افتتاح دو پژوهشکده و یک مرکز تحقیقاتی در دانشگاه

 | تاریخ ارسال: 1392/8/30 | 

  نقطه عطف در برنامه های پژوهش و فناوری دانشگاه؛

  افتتاح دو پژوهشکده و یک مرکز تحقیقاتی جدیددر مجموعه پژوهشگاه علم و صنعت ایران

 

AWT IMAGE

 

 با حضور اعضای هیات رییسه و جمعی از مدیران دانشگاه، پیش از ظهر امروز دوشنبه بیست و هفتم آبانماه 1392، دو پژوهشکده و یک مرکز تحقیقاتی در مجموعه پژوهشگاه علم و صنعت ایران، رسما گشایش یافت.

  «پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت»؛ «پژوهشکده هیدرودینامیک کاربردی و سامانه های دریایی» و « مرکز پژوهش و فناوری توسعه بازی­های رایانه­ای » سه مرکزی بودند که امروز به عنوان اولین مراکز از مجموع دوازده پژوهشکده یا مرکز پژوهشی جدید پژوهشگاه علم و صنعت ایران، افتتاح شدند.

  الحاق این واحدهای پژوهشی جدید به واحدهای تحت پوشش پژوهشگاه علم و صنعت ایران، در شانزدهمین جلسه هیات امنای دانشگاه، بررسی و مورد تصویب قرار گرفته بود و در پی آن با احکام دکتر منتظری(رییس پژوهشگاه علم و صنعت ایران و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، دکتر محمدسعید جبل عاملی(عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع)، به عنوان سرپرست پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت؛ دکتر نوروز محمد نوری(عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک) به عنوان سرپرست پژوهشکده هیدرودینامیک کاربردی و سامانه های دریایی و دکتر بهروز مینایی(عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر و رییس بنیاد ملی بازی های رایانه ای) به عنوان سرپرست مرکز پژوهش و فناوری توسعه بازی­های رایانه­ای، انتخاب و منصوب شدند.

 

  افتتاح پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت

  دکتر منتظری در آیین گشایش پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت که در محل این پژوهشکده برگزار شد، از افتتاح این پژوهشکده ها و مراکز به عنوان یکی از نقاط عطف در برنامه های پژوهش و فناوری دانشگاه نام برد. وی سپس به معرفی اقدامات تاسیس پژوهشگاه علم و صنعت ایران - پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان کشور با معظم له-و تبیین برنامه های آینده این پژوهشگاه پرداخت و گفت: پژوهشگاه علم و صنعت ایران، به منظور توسعه و انسجام هرچه بیشتر فعالیت های پژوهشی در دانشگاهها و ایجاد بستر مناسب جهت تعامل همه جانبه و مؤثر با سازمانها، دستگاه های اجرایی و بخش های مختلف تولیدی و خدماتی کشور و در راستای تکالیف قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین مأموریت و وظایف وزارت مبنی بر انسجام امور تحقیقات و فناوری و افزایش کارایی و اثر بخشی تحقیقات کشور، در سال 1390 در هیات امنای دانشگاه، مصوب گردید و از پاییز 1391، اجرایی شد و آغاز بکار نمود .

  رییس پژوهشگاه علم و صنعت ایران گفت: تاکنون علاوه بر پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی موجود دانشگاه، الحاق دوازده مرکز دیگر مصوب گردیده که تمامی آنها انشاالله ظرف هفته های آینده افتتاح خواهند شد و پس از راه اندازی، اخذ مصوبات نهایی رادر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دنبال خواهند کرد. وی تاکید کرد با ظرفیت فعلی دانشگاه، امکان توسعه 24 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی فعلی به حدود 50 پژوهشکده و مرکز در آینده نزدیک وجود دارد و این توسعه و افزایش، در برنامه کاری پژوهشگاه قرار دارد.

  دکتر منتظری با خرسندی از پذیرش مسئولیت سرپرستی این مراکز از سوی افراد توانمند، ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، شاهد اثرات خیر فعالیت این پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه و کشور باشیم.

  دکتر جبل عاملی نیز با اشاره به شکل گیری و تاسیس پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت بر اساس شان نزول تاسیس پژوهشگاه به فرمان مقام معظم رهبری؛ گفت: این پژوهشکده سرنوشت خود را با مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت گره زده و من هرچه با سازمان های بیرونی تماس بیشتری برقرار می کنم به این نکته تعصب بیشتری می یابم که مشارکت دانشکده های مهندسی صنایع و مهندسی پیشرفت ما، می توانند تاثیرگذاری عظیمی در محتوای علومی که شکل می گیرد، داشته باشند.

  دکتر جبل عاملی با اشاره به خلا دید منظومه ای و جامع نگر در کشورمان افزود: از اهداف عمده پژوهشکده الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، ایجاد فضای گفتمانی در الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت است و فکر می کنم دانشکده هایی نظیر دانشکده های ما که در نظام فنی مهندسی کار می کنیم، در این زمینه خوب کار می کنند.

  سرپرست پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از پیش بینی سه گروه اولیه کاری «گفتمان پیشرفت»؛ «مدیریت و رهبری تحول» و «مدلسازی و شبیه سازی» در این پژوهشکده خبر داد.

  در بخش دیگر این مراسم، دکتر معینی(رییس دانشکده مهندسی صنایع) و دکتر علی احمدی(رییس دانشکده مهندسی پیشرفت) درباره محورهای همکاری و تعامل این دانشکده ها با پژوهشکده الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت سخن گفتند. دکتر معینی گفت: وقتی با اسلام و دید اسلامی کارها را پیش ببریم، همه مسایل مرتفع می شود و جامعه به سمت پیشرفت واقعی حرکت می کند. دکتر علی احمدی نیز گفت: برای آنکه آموزه های اسلام ناب، بیش از پیش درزندگی اجتماعی ورود یابد، نیازمند آنیم که به جهان بینی و ایدئولوژی مبتنی بر وحی، نظام جدیدی دهیم تا بتواند پاسخگوی نیازهای اجتماعی باشد. وی دانشکده های مهندسی صنایع و پیشرفت را بازوهای این پژوهشکده در طراحی سیستم های کلان توصیف کرد.

  گفتنی است پژوهشکده الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت با اهداف: 1- ایجاد و مدیریت فضای گفتمانی پیرامون الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مبتنی بر الگویی جامع، نظام مند و منسجم برای گفتمان سازی؛ 2- شناسایی، تربیت و ساماندهی نیروهای خلاق، متعهد و توانمند پیرامون الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و تسهیل نقش آفرینی آنها در این عرصه؛ 3- همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی پیرامون طراحی و تدوین الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت؛ 4- طراحی ساز و کارهای انگیزشی نوآورانه با هدف تبدیل موضوع «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» به مطالبه عمومی و چشم‌انداز مشترک جامعه نخبگانی جوان، راه اندازی و تاسیس شده است و مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، مرکز اصلی بهره بردار از دستاوردهای آن است.

 

  افتتاح مرکز پژوهش و فناوری توسعه بازی­های رایانه­ای

  در مراسم افتتاح مرکز پژوهش و فناوری توسعه بازی­های رایانه­ای، ابتدا دکتر مزینی(رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر) به ریاست دانشگاه و هیات همراه، خیرمقدم گفت. سپس دکتر مینایی(سرپرست مرکز) توضیحاتی در باب ضرورت راه اندازی و تجهیز مرکز پژوهش و فناوری توسعه بازی­های رایانه­ای ارایه کرد. وی در گزارش کوتاه خود به سابقه بازی سازی رایانه ای در دانشکده مهندسی کامپیوتر این دانشگاه اشاره کردو در ادامه افزود: تا کنون در توسعه صنعت بازی رایانه ای، 15 پروژه کارشناسی و 5 پروژه کارشناسی ارشد در قالب مباحث هوش مصنوعی مطرح کرده ایم و تیم دانشجویان این مرکز شامل جمعی از دانشجویان ورودی 88 دانشکده مهندسی کامپیوتر، موفقیت های بزرگی در این راستا داشته اند که از جمله تولید بیش از 200 بازی رایانه ای با کیفیت مطلوب است.

  رییس بنیاد ملی بازی های رایانه ای، ابراز امیدواری کرد تا سال 2014 حداقل نیمی از کاربران ما از بازی های رایانه ای داخلی استفاده کنند. وی این فناوری را رسانه ای برای صدور فرهنگی توصیف کرد و افزود: چنانچه این رشته در مقطع کارشناسی ارشد مصوبه وزارت علوم را بگیرد، توان زیادی برای جذب دانشجو در این بخش وجود دارد.

  دکتر اکبری(معاون پژوهشی دانشکده کامپیوتر) نیز با اشاره به بحث اهمیت دادن به زبان فارسی در جریان بازی سازی رایانه ای داخلی، خواستار تداوم حمایت های پژوهشگاه و دانشگاه از این مرکز و فعالیت های آن شد.

 

  افتتاح پژوهشکده پژوهشکده هیدرودینامیک کاربردی و سامانه های دریایی

  هیات رییسه دانشگاه سپس در پژوهشکده هیدرودینامیک کاربردی و سامانه های دریایی، حضور یافت و با توضیحات دکتر نوری(سرپرست این پژوهشکده)، از نزدیک در جریان فعالیت ها و پیشرفت پروژ های در دست انجام و خاتمه یافته این مرکز قرار گرفت. گفتنی است این پژوهشکده فعالیت های خود را در سه گرایش کلی سامان داده که با پتانسیل منایع انسانی 12 دانشجوی کارشناسی ارشد، 5 تکنیسین، 56 دانش آموخته مهندسی مکانیک و 10 دانشجوی دکتری پروژ های تحقیقاتی و اجرایی عظیمی را درسطح کشور به انجام رسانده و دردست اجرا دارد.

  طراحی، ساخت، نصب و اجرای پمپاژ شناور سد گتوند و سد کمال صالح؛ طراحی، ساخت و نصب سیستم تونل سوپر کاویتاسیون صنایع امام رضا(ع) و بهینه سازی پروژه مرصاد از برنامه های آینده این پژوهشکده است.

  دکتر نوری گفت: انجام پروژ های مهم و بزرگ این مرکز با اتکای صرف به توانمندی همکاران دانشگاه میسر شده و اکنون در مرز دانش و مرز فناوری این تخصص حرکت می کنیم. وی ابراز امیدواری کرد با ادامه روند موجود، انشاالله دانشگاه علم و صنعت ایران مرجع علوم و فناوری هیدرودینامیک کاربردی و سامانه های دریایی در کشور خواهد شد.

 

 آلبوم تصاویر

   


دفعات مشاهده: 6184 بار   |   دفعات چاپ: 1838 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 87 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.