم به دانشگاهها، آگاهی از جایگاه دانشگاههای برتر و ضرورت تحلیل دقیق از تحولات علم و فناوری در کشور را از چالشها و فرصتهای پیش رو دانست و در پایان سخنانش، ضمن تقدیر از همه همکاران خود در هیات رییسه و مدیران دانشگاه و نیز مدیریت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه؛ بر لزوم تلاش برای حفظ و ارتقای وجهه ملی دانشگاه در همه ابعاد، انسجام و اجتناب جدی از ورود به عرصه های غیر ارزش افزا، تقویت باورها و انگیزه ها، تقویت روحیه امید به آینده تاکید و تصریح کرد.

AWT IMAGE

  سخنران بعدی مراسم، دکتر محمدعلی برخورداری، سرپرست دانشگاه، بود که ضمن تشکر و خوشامدگویی به حضار، از رییس سابق دانشگاه و همکارانش تشکر کرد و گفت: آنچه مهم است اینکه دکتر جبل عاملی و همه اسلاف ایشان در حد وسع خود به این کاخ عظیم دانش افزوده اند و آنچه مهم است آن چیزی است که نزد خداوند ثبت می کنند. طبیعتا اخلاف ایشان نیز این کار را ادامه خواهند داد.وی ضمن دعا و طلب اجر برای مدیران پیشین دانشگاه، گفت: بار سنگینی به دوش دارم و مهم این است که چگونه بتوانم این وظیفه را به نحوی انجام دهم که در پیشگاه شما شرمنده نباشم.

  وی جمعیت حاضر در سالن را نمونه هایی از کلیت دانشگاه علم و صنعت ایران توصیف کرد که برای تشکر از مدیریت قبلی و اعلام همکاری با مدیریت جدید گرد هم آمده اند و با تصریح بر این موضوع که در دانشگاه علم و صنعت ایران، شخصیت های بزرگ علمی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی با تفکرات کاملا متفاوت وجود دارند، تاکید کرد: این موهبت است که همه، علی رغم اختلاف نظرهای خود، هم جهت و همدل برای دانشگاه تلاش می کنند و این تصور من نیست بلکه واقعیتی عیان است که کمال همدلی اینجاست و در هیچ دانشگاهی این میزان از همدلی و همراهی دیده نمی شود.

  سرپرست دانشگاه تصریح کرد: از تفکر، توانایی و توانمندی همه اعضای هیات علمی باید استفاده کنیم تا جایگاه دانشگاه را حفظ و رو به ارتقا ببریم.

  دکتر برخورداری گفت: ایمان دارم می توانیم موفق و پیروز باشیم و سربلندی دانشگاه را حفظ نموده، ارتقا دهیم و تاکید کرد: لازمه انجام هر حرکت مثبتی، آرامش است ولی چگونه؟ این کاریست دشوارو لازم و غیر از این راهی نیست.

  سرپرست دانشگاه،استفاده از خرد جمعی، حفظ حرمت و کرامت انسانی، قانونمندی و شفافیت را اصول لایتغیر مدیریتی خود اعلام کرد و گفت: چند نکته را در جمع اعلام می کنم و از این مواضع عدول نمی کنم. اول اینکه قصد دارم و شما نیز باید از من بخواهید از خرد جمعی و مشارکت عمومی همه همکاران استفاده کنم و مکانیزم های آن را هم پیدا می کنیم. دیگر اینکه اعتقاد دارم و در گذشته نیز اثبات کرده ام همه افراد از کارگر زحمت کش باغبانی تا استاد گرانقدر و کارکنان و دانشجویان عزیز را دوست دارم و حرمت انسانی بالا برایشان قائلم. یقینا باید به هم احترام بگذاریم و این به آرامش محیط کمک می کند. موضوع دیگر قانونمندی است به این معنا که همه افراد- چه پایین دست و چه بالا دست- باید قانون را رعایت کنند و من تضمین می دهم چنانچه مطلع شوم، اجازه ندهم حقی از کسی تضییع شود. باید فراغ بال، آرامش، تامین حقوقی، اخلاقی و قانونی وجود داشته باشد. وی تاکید کرد: نباید به هیچ کس در هیچ کجا رانتی داده شود و نباید هم به دلایل عکس آن، از کسی امتیازی کسر گردد. دکتر برخورداری در بحث لزوم شفاف سازی گفت: اگر مردم ندانند چه می کنیم شائبه و شایعه پیش می آید و من از همه همکارانم می خواهم هر کار می کنیم، شفاف بیان شود چرا که اگر شفافیت نباشد، قانونمندی اعمال نمی شود و بر عکس. وی افزود: بر قانونمندی و شفافیت اصرار و تاکید دارم و تضمین می کنم چنین کنم.

  سرپرست دانشگاه،دانشجویان را بهانه اصلی وجود دانشگاه خواند و گفت: پرورش دانشجویان، مهمتر از آموزش آنهاست و تاکید کرد: باید در دانشگاه بستر و فضایی فراهم باشد تا دانشجو بتواند توانایی های اجتماعی و مدیریتی خود را امتحان کرده و توسعه دهد؛ در غیر این صورت، ناهنجاری های اجتماعی پیش می آید. وی تاکید کرد: دانشجویان ما نباید خمیده و منفعل باشند و باید مکانیزم هایی ایجاد شود تا در قالب تشکل های قانونی و با ضوابط قانونی، به دانشگاه خدمت کنند. وی در خصوص کارکنان نیز گفت: اگرچه به لحاظ وضعیت بودجه ای دانشگاه، امکان کمک رفاهی و معیشتی نیست ولی تضمین می کنیم شرایطی فراهم شود تا با آرامش در محل کار خود حاضر شوید و مطمئن باشید هیچ حقی به ناحق از شما تضییع نمی شود.

 

  در این مراسم دکتر امید، معاون مالی و اداری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سخنان کوتاهی ایراد کرد. ویگفت: خوشحال شدم برداشت هایی که از این دانشگاه داشتم به یقین تبدیل شد و در گزارش دکتر جبل عاملی دیدم این دانشگاه پیشرفت های خوبی آنگونه که انتظار می رفت در این سالها داشته است که این به همت ایشان و همه بزرگوارانی بوده است که قبل از ایشان، سنگ بنای این پیشرفت را نهادند.

  دکتر امید تصریح کرد: نگاه وزارت علوم و دکتر فرجی دانا کاملا علمی است و علاقه ایشان به دانشگاههای با نشاط و آرام برای توسعه علمی است. وی گفت: ایشان معتقدند دانشگاهها در محیطی که هم با نشاط و هم آرام باشد می توانند پرواز کنند.

  وی با اشاره به سخنان انتقادی دکتر جبل عاملی درباره بحث استقلال دانشگاه‌ها، گفت: در این دوره بزرگترین رویه تمرکزگرایانه را خواهیم داشت و به دنبال این هستیم تا در برنامه ششم توسعه نیز در بحث هیات امنا و وظایف و اختیارات آنان،برنامه را طوری تنظیم کنیم که آنچه ایده آل همه شماست تحقق یابد و تغییرات خوبی صورت بگیرد تا دانشگاه‌ها به اهداف خود در راستای سند چشم‌انداز نظام جمهوری اسلامی برسند.وی، نگاه وزیر علوم به مجموعه شورای معاونین را نگاهی ویژه دانست و افزود:توجهی ویژه به 10 دانشگاه برتر وجود دارد و قطعا تلاش ما بر این است که کمک‌هایی که از سوی مجلس برای اختصاص به این دانشگاه‌ها تصویب شده بود و اما در این سال‌ها به درستی به دانشگاه‌های برتر اختصاص نمی‌یافت را محقق کنیم.

  معاون وزیر علوم با بیان اینکه از طرف وزارتخانه و شخص دکتر فرجی‌دانا، از تلاش های دکتر جبل عاملی قدردانی می‌کند، ابراز امیدواری کرد ویدر عرصه های دیگر مثمر ثمر باشد و به نظام خدمت کند. معاون وزیر علوم افزود: دکتر برخورداری را از سالها پیش می شناسم و وی را فردی عالم، عادل و بزرگوار می دانم که با تقید و اعتدال، فضای آرام برای پیشرفت دانشگاه را حفظ خواهند کرد و بسیار خوشحالم این مسئولیت اگر از دوش بزرگواری برداشته شد به کسی محول می شود که تجربه لازم و علاقه به دانشگاه دارد و در رویه ای هم که اعلام کردند، شکست وجود ندارد چراکه عقل عمومی بی تردید موفقیت به همراه دارد.

  در پایان این مراسم، از زحمات و خدمات دکتر جبل عاملی با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.

 

آلبوم تصاویر


دفعات مشاهده: 7902 بار   |   دفعات چاپ: 1655 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 74 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.