برگزاری دفاعیه نهایی دکتری

 | تاریخ ارسال: 1391/9/7 | 
AWT IMAGEآقای مهندس میرحمید حسینی، دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی زلزله، 11 آذرماه سال 91 از رساله خود تحت عنوان «پایش سلامت سازه‏ای و تشخیص آسیب در سازه‏ها بر اساس اطلاعات مودال و ترمیم سازه‏ها با آلیاژ شکل‏یاب (SMA)» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقایان دکتر امینی و دکتر نیکنام دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
پایش سلامت سازه‏ای به جمع‏آوری اطلاعات در مورد شرایط و عملکرد سازه اطلاق می‏گردد. شناسایی آسیب روش و تکنیکی است که شناسایی آسیب در سازه را مشخص می‏کند.
دو دسته روش کلی شناسایی آسیب وجود دارد:
- روشهای مبتنی بر پایه سیگنال که فقط محل آسیب را تعیین می‏کند:
قسمتی از پژوهش روش شناسایی آسیب بر اساس ارتعاش شکل مودی و رفع اثر اغتشاش مربوط به آن در سازه‏های دوبعدی با بهره‏گیری از تبدیل کرولت لفافی است. قابلیت اطمینان تکنیک پیشنهادی از طریق مثالهای عددی و یک نمونه آزمایشگاهی سازه‏های صفحه‏ای بررسی گردیده است. نتایج مطلوبیت و عملکرد بالای روش پیشنهادی در تشخیص آسیب در سازه‏ها و حذف اثر اغتشاش را نشان می‏دهد.
- روشهای مبتنی بر بهینه‏سازی که هم محل و هم مقدار خرابی را تعیین می‏کند:
در این پایان‏نامه روشی برای تشخیص محل و تعیین شدت خرابی در سازه‏ها بر اساس تغییرات فرکانسهای طبیعی و شکلهای مودی سازه آسیب‏دیده با استفاده از بهینه‏یابی بیان گردیده است. الگوریتم رقابت استعماری برای تعیین خرابی در سازه‏ها با بهینه‏سازی تابع خسارت استفاده گردیده است. نهایتا قابلیت اطمینان روش پیشنهادی از طریق مقایسه با سایر روشها سنجیده شده است. نتایج بیانگر مطلوبیت و توان بالای تکنیک معرفی گردیده در تشخیص آسیب در سازه‏های صفحه‏ای می‏باشد.
شناسایی خرابی، تصمیم‏گیری در مورد بهسازی و افزایش عملکرد سازه اهداف پایش سلامتی سازه‏ای هستند. در این مطالعه به سبب خصوصیات ویژه آلیاژ شکل‏یاب از قبیل شکل‏یابی، فوق الاستیسیته، تحمل کرنشهای برشی بزرگ و شکل‏پذیری، از آن به‏منظور بهسازی و هوشمندسازی سازه آسیب‏دیده استفاده شده است. بدین منظور آلیاژ شکل‏یاب به‏صورت بادبند کششی در طبقات آسیب‏دیده استفاده شده است. به‏منظور مدل‏سازی آلیاژ شکل-یاب، از مدل هیسترزیس با بهره‏گیری از کنترل فازی برای هوشمندسازی استفاده گردیده است. نتایج بیانگر بهبود سازه آسیب‏دیده و کاهش جابجایی در طبقه می‏باشد.
واژه‏های کلیدی:
پایش سلامت سازه‏ای، شناسایی خرابی، تبدیل کرولت، شیوه لفافی، رفع اثر اغتشاش، الگوریتم رقابت استعماری، اطلاعات مودال، سازه هوشمند، آلیاژ شکل‏یاب، کنترل فازی، کنترل نیمه‏فعال
رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: mirhamid.hosseini [AT] gmail.com

دفعات مشاهده: 4416 بار   |   دفعات چاپ: 1231 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 53 بار   |   0 نظر