ساختمان جدید دانشگاه علم و صنعت در شهرستان نور افتتاح شد

 AWT IMAGE

 

  با حضور معاونان وزیر علوم

  ساختمان جدید دانشگاه علم و صنعت در شهرستان نور افتتاح شد

همزمان با ایام دهه مبارک فجر و با حضور معاون اداری مالی و مدیریت منابع و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ساختمان جدید واحد دانشگاه علم و صنعت ایران، روز پنج­شنبه نوزدهم بهمن­ماه 1391، در شهرستان نور افتتاح شد .

  در این مراسم، که با حضور معاون سیاسی استاندار مازندران، رییس دانشگاه علم و صنعت ایران، نماینده مردم نور در مجلس و جمعی از مسئولان استان برگزار شد، ساختمان جدید دانشگاه علم و صنعت واحد نور افتتاح و رسما آغاز به کار کرد.

  در این مراسم، دکتر متکان، معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه بیشترین بهره­برداری از طرح­های عمرانی، در بخش آموزش عالی کشور در سال جاری انجام گرفته است، اظهار داشت: بیش از 400 میلیارد تومان بودجه در سال جاری به طرح­های عمرانی بخش آموزش عالی کشور اختصاص یافته و برای طرح­های عمرانی افتتاح شده در دهه مبارک فجر امسال نیز، 150 میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، در خصوص توسعه آموزش عالی در استان مازندران گفت: در سال 84، در استان مازندران تنها یک دانشگاه و یک واحد دانشگاهی وابسته در شهرستان بهشهر فعالیت می­کرد ولی در حال حاضر 4 دانشگاه دولتی، پارک علم و فناوری و چندین واحد دانشگاهی جامع علمی کاربردی، پیام نور و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی در این استان فعالیت می­کنند.
وی همچنین از مشارکت خیرین دانشگاه­ساز در امر ساخت و ساز در دانشگاه­های کشور استقبال کرد و گفت: گسترش آموزش عالی کشور با مشارکت خیرین، پیشرفتی مضاعف در این امر مهم را به دنبال خواهد داشت و در این راستا، وزارت علوم آمادگی دارد نیمی از هزینه پروژه­هایی را که خیرین در ساخت آن مشارکت کنند، پرداخت نماید. 
  دکتر جبل­عاملی، رییس دانشگاه علم و صنعت ایران، نیز در آیین بهره­برداری ساختمان این دانشگاه گفت: با گذشت 34 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، با غلبه بر همه مشکلات، وارد عرصه­های علمی و فناوری شده­ایم . دکتر جبل­عاملی در آیین افتتاح ساختمان جدید واحد نور دانشگاه علم و صنعت بیان داشت: با تدبیر بنیانگذار انقلاب و مقام معظم رهبری و همراهی ملت، انقلاب اسلامی همه دشواری ها را پشت سر گذاشته و به سرعت از مرزها عبور کرد و دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. وی افزود: برای واحد دانشگاه نور، زمینه تحقیقاتی و پژوهشی تعریف شده است که در زمینه­های تحقیقات نرم­افزاری به کار بپردازد. وی خواستار جذب اعتبارات بودجه­ای برای این واحد دانشگاهی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد .
وی علم و فناوری را از عمده ترین دستاوردهای انقلاب نام برد و افزود: کشور ما وارد عرصه پیشرفت در علم و فناوری شده است، به ویژه در چهار سال اخیر دور تازه و نوینی در علم و فناوری بوجود آورد .
رئیس دانشگاه، بهره­مندی از تجارب علمی را در توسعه دانشگاه­ها ضروری دانست و ابراز داشت: اگر یک واحد دانشگاهی امروز در نور تاسیس و فعال می شود باید بر بستر تجارب ارزشمند قبلی توسعه پیدا کند. دکتر جبل­عاملی تصریح کرد: فضا برای فعالیت­های آموزشی و تحقیقاتی جدید فراهم شده و این واحد دانشگاهی باید به دنبال شناسایی سوژه­های جدید برود و با یک سند راهبردی جدی، محتوایی و عمیق، گام­های اساسی بردارد .
وی با اشاره به اینکه باید در توسعه زیرساخت و توسعه محتوای آموزشی و پژوهشی کار شود، گفت: ما کمک می کنیم و قطعا وزارت علوم نیز حامی است تا این اتفاق بیفتد .
رییس دانشگاه، کشف زمینه­های جدید برای فعالیت­های آموزشی را اولین اولویت این واحد عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت و حمایت­ها، صرف ماموریت آموزشی کافی نیست و باید برای این واحد حتما ماموریت پژوهشی تعریف شود و زمینه­های تحقیقاتی نرم در اولویت قرار گیرد. دکتر جبل­عاملی، جذب هیات علمی بومی با ایجاد جاذبه و دل نبستن به منابع دولتی را از دیگر ماموریت­های این واحد ذکر کرد و گفت: حضور دو معاون وزیر، نویدی است که در بودجه آینده از منابع دولتی حداکثر استفاده را ببریم اما نباید به منابع دولتی دل ببندیم بلکه باید تلاش کنیم از منابع محلی غیردولتی به طور قانونمند برای توسعه علمی منطقه و این واحد بهره­مند شویم .
رییس دانشگاه، در ادامه اذعان داشت: ما این واحد را یک واحد اقماری نمی­دانیم بلکه این مجموعه را یک پردیس مستقل می­دانیم و به عنوان یک دانشگاه معین برای همکاری وارد میدان شدیم و امیدواریم ثمربخش باشد .
وی با اشاره به اینکه پردیس دانشگاهی و پردیس الکترونیکی را در اختیار این واحد گذاشته شده، تصریح کرد: این منطقه، ظرفیت پاسخ به نیازهای ملی را دارد و در دورنمای آن در حوزه بین­الملل و مهندسی، پیشرفت خوبی را می­بینم .

  در ادامه، دکتر منصور انبیا، رییس دانشگاه علم و صنعت نور، در مورد تاسیس این واحد دانشگاهی گفت: از اواسط سال 78 با تاسی از فرمایشات و تاکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری پیشنهاد تاسیس و راه‌اندازی دانشگاه علم و صنعت در شهرستان نور داده شد و از آن تاریخ پیگیری‌ها ادامه یافت . منصور انبیا ادامه داد: به جهت سبقه تاریخی، علمی و مذهبی شهرستان نور و حضور بزرگانی همچون علامه ملاعلی نوری، محدث نوری و شیخ فضل‌ا... نوری در سال‌های نه چندان دور با این پیشنهاد موافقت شد و شهرستان نور بستر مناسب برای توسعه این مرکز دانشگاهی در نظر گرفته شد .

  وی افزود: از آن زمان تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را طی کردیم و یکی از دلایل تاخیر، چرخش مدیریتی فراوان در شهرستان، استان و وزارتخانه بود که هر از چندگاهی وقفه ایجاد می‌کرد .

  وی تصریح کرد: بالاخره در سال گذشته در دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش کردیم اما مکان مناسب تحصیل دانشجوی مقطع ارشد و دکتری نبود و پس از دو ترم آموزش با موافقت تهران، دانشجویان برای ادامه تحصیل به دانشگاه علم و صنعت ایران منتقل شدند .

  دکتر انبیا تصریح کرد: این وضعیت ناخوشایند به مسئولان استان منعکس شد و با پیگیری نماینده شهر در مجلس، فرماندار و موافقت استاندار مازندران نتیجه این شد که ساختمان فعلی که برای فرمانداری شهرستان در نظر گرفته شده بود در اختیار این واحد قرار گیرد .

 وی با اظهار امیدواری بر اینکه این واحد بتواند موجب ارتقای تراز دانشگاه علم و صنعت ایران شود از پذیرش دانشجوی جدید در سه رشته در مقطع ارشد از مهر آینده خبر داد .

  گفتنی است ساختمان جدید واحد دانشگاه علم و صنعت ایران در شهرستان نور در زمینی به مساحت 4500 متر مربع و زیر بنای 3700 متر مربع در 4 طبقه احداث شده که آن را استاندار مازندران با تمامی امکانات به وزارت علوم اهدا نموده است.

 


دفعات مشاهده: 15176 بار   |   دفعات چاپ: 1758 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 133 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.